http://exploremedicinetv.ro/ Recent Videos Video <![CDATA[Medicina Integrativa]]>  
Sa ne imaginam ca iesim din tiparele medicinii clasice, devenite mult prea generale si ca acordam mai multa atentie cercetarii stiintifice, ale caror rezultate zac de prea multa vreme prin sertare sau nu sunt suficient de mult cunoscute.
Tot in acest exercitiu de imaginatie am abordat cercetarea prin reconstructie a logicii gandirii stiintifice medicale, prin completarea permanenta a rezultatelor certe si de eliminare a erorilor, printr-o continua evaluare a rezultatelor pana la valabilitate stiintifica. De ce ?
O munca imensa de cercetare, enorm de multe observatii pertinente zac pe file de hartie, informatii care pot salva vieti si soarta multor oameni, nu sunt suficient de bine cunoscute, fara vizibilitate, ignorate cu sau fara buna stiinta. Ce ar fi daca toate acestea ar fi trecute de la arhive la format electronic accesabil direct precum un browser selectiv ce va oferi recomandari pe care medicii le pot aplica?
]]> Thu, 02 Feb 2017 18:56:37 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/medicina-integrativa-3.html <![CDATA[Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" are cea mai mare camera de garda din tara. Cum arata dupa investitia de 6 mil. EUR]]>  

 Peste 50.000 de copii vor putea fi tratati anual in cea mai moderna unitate de primiri urgente din tara. Spitalul de Copii ''Grigore Alexandrescu” din Bucuresti functioneaza de acum intr-un spatiu nou, de trei ori mai mare decat cel initial.

Pana acum, parintii care aveau copii bolnavi stateau si 4 ore la coada pentru o consultatie. De acum inainte, indiferent ca vorbim despre urgente minore sau majore acestea isi vor gasi toate rezolvare in noul departament de garda, dotat cu 22 de paturi, fata de 8. Triajul se va face pe coduri de urgenta.

acienti contaminati cu diferite substante periculoase vor fi preluati separat intr-o incapere speciala , in camera de decontaminare. Vor fi adusi aici de ambulante vor fi decontaminati dupa care vor fi transferati in salile de tratament

Dr. Elena Petrisor, Sef UPU Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu: "Avand mai multe paturi poti sa rulezi pacientii astfel ca cei din sala care asteapta sa aiba un timp de asteptare mult mai scurt." 

Pentru asemenea desfasurare de forte e nevoie de 4 medici in plus si de inca 15 asistente asta in conditiile in care 6 din 10 bolnavi sunt veniti din tara si majoritate reprezinta cazuri extrem de grave. 

Consuela Salupa, asistenta: "Sunt cam patru de supravegheat in urgente minore , in resuscitare e asistentul si pacientul si medicul. Intotdeauana avem nevoie de ajutoare, de colegi"

6 milioane de euro s-au investit in constructia noii unitati de primiri urgente iar alte cateva sute de mii de euro, din sponsorizari, s-au investit in aparatura

Prof Dr. Dan Enescu: “Se pot asigura in clipa asta intre 50 si 100  de mii de copii pe an de pacient, cu  tot ce inseamna preluare si stabilizare"

Pana in februarie 2016, capacitatea unitatii de primiri urgente va fi extinsa cu inca 30 % pentru a integra si urgentele minore de pediatrie dar si radiologia.

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, la inaugurarea noii Unitati de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii ''Grigore Alexandrescu'', ca Guvernul a alocat pentru aceasta investitie 28 de milioane de lei de la buget si ca, in perioada urmatoare, va fi finalizat intreg sistemul UPU din Bucuresti.

"Spitalul 'Grigore Alexandrescu' este cu siguranta cel mai important spital din tara pentru ca este spital de copii. Deci, cred ca fiecare om se gandeste la sanatatea lui, dar in primul rand a copiilor. (...) Le multumesc si domnului Banicioiu si domnului Arafat ca m-au batut la cap sa alocam banii pentru UPU de la 'Grigore Alexandrescu', 28 de milioane de lei de la buget", a declarat premierul.

Ponta a adaugat ca, pentru a face performanta, o unitate sanitara are nevoie de o baza materiala buna, dar si de una umana corespunzatoare. "Medicii vor sa lucreze daca au conditii si daca sunt respectati", a adaugat premierul.

Ponta a povestit ca in urma cu mai multi ani a avut o urgenta medicala cu baiatul sau, Andrei, si a apelat la serviciile medicilor de la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

"Medicul care l-a tratat mi-a zis: 'Uitati in ce conditii lucram, daca am avea conditii mai bune nu am mai pleca din tara'. Ma bucur ca si asa, dupa mult timp, arata Unitatea de Primiri Urgente la standard european, cum de altfel arata si celelalte Unitati de Primiri Urgente pe care le-am inaugurat in ultima perioada in Bucuresti. Mai sunt inca doua si practic incheiem tot sistemul de Unitati de Primiri Urgente din Bucuresti", a aratat premierul.

Ponta a mentionat, totodata, ca 18 maternitati din tara au fost modernizate in baza unui program derulat cu Banca Mondiala.

"Mai este una singura care se termina anul acesta si, practic, macar prima parte a unui lant medical normal - partea de maternitati - este la standard european. Spitalul de copii si celelalte centre de pediatrie cu siguranta vreau sa le facem, si mergem cu partea materiala", a spus premierul.

Cat despre baza umana, Ponta a precizat ca prin marirea salariilor din sistemul medical cu 25% de la 1 octombrie nu se vor rezolva toate problemele angajatilor din domeniul sanitar, dar majorarea reprezinta un semnal important.

"Anul urmator avem deja pregatiti bani in buget pentru urmatoarea crestere de 25% si incercam, cu fiecare pas, dotare materiala si recompensare cat de cat... Spun cat de cat pentru ca, pana ajungem la salariile din Germania sau din Franta, mai dureaza, dar important este sa aratam directia in care mergem", a mai declarat premierul.

El a precizat ca fondurile pentru maririle salariale provin din alocari suplimentare si din economiile facute de sistem de la introducerea cardului de sanatate.

"Nu se iau, se dau. Eu sunt cu Guvernul care da, Guvernul care lua era altul. Deci nu se ia niciun leu de la medicamente, de la servicii. (...) Dar sa mai spun ca s-au facut lucruri concrete: maternitatile, unitatile de primiri urgente, centrele medicale, salariile, ordinea care a inceput sa se faca la Casa Nationala prin introducerea cardului de sanatate - toate lucrurile acestea dau o strategie pentru viitor prin care tot mai multi oameni sa vada de ce sa ramana si de ce trebuie sa activeze si de ce trebuie sa fie respectati pentru munca extraordinara pe care o fac. Sanatatea si Educatia - orice tara normala isi pune toate eforturile in aceste doua domenii", a mai afirmat premierul.

Alaturi de premierul Victor Ponta, la inaugurarea UPU a Spitalului ''Grigore Alexandrescu'' s-au mai aflat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si secretarul de stat Raed Arafat.

 

Sursa: http://stirileprotv.ro

 

Vezi si:
http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/secie-upu-la-spitalul-grigore-alexandrescu.html
http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/inaugurarea-unitii-de-primiri-urgene-a-spitalului-clinic-de-urgen-pentru-copii-grigore-alexandrescu.html
http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/spitalul-grigore-alexandrescu-are-o-secie-nou-pentru-urgene.html
]]> Fri, 11 Sep 2015 00:43:56 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/spitalul-de-copii-qgrigore-alexandrescuq-are-cea-mai-mare-camera-de-garda-din-tara-cum-arata-dupa-investitia-de-6-mil-eur-6.html <![CDATA[Spitalul Grigore Alexandrescu are o sectie noua pentru urgente]]>  

Spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Capitală are cea mai mare cameră de primiri urgente din ţară. Cu şase milioane de euro investiţi în clădire şi echipamente, peste 100 de mii de copii vor putea beneficia anual de asistenţă medicală de urgenţă. Cu toate astea, medicii spun că nu  dotările de ultimă generaţie sau salariile mărite din octombrie salvează sistemul sanitar în România, ci atitudinea populaţiei.

Noua cameră de gardă a spitalului de copii Grigore Alexandrescu este de trei ori mai mare decât cea veche şi are echipamente de ultimă generaţie.

Dacă până acum pacienţii aşteptau chiar şi patru ore să fie consultaţi, acum cei mici vor sta pe holurile spitalelor pentru urgenţe minore maximum două ore.

Acesta este doar primul tronson al unităţii de primiri urgenţe. Conducerea spitalului spune că, la finalizarea lucrărilor, în februarie 2016, secţia va avea capacitatea de a consulta chiar şi 34 de pacienţi în acelaşi timp.

La nivelul întregii ţări sunt 12 unităţi de primiri urgenţe pediatrice.

 

Sursa: http://stiri.tvr.ro

 

Vezi si:
http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/secie-upu-la-spitalul-grigore-alexandrescu.html
http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/inaugurarea-unitii-de-primiri-urgene-a-spitalului-clinic-de-urgen-pentru-copii-grigore-alexandrescu.html
http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/spitalul-de-copii-qgrigore-alexandrescuq-are-cea-mai-mare-camera-de-garda-din-tara-cum-arata-dupa-investitia-de-6-mil-eur.html
]]> Fri, 11 Sep 2015 00:43:56 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/spitalul-grigore-alexandrescu-are-o-secie-nou-pentru-urgene-6.html <![CDATA[Inaugurarea Unitații de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”]]>  
Peste 100.000 de copii vor beneficia de asistență medicală de urgență anual în noua unitate de primiri urgențe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, un proiect estimat la circa 28 de milioane de lei, derulat cu sprijinul Ministerului Sănătății.
 
Primul tronson al proiectului a fost inaugurat astăzi în prezența Primului Ministru, Victor Ponta, a Ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu și a Dr. Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.
 
Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) are o capacitate de 22 de posturi care pot acoperi toate tipurile de urgențe medicale, de la urgențe minore, la urgențe majore.
 
Lucrările, atât în ceea ce privește consolidarea, cât și extinderea și modernizarea au fost realizate cu sprijinul Ministerului Sănătății, în timp ce pentru dotarea unității cu aparatură medicală o contribuție importantă au avut-o sponsorizările primite.
 
Sursa: http://www.sanatateatv.ro
 
Vezi si:
http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/secie-upu-la-spitalul-grigore-alexandrescu.html
http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/spitalul-grigore-alexandrescu-are-o-secie-nou-pentru-urgene.html
http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/spitalul-de-copii-qgrigore-alexandrescuq-are-cea-mai-mare-camera-de-garda-din-tara-cum-arata-dupa-investitia-de-6-mil-eur.html
]]> Fri, 11 Sep 2015 00:43:55 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/inaugurarea-unitii-de-primiri-urgene-a-spitalului-clinic-de-urgen-pentru-copii-grigore-alexandrescu-6.html <![CDATA[Sectie UPU la Spitalul Grigore Alexandrescu]]>  

Peste 50 de mii de copii din toata ţara au de astăzi şanse mai mari la viaţă, odată cu deschiderea unei unităţi de Primiri Urgente la standarde internaţionale la spitalul Grigore Alexandrescu". În urma lucrărilor de renovare, capacitatea unităţii aproape s-a triplat de la 8 la peste 20 de paturi. Luna viitoare ar trebui să fie gata şi Centrul de chirurgie cardiacă pediatrică, iar de anul viitor vor începe lucrările la o nouă clădire pentru secţia de pediatrie.

Nu orice spital din Europa şi din lume poate să se mândrească cu aparatură de ultimă generaţie, a declarat Dan Mircea Enescu, managerul spitalului "Grigore Alexandrescu" la inaugurarea Unităţii de primiri urgenţe.

În noua cameră de gardă, de trei ori mai mare comparativ cu cea în care erau primiţi micuţii până acum, vor putea fi trataţi 50.000 de bolnavi urmând ca la finalizarea lucrărilor capacitatea să crească la peste 100.000 de copii anual.

Anual, aproape 30 de mii de cazuri sunt rezolvate de către specialiştii de aici. Noua Unitate de Primire Urgenţe va primi pacienţi încă din această seară. Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din România, dat în folosinţă în anul 1886. În unitate funcţionează 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate.

Sursa: http://tv-h.ro

 

Vezi si:
http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/inaugurarea-unitii-de-primiri-urgene-a-spitalului-clinic-de-urgen-pentru-copii-grigore-alexandrescu.html
http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/spitalul-grigore-alexandrescu-are-o-secie-nou-pentru-urgene.html
http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/spitalul-de-copii-qgrigore-alexandrescuq-are-cea-mai-mare-camera-de-garda-din-tara-cum-arata-dupa-investitia-de-6-mil-eur.html
]]> Fri, 11 Sep 2015 00:43:54 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/secie-upu-la-spitalul-grigore-alexandrescu-6.html <![CDATA[Conferinta "Abordarea practica a medierii" - 14 mai 2015, Tribunalul Bucuresti]]>  

Sănătatea Media Group in parteneriat cu Tribunalul Bucuresti a organizat pe data de 14 mai 2015, incepand cu ora 14.30, in Sala de Festivităţi a Tribunalului București, evenimentul "Abordarea practică a medierii".

Obiectivul principal al evenimentului a constat in realizarea unei conferinte interactive intre profesionistii din sistemul juridic si mediatori, intre mediatori si mediatori, in ceea ce priveste chestiuni practice privind activitatea de mediere. Toti speakerii au prezentat lucrari in care au abordat cazurile concrete cu care s-au confruntat, iar ulterior acestea au fost analizate. Astfel, cei prezenti au avut oportunitatea de a pune intrebari si de a dialoga cu unii dintre cei mai renumiti magistrati si mediatori din Romania, in domeniul de interes.

Astfel, si-au prezentat lucrările Mediator Mirela Dragu; Judecător Mădălina Afrăsinie, președinte secția a VI-a Civilă, Tribunalul București; Mediator Iuliu Ursan; Mediator Simona Vlădica; Mediator Ilie Dorin. Printre invitatii evenimentului amintim: Jud. Cristi Danilet, reprezentantul Consiliului Superior al Magistraturii; Cornel Pavel, membru Consiliul National al Magistraturii si Maria Dragu, reprezentant Institutul National al Magistraturii

 

Vezi si:

Despre mediere si beneficiile ei, intr-o conferinta inedita la Bucuresti

 

]]> Wed, 03 Jun 2015 10:59:28 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/conferinta-qabordarea-practica-a-medieriiq-14-mai-2015-tribunalul-bucuresti-6.html <![CDATA[Medicul Acibadem la Bucuresti]]>  
Colaborarea dintre Andreea Marin si reteaua medicala Acibadem din Turcia este una prolifica si le-a dat romanilor sansa unei vieti normale, chiar si atunci cand toate concluziile indicau un diagnostic nefavorabil.
 
În luna iunie a anului 2014, la sediul din Bucuresti al clinicii Acibadem, a fost prezent Prof. Dr. Ahmet Alanay, Directorul Centrului Coloanei Vertebrale din cadrul spitalului Acibadem Maslak, unul dintre cei mai buni specialisti din lume, cu specializare pe chirurgia deformarilor coloanei vertebrale, membru in comitetul de bord al celor mai importante societati din domeniu.
 
„Scolioza este in multe cazuri doar un simptom. Aproximativ 75 la suta dintre cazuri sunt de scolioza idiopatica (cauza nu este cunoscuta), insa celelalte 25% dintre cazuri pot avea anumite cauze, cum ar fi bolile neuromusculare sau scolioza congenitala, o malformatie ce apare chiar de la nastere. Scopul nostru este de a face cat mai cunoscuta aceasta afectiune si gravitatea ei, de a-i face pe oameni sa inteleaga ca diagnosticarea la timp este extrem de importanta pentru ca tratamentul sa fie unul cat mai usor pentru pacient.” - Prof. Dr. Ahmet Alanay
 
Mai multe detalii despre această boală, dar și despre activitatea Prof. Dr. Ahmet Alanay,  aflați urmărind interviul realizat de Andreea Marin. 
 
Vizionati si:

Profesorul Dr. Aydin Yuceturk, de la Institutul Acibadem – Turcia, consulta pacientii romani

]]> Mon, 30 Mar 2015 17:39:44 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/medicul-acibadem-la-bucuresti-5.html <![CDATA[Andreea Marin - Interviu cu Mehmet Ali Aydinlar, fondator Acibadem Hospitals Group]]>  
Mehmet Ali Aydinlar e un om care a construit, din nimic, pornind de la o idee, un imperiu in domeniul medical ce a depasit demult granitele tarii sale: Acibadem. Nu este medic, nu are pregatire medicala, asadar cum a fost posibila transformarea unei idei indraznete in realitate?
 
Ce se intampla atunci cand o motivatie adanc ascunsa in suflet, iti da putere sa construiesti mai mult decat ti-ai fi putut inchipui cu ani in urma?
 
Aflati din interviul realizat de Andreea Marin la Istanbul, fata in fata cu omul a carui realizare a dus, in ultimii ani, la salvarea a multor romani.
 
Vizionati si:

Profesorul Dr. Aydin Yuceturk, de la Institutul Acibadem – Turcia, consulta pacientii romani

]]> Mon, 30 Mar 2015 17:39:07 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/andreea-marin-interviu-cu-mehmet-ali-aydinlar-fondator-acibadem-hospitals-group-5.html <![CDATA[Profesorul Dr. Aydin Yuceturk, de la Institutul Acibadem – Turcia, consulta pacientii romani]]>  

Profesor Dr. Aydin Yuceturk, pe lângă profesionalismul şi dedicaţia cu care îşi tratează pacienţii, nu este numai o personalitate rară în domeniul medical, având în portofoliu operaţii făcute în premieră la nivel mondial, dar este, înainte de toate, un om excepţional, care îşi iubeşte pacienţii şi care este numit de către aceştia "Doctorul Minune". Profesor Dr. Aydin Yuceturk este președintele Asociației Chirurgiei Mâinii din Turcia și are o vastă experienţă și performante medicale notabile.

Instituția în care activează profesorul este specializată în ortopedie și medicină sportivă, amplasată în inima frumosului oraș Istanbul. Instituția Acibadem Fulya, a primit titlul de Centru Sportiv de Excelență FIFA. În lume sunt 13 centre medicale comparabile.

Acibadem Healthcare Group, instituţie de asistenţă medicală de primă importantă din Turcia, oferă din anul 1991 servicii medicale de calitate prin tehnologie de ultimă generaţie. Acibadem are aproape 12.000 de angajaţi din care 2.200 sunt medici, în diferitele locaţii din reteaua de 16 spitale generale, 11 centre medicale şi laboratoare centrale. Este un grup de ingrijire a sanatătii acreditat internaţional, situat în zona din centrul Turciei, cu preponderentă în frumosul oraş Istanbul. Acibadem, care prin investiţiile sale actuale îşi extinde continuu lanţul de instituţii de îngrijire a sanătăţii, a ajuns la un total de 85 de săli de operaţie şi o capacitate de 2200 de paturi de spital utilizate în spaţii care însumează 400.000 mp.

Acibadem Healthcare Groupeste primul Grup pentru îngrijirea sănatăţii care are de la Ministerul Educaţiei aprobarea de a-şi deschide propria universitate academică, prima înfiinţată în Turcia de către un Grup pentru îngrijirea sănătăţii.

Grupul si-a întărit poziţia în domeniul îngrijirii sănătăţii prin proiecte inovatoare care au adus o mai bună întelegere a serviciilor medicale premium şi expertiza profesională, crescându-i importanţa în domeniul sănătăţii.

Acibadem Hospitals Group, prin perfecţiunea sa în serviciile medicale, determinarea satisfacţiei pentru pacienti şi “vizitatori”, personalul de bună calitate, infrastructura modernă, tehnologia de ultimă generaţie şi procedurile de pionierat, a devenit un model pentru Turcia ca şi pentru întreaga regiune, Institutul Acibadem fiind unul din punctele de referintă pentru instituţiile academice de sanătate din lume.

Dr. Aydin Yuceturk revine periodic în România, unde consultă pacienții gratuit. Vă invităm să urmăriți un interviu cu distinsul medic, dar și câteva mărturii ale pacienților care au fost operați de acesta, printre care se numără și binecunoscuta Andreea Marin, alături de soțul acesteia, doctorul Tuncay Ozturk. 

Vezi si:

Andreea Raducan vorbeste despre experienta sa la Clinica Acibadem Istanbul

Interviu cu Dr. Burak Boynuk, specialist in Ortopedie si Traumatologie

 
]]> Wed, 11 Feb 2015 16:01:00 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/profesorul-dr-aydin-yuceturk-de-la-institutul-acibadem-turcia-consulta-pacientii-romani-5.html <![CDATA[Bebe Sanatos, editia a V-a 2014, film post-eveniment]]>  

Parcul Sebastian din București a devenit neincăpător timp de cinci zile, datorită interesului crescut al participanților pentru activitățile și conferințele ce s-au desfășurat la cea de-a cincea ediție a evenimentului „Bebe Sǎnatos”, derulat ȋn perioada 1-5 octombrie 2014. Manifestarea a fost organizatǎ de  catre Direcția Generalǎ de Asistențǎ Socialǎ și Protecția Copilului, Sector 5,  ȋn parteneriat cu Sǎnǎtatea Media Group.

„Ediţia a V-a „Bebe Sănătos” a reprezentat o adevǎratǎ desfǎșurare de forte, ȋn cadrul evenimenului având loc zilnic, atât activități informative dedicate părinților, cât și activități creative rezervate micuților”.

Dr. Simona Maria Vlǎdica, Director Sănătatea Media Group, initiatorul proiectului  evenimentului, i-a întâmpinat pe cei prezenți cu urari de bun venit.

La rândul său, Florentina Popescu, directorul Direcției Generale de Asistențǎ Socialǎ și Protecția Copilului, Sector 5, București – co-organizator al evenimentului, a ținut sǎ mulţumească tuturor celor care au fǎcut posibil acest eveniment, adresandu-le totodata cateva cuvinte celor prezenti la deschiderea oficiala a evenimentului.

 

În timpul evenimentului, au avut loc mai multe conferințe interactive în cadrul cărora s-au dezbătut subiecte diverse. La aceste discuții au participat și mamele sau bunicile prezente la eveniment. Acestea, au pus întrebări medicilor prezenti, și-au exprimat nelămuririle și au primit raspunsuri si sfaturi direct de la  specialiști. O atentie sporita a fost acordata identificarii  soluțiilor cele mai bune pentru a crește copii fericiți și sănătoși.

 

În cadrul aceluiași eveniment, s-au desfășurat ateliere de creaţie şi expoziţie pentru copii (pictură, desen, modelaj, pictura cu nisip, etc.), dar și spectacole la scenă cu dansuri şi concerte pentru copii. De asemenea, cei prezenți au avut parte de cursuri de sah, o expozitie cu pasari si multe demonstratii ale Politiei Sectorului 5. Totodată, a fost amenajat studio-ul „BEBE SĂNĂTOS”, unde micuţii au fost fotografiați și filmați în timp ce cântau sau spuneau poezii şi de unde au putut pleca acasa cu un cd care să arate părinţilor şi bunicilor că sunt intr-adevăr mici vedete în devenire :)

Un alt eveniment care a atras publicul ca un magnet a fost parada modei pentru micuţele prinţese, care au fost premiate cu cȃte o diplomǎ de participare şi ciocolată.

 

„Bebe Sanatos” a oferit atat copiilor cât şi gravidelor consultaţii medicale  gratuite la „camera de Garda” ce a functionat cu implicarea medicilor specialişti de la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”.  

Foarte mulți copii au plecat de la Bebe Sănătos cu multe și variate produse oferite la tombolele și / sau concursurile special create pentru ei. 

 

Ȋntreg evenimentul “Bebe Sǎnǎtos” s-a desfășurat sub sloganul “Bebelus sanatos! Parinte fericit”. Ȋn acest sens, specialiștii „Bebe Sǎnatos” și-au propus sǎ ȋndeplineascǎ acest deziderat prin implicarea lor activǎ, ȋn aceastǎ acțiune organizatǎ de Sǎnǎtatea Media Group ȋn parteneriat cu Direcția Generalǎ de Asistențǎ Socialǎ și Protecția Copilului, Sector 5. 

 

Vezi si:

Bebe Sanatos, editia a IV-a 2013 – partea I, film post-eveniment

]]> Wed, 11 Feb 2015 13:04:15 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/bebe-sanatos-editia-a-v-a-2014-film-post-eveniment.html <![CDATA[Ceremonia de deschidere a anului universitar 2014 - 2015 – U.M.F. "Carol Davila"]]>  
Miercuri, 1 octombrie 2014, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, eveniment ce s-a desfăşurat ȋn Amfiteatrul Facultăţii de Medicină - George Emil Palade.

Ȋn deschiderea evenimentului, Rectorul UMF „Carol Davila”, Acad. Ioanel Sinescu a făcut o prezentare a oportunităţilor oferite de UMF Carol Davila: “Avem o educaţie 

universitară şi postuniversitară continuă. În clinicile universitare în care, începând din anul 3, studenții activează, se acordă o educație de vârf. Cercetarea este intensă la noi, aria de cercetare fiind de mare interes la universitatea noastră. Credem că prin cercetare putem situa universitatea noastră în ierarhia celor mai bune universitati din lume. Cadrele didactice caută mereu ceea ce e nou, astfel încât procesul de învăţământ să fie într-o evoluţie continuă.”

Rectorul i-a sfătuit pe studenți: „Dragi studenți, v-aţi ales o profesie în care trebuie să învăţaţi o viaţă întreagă. Asadar, vă rugăm şi vă îndemnăm să vă identificaţi opţiunile de formare profesională, vocaţiile, pentru că v-aţi angajat la o profesie care vă va ţine la un nivel de muncă şi studiu pentru toată viaţa. De exemplu, studentul George Emil Palade si Ion Juvara si-au evaluat vocatiile si potentialul intrinsec si au decis in mod diferit. Sunt convins că în cursul activităţii dumneavoastră veţi intalni o serie de cadre didactice, care vă vor deveni modele. Toţi am avut şi avem nevoie de modele.”

In onoarea reputatului medic Ion Juvara, prieten și coleg de promoție cu George Emil Palade - laureat al Premiului Nobel pentru Medicină - Acad. Ioanel Sinescu i-a anunţat pe boboci ca promoția din acest an se va numi „promoția Juvara”.

Prezent la festivitatea de deschidere, preşedintele Academiei Romane, Acad. Ionel Valentin Vlad a mărturisit că: „Numeroşi absolvenţi şi profesori de la această universitate au fost membri ai Academiei Romane, unii chiar şi preşedinţi.” Acesta i-a încurajat pe studenți să rămână în țară după terminarea studiilor: „Statul a pierdut milioane de euro prin plecarea medicilor în străinătate. În România există 2 medici la mia de locuitori, faţă de 3, cât e media europeană. La cercetători avem doar o treime din media aceasta. Vine întrebarea: cum să progresezi? Ţara are nevoie de dumneavoastră! Academia spune că avem nevoie de competența, rigoarea şi ştiinţa dumneavoastră!”

La festivitatea de deschidere a participat si Nicolae Bănicioiu, Ministrul Sănătății: „Am absolvit şi eu, acum 10 ani, această universitate. Sunt emoţionat să fiu în acest amfiteatru unde am dat foarte multe examene... Satisfacţia profesională nu se poate compara cu nimic altceva. Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti este o universitate de mare prestigiu! Oriunde merg în lume, să ştiţi că vorbesc cu foarte multă mândrie de „Carol Davila” şi, nu de puţine ori, am avut surpriza să mi se adreseze în româneşte. Omologul grec mi-a vorbit în româneşte, fapt ce m-a surprins plăcut. Limba româna învăţată la „Carol Davila” ne face cinste, iar profesionalismul medicilor ne onorează.”De asemenea, Ministrul Sanatatii i-a asigurat pe noii studenți că „Statul şi aceasta instituţie are un deosebit respect faţă de muncă şi studiile dumneavoastra.”

La eveniment a fost prezent si Prof. Dr. Tudor Priscaru, ministru secretar de stat in Ministerul Educatiei: „Imi doresc ca de pe bancile acestei universitati sa apara cat mai multi cercetatori care sa contribuie la dezvoltarea stiintei. Ministerul va demara noi proiecte, si aici dumneavoastra, tinerii veti avea un mare rol.”

In timpul ceremoniei de deschidere a anului universitar, Presedintele Academiei Romane a primit de la Rectorul Acad. Ioanel Sinescu trofeul „Carol Davila”, iar Ministrului Sanatatii i-a fost inmanata diploma „Carol Davila”, ca semn de apreciere si recunostinta.

Vizionati si:

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013-2014 U.M.F. "Carol Davila"
http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/ceremonia-de-deschidere-a-anului-universitar-2013-2014-umf-carol-davila-2.html

]]> Wed, 28 Jan 2015 12:38:23 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/ceremonia-de-deschidere-a-anului-universitar-2014-2015-umf-qcarol-davilaq-5.html <![CDATA[Acad- Ioanel Sinescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu"]]>  

Recunoașterea valorilor este unul dintre principiile de bază ale învățământului universitar medical clujean. Cu prilejul Zilelor Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, instituția, prin conducerea acesteia, a decernat titlul deDoctor Honoris Causaunei personalități de seamă a lumii medicale românești -acad. Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. 

Titlul Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”  i-a fost acordat acad. Ioanel Sinescu pentru implicarea şi eforturile depuse la îmbunătăţirea învăţământului medical românesc, precum și pentru activitatea științifică și medicală de excepție. 

„În cei doi ani de când ocupă funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, acad. Ioanel Sinescu s-a remarcat prin rezultatele obţinute în promovarea instituţiei pe care o conduce, precum şi prin activitatea sa managerială şi de cercetare, fiind totodată unul dintre cei mai renumiţi şi apreciaţi profesionişti din medicina românească, având o activitate profesională impresionantă în domeniul urologiei.”, a precizat prof. univ. dr. Alexandru Irimie, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca. 

La rândul său, acad. Ioanel Sinescu a declarat: „Este o deosebită onoare să primesc această importantă distincţie din partea unei instituţii de învăţământ de prestigiu, cum este Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Învăţământul medical românesc trebuie să fie tot timpul la cele mai înalte standarde și mă bucur de colaborarea inter-universitară care există între UMF Carol Davila și UMF Iuliu Hațieganu.” 

Acad. Ioanel Sinescu şi-a început activitatea didactică în 1979, imediat după terminarea stagiului de intern, ca asistent stagiar la Clinica de Chirurgie Urologică „Fundeni”. Treptat, a fost avansat ca asistent universitar, şef lucrări, conferenţiar universitar şi profesor universitar. Din anul 2012, ocupă funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” București. Acad. Ioanel Sinescu a realizat primul transplant renal din România, este șeful Centrului de Chirurgie Urologică, Dializă și Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni și membru în cele mai înalte foruri de chirurgie urologică din Europa.

Vezi si:

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013 - 2014 - UMF "Carol Davila"

 
]]> Mon, 19 Jan 2015 10:06:01 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/acad-ioanel-sinescu-a-primit-titlul-de-doctor-honoris-causa-al-universitii-de-medicin-i-farmacie-qiuliu-haieganuq-6.html <![CDATA[Cel mai bun jurnalist pe sanatate - Gala Sanatatii, editia a V-a 2014]]>  

Eugenia Foarfecă, jurnalist Prima TV, a fost premiată pentru campania „Fii donator de viață”, în cadrul Galei Sănătății, ediția a V-a, eveniment care a avut loc pe 18 decembrie, în Salonul de Recepții al Palatului Parlamentului.

În momentul în care i-a fost înmânat premiul, Eugenia Foarfecă a spus: „Mulțumesc echipei alături de care lucrez, la Prima TV! Eu cred foarte tare în oamenii minunați care încearcă să schimbe acest sistem, în bine.”

Alături de jurnalista de la Prima TV au mai fost premiați, la categoria „Cel mai bun jurnalist pe Sănătate”, Corneliu Zeană, Marilena Frâncu și Andreea Archip.

]]> Mon, 22 Dec 2014 17:23:06 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/cel-mai-bun-jurnalist-pe-sanatate-gala-sanatatii-editia-a-v-a-2014-6.html <![CDATA[Interviu cu Dr. Burak Boynuk, specialist in Ortopedie si Traumatologie]]>  
Dr. Burak Boynuk, specialist în Ortopedie şi traumatologie a consultat peste 20 de pacienţi cu probleme de ortopedie la Reprezentanţa Acibadem din Bucureşti. 

Doctorul a făcut recomandări pacienţilor, a consultat pacienţii care au fost operați la Istanbul de către domnul doctor, aşa cum a fost şi cazul sportivul Sorin Raducan. Doctorul este specializat, mai ales, în probleme de genunchi. 

Dr. Boynuk lucrează în echipă cu cei mai buni medici pentru tratarea sportivilor de performanță la Acibadem Fulya, la centrul acreditat FIFA de acolo. Sunt puține centre acreditate FIFA în lume, deoarece cerințele pentru un astfel de centru sunt foarte ridicate.

Cele mai moderne tehnici sunt prezente în cadrul centrului și intervențiile minim invazive sunt disponibile pentru pacienți, fie că vorbim de oameni care fac sport de performanță,  din peste 46 de federații ale lumii, fie că vorbim de oameni simpli, care, la un moment dat, au avut nenorocul unei accidentări sau ale unei dizabilități care ține de sfera ortopediei.
Dr. Burak Boynuk i-a acordat un scurt interviu Andreei Marin, relatând specificul unor afecţiuni mai rar întâlnite. 
 
Vezi si: Andreea Raducan vorbeste despre experienta sa la Clinica Acibadem Istanbul
]]> Wed, 03 Dec 2014 13:14:02 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/interviu-cu-dr-burak-boynuk-specialist-in-ortopedie-si-traumatologie-6.html <![CDATA[Andreea Raducan vorbeste despre experienta sa la Clinica Acibadem Istanbul]]>  
Viața unui sportiv de performanță nu presupune mereu momente frumoase. Andreea Răducan, una dintre cele mai talentate gimnaste ale României, a fost nevoită să trăiască aproape jumătate din viaţa ei cu o durere puternică la piciorul drept. Andreea Răducan a suportat timp de 12 ani durerile provocate de o tumoră benignă în zona gleznei, care a fost imposibil de diagnosticat în ţară, dar și în SUA, dar care a fost descoperită la spitalul Acibadem Bakirkoy din Turcia.
Andreea  Răducanu a fost operată de către Prof. Dr. Aydin Yuceturk, specialistul în ortopedie şi traumatologie.  Intervenţia a durat 20 de minute şi a fost un succes. Tumora a fost scoasă, sursa durerii fiind eliminată. Andreea Răducan le-a mulțumit tuturor din echipa Acibadem pentru eforturile depuse.
 
Vezi si:  Interviu cu Dr. Burak Boynuk, specialist in Ortopedie si Traumatologie
]]> Wed, 03 Dec 2014 13:08:04 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/andreea-raducan-vorbeste-despre-experienta-sa-la-clinica-acibadem-istanbul-5.html <![CDATA[Implantarea bilaterala cu cel mai subtire implant cohlear "Cochlear Nucleus Profile Series" - a fost un succes - la Spitalul Clinic de Urgente "M.S. Curie"]]>  

Luni, 8 septembrie 2014, începând cu ora 10:00, la Spitalul Clinic de Urgențe „M.S. Curie”, o echipă de medici a realizat cu succes prima implantare bilaterală din România cu noul implant „Cochlear Nucleus Profile Series”. Operatia a durat 4 ore si jumatate, iar echipa de medici a fost condusă de Conf. Dr. Gheorghe Dan Cristian, cofochirurg, şeful secţiei ORL din cadrul Spitalului Clinic de urgenţă pentru copii Marie Curie (Budimex), din aceasta facand parte şi Dr. Alexandra Neagu, medic primar ORL, competenţă audiologie.

La finalul celor 4 ore si jumatate, cofochirurgul Dr. Gheorghe Dan Cristian, a declarat ca: „Operatia a decurs foarte bine, conform asteptarilor, implanturile au fost pozitionate corect, iar pacientul este foarte bine. Micutul Patrick va urma un tratament antibiotic de 7 zile dupa care va pleca acasa. Vom astepta aproximativ o luna de zile pana cand se vor vindeca complet tesuturile din jurul implantului, dupa care se va face activarea implantului si va incepe stimularea urechii interne. Urmeaza apoi proceduri de reeducare verbala si a auzului, proceduri ce il vor ajuta pe acest copil sa invate sa auda”. 

„As dori sa mai accentuez faptul ca acest implant este un model nou, ultimul de la firma Cochlear care furnizeaza produse deosebite prin prisma rezultatelor obtinute. Noutatea acestui implant este conferita de faptul ca este foarte subtire. Pacientii cu implant cohlear nu au nevoie de o alta implantare de-a lungul vietii. Fiabilitatea acestor aparate este foarte buna, rar se intampla ca un implant sa nu reziste la un traumatism. Aceste implanturi sunt operatii definitive. Un oarecare dezavantaj ar putea fi dat de incarcarea financiara, dar trebuie sa ne gandim ca toate aceste costuri se amortizeaza pe parcursul vietii copilului prin prisma insertiei individului in societate”, a conchis cofochirurgul Dr. Gheorghe. 

În ceea ce priveşte realizarea acestei intervenţii, dr. Alexandra Neagu, medic primar  ORL, competenţă audiologie mentioneaza ca: „ Recuperarea va fi destul de dificila si va fi una foarte intensa, dar cu sanse mari de reusita si insertie intr-o scoala normala. La finele operatiei s-a testat functionalitatea implantului prin stimularea nervului auditiv. Astfel, se obtin o reactie si se niste praguri care ne arata ca avem raspuns. In cazul nostru am avut un raspuns pozitiv. La activarea implantului, acesta o sa fie dat pe volum minim pentru ca pacientul sa nu se sperie de zgomotele auzite, urmand ca in aproximativ un an sa se ajunga la volumul maxim.”

Camelia Stanculeanu, mama baietelului implantat a marturisit ca: „Orele de asteptare au trecut foarte greu, insa  am avut incredere in domnii doctori.  Ii multumesc din suflet domnului Dr. Gheorghe pentru tot ceea ce a facut pentru copilul meu. Inca nu am reusit sa vad copilul deoarece el inca doarme.” 

Patrick era pe lista de asteptare de un an de zile. In acest caz sedintele de logopedie dureaza ani de zile, insa cu cat copilul e implantat mai devreme cu atat sedintele dureaza mai putin, iar vorbirea se invata in mod natural. 

Pacientul căruia i s-a  efectuat implantul bilateral este un băieţel de numai 3 ani, din Giurgiu, pe nume Patrick Stănculeanu. Micuţul s-a născut prematur, cu o lună mai devreme decât ar fi trebuit, deşi nu existau semne că va fi aşa. După naştere a stat la terapie intensivă încă o lună pentru ca plămânii lui să devină suficient de dezvoltaţi pentru a putea respira fără ajutor. La vârsta de un an şi câteva luni Patrick a fost diagnosticat cu hipoacuzie bilaterală neurosenzorială profundă. Din acel moment, singura dorinţă a mamei lui a fost să îl vadă pe Patrick că aude, că poate vorbi, şi că astfel devine copilul normal pe care şi l-a dorit.  Acasa il asteapta surioara lui in varsta de 7 ani care este foarte nerabdatoare sa se joace si sa vorbeasca cu fratele ei mai micut. 

Dispozitivul cu electrod Contour Advanced vine în completarea portofoliului de implanturi Nucleus realizat de firma Cochlear, noutatea sa constând mai ales în dimensiunile reduse ale implantului, de doar 3,9 mm grosime. Astfel, implantul Nucleus Profile Series este cel mai subţire implant din lume şi, din aceasta lună, este şi la dispoziţia pacienţilor din România.

]]> Thu, 09 Oct 2014 12:37:43 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/implantarea-bilaterala-cu-cel-mai-subtire-implant-cohlear-qcochlear-nucleus-profile-seriesq-a-fost-un-succes-la-spitalul-clinic-de-urgente-qms-curieq-5.html <![CDATA[Notar Vasilica Craciun – “Conditiile autentificarii Acordului de Mediere”]]>  

În cadrul conferinței despre practicile de mediere și beneficiile lor, Notar Vasilica Craciuna discutat despre "Conditiile autentificarii Acordului de Mediere".

"Părţile sunt cele care decid dacă aleg să meargă la Instanţa Judecătorească sau la Notar în funcţie de timpul pe care îl au la dispoziţie, faţă de încrederea pe care o au în celălalt specialist care trebuie să ducă la final stingerea acelui litigiu”, a precizat Notar Vasilica Craciun.

Sănătatea Media Group a organizat ieri, 3 iulie 2014 un eveniment inedit, în cadrul căruia au fost discutate practicile de mediere și beneficiile acestora. Intitulată "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii", dezbaterea a reunit peste 130 de judecători, procurori și mediatori, consilieri jurdici și avocați din toată țara. Întâlnirea a fost un adevărat succes întrucât profesioniștii din sistemul juridic și mediatorii au avut ocazia să-și expună punctele de vedere privind medierea și să vină cu noi informații privind acest domeniu, ce se află în continua dezvoltare.

]]> Mon, 01 Sep 2014 11:30:42 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/notar-vasilica-craciun-conditiile-autentificarii-acordului-de-mediere-5.html <![CDATA[Mediator Ilie Dorin - "Medierea penala - scopul imediat si mediat al medierii penale"]]>  

În cadrul conferinței despre practicile de mediere și beneficiile lor, Mediator Ilie Dorina discutat despre "Medierea penala - scopul imediat si mediat al medierii penale".

"Noi mediatorii avem altfel de rol nu un rol în dosarul penal", a precizat Mediator Ilie Dorin.

Sănătatea Media Group a organizat ieri, 3 iulie 2014 un eveniment inedit, în cadrul căruia au fost discutate practicile de mediere și beneficiile acestora. Intitulată "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii", dezbaterea a reunit peste 130 de judecători, procurori și mediatori, consilieri jurdici și avocați din toată țara. Întâlnirea a fost un adevărat succes întrucât profesioniștii din sistemul juridic și mediatorii au avut ocazia să-și expună punctele de vedere privind medierea și să vină cu noi informații privind acest domeniu, ce se află în continua dezvoltare.

]]> Mon, 01 Sep 2014 11:30:41 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/mediator-ilie-dorin-qmedierea-penala-scopul-imediat-si-mediat-al-medierii-penaleq.html <![CDATA[Mediator Adriana Mihai – "Medierea intre si cu Institutii si Autoritati Publice"]]>  

În cadrul conferinței despre practicile de mediere și beneficiile lor, Mediator Adriana Mihai a discutat despre Medierea intre si cu Institutii si Autoritati Publice” exprimându-și îngrijorarea cu privire la această decizie și felul în care este portretizată medierea.

“Activitatea de mediere continuă să pătrundă în acest sector fascinant al Instituţiilor şi Autorităţilor Publice, există dovezi care demonstrează succesul şi beneficiile pe care le aduce în special în economisirea de resurse publice bugetare.

Disputele cu şi între Instituţiile şi Autorităţile Publice implică de multe ori servicii, regulamente şi alte acţiuni care afectează relaţiile dintre cetăţeni, oameni politici, proprietari de afaceri, organzaţii non profit şi chiar oficiali guvernamentali.

Sănătatea Media Group a organizat ieri, 3 iulie 2014 un eveniment inedit, în cadrul căruia au fost discutate practicile de mediere și beneficiile acestora. Intitulată "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii", dezbaterea a reunit peste 130 de judecători, procurori și mediatori, consilieri jurdici și avocați din toată țara. Întâlnirea a fost un adevărat succes întrucât profesioniștii din sistemul juridic și mediatorii au avut ocazia să-și expună punctele de vedere privind medierea și să vină cu noi informații privind acest domeniu, ce se află în continua dezvoltare.

]]> Mon, 01 Sep 2014 11:30:40 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/mediator-adriana-mihai-qmedierea-intre-si-cu-institutii-si-autoritati-publiceq-5.html <![CDATA[Judecator Madalina Afrasinie: Impactul deciziei Curtii Constitutionale asupra medierii]]>  

În cadrul conferinței despre practicile de mediere și beneficiile lor, Judecător Mădălina Afrăsinie, Președinte Secția a VI-a Comercială, Tribunalul București, a discutat despre “Impactul deciziei Curții Constituționale asupra medierii”, exprimându-și îngrijorarea cu privire la această decizie și felul în care este portretizată medierea.

După discursul de deschidere în care s-a declarat impresionată de numărul mare de persoane prezente la dezbatere, Judecător Mădălina Afrăsinie a susținut și prima prezentare a evenimentului.

Aceasta a discutat despre traseul legislativ pe care l-a urmat medierea, începând cu 2006, când a fost dată Legea nr.192 privind medierea și organizarea profesiei de mediator. După 4 ani, în martie 2010, s-a introdus obligativitatea informării și îndrumării părților la mediatori, prevedere „asigurată de dispozițiile art. 187 alin. (1) lit. f) și art.193 C.Proc.Civ. Aceasta a dus la o creștere în popularitate a procedurii de mediere, iar românii au început să descopere mai multe despre ce înseamnă medierea și beneficiile ei.

Însă, anul acesta, în luna mai, Curtea Contituțională Română (CCR) a admis prin vot unanim că prevederile art. 2 alin. 1 și alin 1-2 din Legea nr. 192/2006 sunt neconstituționale. Prin urmare, obligativitatea informării și îndrumării părților la mediator nu mai este valabilă, acest lucru reprezentând un mare dezavantaj pentru mediatorii, care oricum se confruntă cu reticența oamenilor privind acest proces, din lipsa unei informări complete și corecte.

Sănătatea Media Group a organizat ieri, 3 iulie 2014 un eveniment inedit, în cadrul căruia au fost discutate practicile de mediere și beneficiile acestora. Intitulată "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii", dezbaterea a reunit peste 130 de judecători, procurori și mediatori, consilieri jurdici și avocați din toată țara. Întâlnirea a fost un adevărat succes întrucât profesioniștii din sistemul juridic și mediatorii au avut ocazia să-și expună punctele de vedere privind medierea și să vină cu noi informații privind acest domeniu, ce se află în continua dezvoltare.

 

Vezi si:

Mediator Mirela Dragu: Aspecte practice privind medierea conflictelor individuale de munca

]]> Mon, 04 Aug 2014 00:32:26 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/judecator-madalina-afrasinie-impactul-deciziei-curtii-constitutionale-asupra-medierii-5.html <![CDATA[Mediator Mirela Dragu: Aspecte practice privind medierea conflictelor individuale de munca]]>  

Mediator Mirela Dragu a susținut prezentarea “Aspecte practice privind medierea conflictelor individuale de muncă”, în cadrul conferinței "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii".

Aceasta a început prin a explica ce definește un conflict de muncă, oferind detalii cu privire la legislația în vigoare. Pentru a înțelege și mai bine utilitatea medierii în conflictele individuale de muncă, Mediator Mirela Dragu a trecut și prin drepturile salariatului, așa cum sunt ele prevăzute în Codul Muncii.

“Din punctul meu de vedere, aș vedea benefică introducerea în contractele individuale de muncă a unei clauze prin care părțile raportului juridic (angajat și angajator) să apeleze la mediere cu ocazia ivirii unui conflict referitor la contractul individual de muncă, înaintea apelării la instanță”, a precizat Mediator Mirela Dragu.

În cadrul prezentării, aceasta a ținut să sublienieze că medierea nu poate fi un remediu pentru orice conflict dintre angajat și angajator, dar poate rezolva mult mai ușor numeroase alte probleme. În economia actuală ambele părți se află sub presiune, astfel că divergențele dintre oameni sunt inevitabile. Medierea este o soluție eficientă pentru a le rezolva și pentru a proteja atât angajatul, cât și angajatorul.

Sănătatea Media Group a organizat ieri, 3 iulie 2014 un eveniment inedit, în cadrul căruia au fost discutate practicile de mediere și beneficiile acestora. Intitulată "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii", dezbaterea a reunit peste 130 de judecători, procurori și mediatori, consilieri jurdici și avocați din toată țara. Întâlnirea a fost un adevărat succes întrucât profesioniștii din sistemul juridic și mediatorii au avut ocazia să-și expună punctele de vedere privind medierea și să vină cu noi informații privind acest domeniu, ce se află în continua dezvoltare.

Vezi si:

Mediator Dorin Badulescu – Presedintele Consiliului de Mediere

]]> Mon, 04 Aug 2014 00:32:25 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/mediator-mirela-dragu-aspecte-practice-privind-medierea-conflictelor-individuale-de-munca-5.html <![CDATA[Mediator Dorin Badulescu – Presedintele Consiliului de Mediere]]>  

Sănătatea Media Group a organizat ieri, 3 iulie 2014 un eveniment inedit, în cadrul căruia au fost discutate practicile de mediere și beneficiile acestora. Intitulată "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii", dezbaterea a reunit peste 130 de judecători, procurori și mediatori, consilieri jurdici și avocați din toată țara.

Evenimentul a fost deschis de Judecător Mădălina Afrăsinie, Președinte Secția a VI-a Comercială, Tribunalul București, plăcut impresionată de numărul mare de persoane prezente la dezbatere. "Sper să fie o conferință interactivă și să învățăm unii de la ceilalți.", a declarat aceasta. Cuvântul a fost apoi luat de Dorin Bădulescu, Președintele Consiliului de Mediere care a discutat despre propunerile legislative ale Asociației de Mediatori și despre reconceptualizarea informării despre cadrul legislativ. De asemenea, acesta a evidențiat beneficiile evenimentelor de acest gen aduse medierii și întregului sistem judiciar.

„Doresc să vă urez bun venit şi să vă mulţumesc că participaţi într-un număr atât de mare. Cred că aceste întâlniri sunt cele care pot aduce beneficii medierii şi profesioniştilor în mediere, ca de altfel, întregului sistem judiciar. Consider că este necesară o consultare a mediatorilor. Este adevărat că există câteva propuneri legislative din partea Asociaţiei de Mediatori, iar în acest moment ar trebui să mergem pe o reconceptualizare a informării şi evident pe o discuţie extrem de elaborată în ceea ce priveşte cadrul legislativ”, a precizat mediator Dorin Badulescu.

Vezi si:

Mediator Dr. Simona Vladica: Medierea – Singura solutie rapida de rezolvare a cauzelor de malpraxis medical

]]> Mon, 04 Aug 2014 00:32:23 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/mediator-dorin-badulescu-presedintele-consiliului-de-mediere-5.html <![CDATA[Mediator Dr. Simona Vladica: Medierea – Singura solutie rapida de rezolvare a cauzelor de malpraxis medical]]>  

În cadrul conferinței "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii", Mediator Dr. Simon Vlădica a susținut prezentarea “Medierea – Singura soluție rapidă de rezolvare a cauzelor de malpraxis medical”. Întrucât imaginea medicilor și a spitalelor este grav afectată în urma cazurilor de malpraxis, în principal din cauza mass mediei, Mediator Dr. Simona Vlădica propune promovarea procesului de mediere în astfel de situații.

În prezentarea sa, Mediator Dr. Simona Vlădica Simona Vlădica explică beneficiile medierii în cazurile de malpraxis. Astfel, folosind medierea în primul rând ambele părți implicate câștigă timp și bani, costurile fiind mult mai mici, comparativ cu un proces. În plus, medierea oferă numeroase aspecte pozitive în ceea ce privește psihicul părților implicate: se scapă de stresul unui proces, iar părțile implicate au ocazia să discute despre ceea ce s-a întâmplat. Nu în ultimul rând, recurgând la mediere, cazurile nu mai pot fi mediatizate, aceasta fiind confidențiale.

De asemenea, Mediator Dr. Simona Vlădica a susținut că mediatorul ar trebui să aibă niște cunoștințe minime de psihologie întrucât medierea se bazează pe comunicare. Legislațiile naționale din multe țări europene impun proceduri alternative de rezolvare a disputelor în cazurile de malpraxis. Studiile arată că atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii, medierea a ajuns să rezolve un procent extrem de mare de cazuri de malpraxis medical, potrivit prezentării susținute de Mediator Dr. Simona Vlădica.

Sănătatea Media Group a organizat ieri, 3 iulie 2014 un eveniment inedit, în cadrul căruia au fost discutate practicile de mediere și beneficiile acestora. Intitulată "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii", dezbaterea a reunit peste 130 de judecători, procurori și mediatori, consilieri jurdici și avocați din toată țara. Întâlnirea a fost un adevărat succes întrucât profesioniștii din sistemul juridic și mediatorii au avut ocazia să-și expună punctele de vedere privind medierea și să vină cu noi informații privind acest domeniu, ce se află în continua dezvoltare.

Vezi si:

Mediator Dorin Badulescu – Presedintele Consiliului de Mediere

]]> Mon, 04 Aug 2014 00:32:22 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/mediator-dr-simona-vladica-medierea-singura-solutie-rapida-de-rezolvare-a-cauzelor-de-malpraxis-medical-5.html <![CDATA[Despre mediere si beneficiile ei, intr-o conferinta inedita la Bucuresti]]>  

Sănătatea Media Group a organizat in data de 3 iulie 2014, la Tribunalul Bucuresti, un eveniment inedit, în cadrul căruia au fost discutate practicile de mediere și beneficiile acestora. Intitulată "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii", dezbaterea a reunit peste 130 de judecători, procurori și mediatori, consilieri jurdici și avocați din toată țara.

Evenimentul s-a adresat magistratilor judecatori si procurori, mediatorilor din toată țara, consilierilor juridici si avocatilor, totul desfasurandu-se intr-o dezbatere legată de rolul si importanta medierii in solutionarea litigiilor. Astfel, cei prezenti la eveniment au avut oportunitatea de a pune intrebari si de a dialoga cu unii dintre cei mai renumiti magistrati si mediatori din Romania, in domeniul de interes.

               Obiectivul principal al evenimentului a constat in realizarea unei conferinte interactive intre profesionistii din sistemul juridic si mediatori, pe aceasta tema. Toti speakerii au discutat, impreuna cu cei prezenti in sala, cele mai importante, actuale si de interes subiecte privind rolul si importanta medierii in solutionarea litigiilor, precum :

·       “Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii”

·       “Motivarea Deciziei Curtii Constitutionale”

·       “Consfinţirea Acordului de Mediere”

·       “Aspecte privind medierea în raporturile dintre profesionişti”

·       “Condiţiile autentificării Acordului de Mediere”

·       “Medierea între şi cu Instituţii şi Autorităţi Publice”

·       “Medierea în faza de urmărire penală”

·       “Medierea penală - scopul imediat şi mediat al medierii penale”

·       “Medierea în conflictele individuale de muncă” 

·       “Medierea în conflictele de familie”

·       “Medierea – Singura solutie rapida de rezolvare a cauzelor de malpraxis medical”

·       “Intervenţia mediatorului în procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă” 

·       “Principiul reciprocităţii în medierea  diferendelor comerciale”

·       “De lege ferenda privind medierea”

Astfel, si-au prezentat lucrările Judecător Mădălina Afrăsinie, președinte secția a VI-a Civilă, Tribunalul București; Judecător Coman Georgeta - Judecătoria Sector 3; Prof. Dr. Av. Vasile Nemeş; Notar Lili Crăciun; Procuror Nicoleta Stuparu; Mediator Adriana Mihai; Mediator Ilie Dorin; Mediator Mirela Dragu; Mediator Simona Vlădica; Mediator Carmen Sanda; Mediator Daniel Vieru si Mediator Constantin Asofronie.

Vezi si:

Mediator Dr. Simona Vladica: Medierea – Singura solutie rapida de rezolvare a cauzelor de malpraxis medical

]]> Mon, 04 Aug 2014 00:32:21 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/despre-mediere-si-beneficiile-ei-intr-o-conferinta-inedita-la-bucuresti-5.html <![CDATA[Lansarea Tabloului Expertilor Psihologi]]>  

La Tribunalul Bucureşti a avut loc lansarea „Tabloului Experţilor Psihologi”, o carte marca Institutul de Psihologie Judiciară, în care instanţele pot găsi lista completă a experţilor psihologi ce pot face expertiza psihologică a minorilor.

Manifestarea a fost un adevărat succes şi a reunit, la aceeaşi masă, avocaţi din toată țara, magistraţi judecători, mediatori şi experţi psihologi, iar în cadrul evenimentului a fost evidenţiată necesitatea utilizării expertizei psihologice în justiţie.

„Expertul psiholog poate, prin competenţele sale, să limpezească firul just al procesului, solidarizând cu efortul avocaţilor şi magistraţilor de a ajunge întotdeauna la performanţa unor soluţii corecte. Organizarea experţilor psihologi, pregătiţi temeinic prin cursuri şi examene specifice, într-un Tablou, este o premieră a lumii juridice româneşti. Acest tablou este util pentru Instanţa care poate astfel sa aleagă oricare  expert psiholog din acest tablou şi să uzeze de competenţele sale.”, a declarat dr. Simona Maria Vlǎdica, psiholog și director general al Sǎnǎtatea Media Group,  referindu-se la importanţa Tabloului Experţilor Psihologi.

La rândul său, dr. Ștefan Iulian - Laurențiu, psiholog, președintele Institutului de Psihologie Judiciară din România şi coordonatorul cărţii, a mulţumit tututor celor prezenţi pentru susţinere şi a specificat faptul că: „Abia în 1997 profesorul Nicolae Mitrofan a fost primul care a avut o carte intitulată „Expertiza psihologică”. După ani de zile, sub îndrumarea profesorului şi împreună cu foarte mulţi specialişti ne-am gândit să facem un program avizat de breasla psihologică, ca într-o anumită perioadă aceşti specialişti să se formeze şi să deservească sistemului judiciar. Abia anul trecut am avut primii absovenţi de expertiză psihologică, oameni formaţi sub acelaşi standar. Este un demers complet şi iată că astăzi aveţi un produs, o lucrare care se adresează magistraţilor, avocaţilor, mediatorilor dar şi psihologilor, pentru a se orinta.(...) Tabloul experţilor psihologi  este o publicaţie marca Institutul de Psihologie Judiciară iar în prima parte sunt prezentate câteva dintre lucrările de expertiză psihologică, studii de caz şi concluzii, foarte multe domenii ale expertizei psihologice. De cele mai multe ori, expertiza psihologică a minorului şi a familiei se confundă cu întreg domeniul expertizei psihologice. În partea a doua a cărţii avem o prezentare a experţilor psihologi, îi prezentăm pe psihologii specializaţi în expertiza psihologică. Acest tablou este un prim instrument, pe lângă specialiştii cuprinşi în această carte mai sunt şi alţi psihologi specializaţi în evaluarea copilului.”, a explicat președintele Institutului de Psihologie Judiciară din România.

Prof. dr. Tudorel Butoi, formator la Institutul Naţional al Magistraturii, a subliniat faptul că „Tabloului Experţilor Psihologi” este în primul rând un instrument: „Atunci când ai la ce să te raportezi, lucrurile sunt mai uşoare. Veţi găsi în acestă lucrare datele de identificare ale experţilor  recomandaţi de Institutul de Psihologie Judiciară din România şi veţi vedea ce uşor va fi să plecaţi la drum cu un astfel de expert.”, a conchis profesorul.

Conferinţa "Lansarea Tabloului Experţilor Psihologi. Necesitatea utilizării expertizei psihologice în justiţie"  a fost organizată de Tribunalul Bucureşti, Institutul de Psihologie Judiciară, Baroul Ilfov şi Sănătatea Media Group.

Vezi si:

Alienarea parentala si suferinta emotionala a minorilor

]]> Mon, 04 Aug 2014 00:15:58 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/lansarea-tabloului-expertilor-psihologi-5.html <![CDATA[Alienarea parentala si suferinta emotionala a minorilor]]>  

Lector univ. dr. Simona Maria Vlădica, psiholog, a atras atenţia asupra faptului că alienarea parentală reprezintă un abuz emoţional asupra copilului.

„Alienarea parentală este o practică prin care un părinte care divorţează, atacă emoţional relaţia celuilalt părinte cu copilul. La cel mai simplu nivel alienarea parentală reprezintă un set de strategii pe care părintele alienator le folosește pentru a ȋnverșuna copilul ȋmpotriva celuilalt părinte. Acest abuz emoţional este realizat, de cele mai multe ori, cu intenţia de a câștiga beneficii materiale, sau ca pedeapsă pentru suferinţa emoţională. Prin abuzul emoţional asupra minorului, părintele alienator doreşte un avantaj competitiv în faţa Instanţei de judecată. Prin gânduri, acțiuni și maniere verbale sau non-verbale copilului i se induc anumite idei, cu scopul de a-l face să creadă cǎ celălalt părinte este dușmanul sau”,  a explicat lector univ. dr. Simona Maria Vlădica.

Astfel, de cele mai multe ori, problemele apar atunci când sentimentele de furie ale părintelui asupra fostului partener nu se vindecă, ci devin și mai intense. Cu toate acestea, lector univ. dr. Simona Maria Vlădica a declarat că există şi anumite posibilităţi de a preveni această problemă gravă. „Rezolvarea conflictului  dintre cei doi foşti soţi se poate realiza prin obligarea lor de către Instanţi să mergă  la psiholog, aceştia să ajungă la minimum 5 şedinţe de psihoterapie care vor conduce la deblocarea canalului de comunicare şi la aplanarea conflictului. Continuarea psihoterapiei de către ambii foşti soţi va conduce la o relaţie de normalitate între cei doi, cu efecte directe asupra lor şi copiilor lor.”

Referindu-se la motivul pentru care unii copii ajung să accepte alienarea şi să fie de acord cu părintele alienator, specialistul a explicat faptul că „Oamenii în general nu pot sta nefericiţi pentru perioade lungi de timp, aşa că fie sunt nefericiţi pentru toată acea perioadă de timp, fie ajung să îi iubească pe răpitori şi s să se identifice cu ei. Acest comportament apare din teama de a pierde părintele de care s-au ataşat emoţional şi spre a nu fi părăsit sau abandonat. La baza mecanismului stă incapacitatea de a face faţă traumei, de a supravieţui fricii şi violenţei la care este supus subiectul, indiferent de ce formă ia această violenţă.”

Alienarea este un abuz asupra copilului întrucât duce la privarea copilului de o relație afectuoasă şi normală cu unul dintre părinți:„Părintele alienator condiționează copilul, îi oferă îngrijire în funcție de comportamentul pe care îl pretinde iar părintele retrage afecțiunea datorată copilului atunci când acesta nu participă la campania de denigrare.

Lector univ. dr. Simona Maria Vlădica a mai afirmat că rezultatele expertizei psihologice îi ajută şi pe părinţi să înţeleagă şi să conştientizeze mai bine fazele şi procesele prin care trece copilul lor, astfel încât aceştia pot fie să stopeze exercitarea anumitor acţiuni nepotrivite, fie să îşi adapteze procesul de îngrijire şi educaţie la nevoile pe care le au minorii, şi nu la nevoile lor personale de adulţi.

Vezi si:

Lansarea Tabloului Expertilor Psihologi

]]> Mon, 04 Aug 2014 00:15:57 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/alienarea-parentala-si-suferinta-emotionala-a-minorilor-5.html <![CDATA[Al 7-lea implant cohlear realizat de echipa de medici de la Clinica Urechii la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti]]>  

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu a gazduit din nou echipa de medici de la Clinica Urechii pentru a efectua cel de-al 7 lea  implant cohlear.

Pacientul Arsene Alexia  a fost diagnosticat cu hipoacuzie profunda la urechea dreapta si hipoacuzie severa la urechea stanga la varsta de 3 ani, in compartimentul de audiologie si vestibulometrie al spitalului clinic de urgenta pentru  copii “Grigore Alexandrescu “.

Fetita a  fost protezata auditiv,  bilateral timp de 2 ani  cu castig functional auditiv mediu la urechea stanga si absent la urechea dreapta, iar in acest sens echipa de implant a Clinicii Urechii a luat  decizia de a efectua implantul cohlear pe urechea dreapta .

Pe data de 6.04.2014 s-a efectuat implantul cohlear cu un dispozitiv medical de ultima generatie, introducerea portelectrodului si activarea intraoperatorie a implantului fiind o reusita.

Dupa 30 de zile copilul o sa revina in  compartimentul de audiologie al spitalului pentru activarea implantului,

Fetita va purta implantul cohlear pe urechea dreapta si aparatul auditiv pe urechea stanga .Chirurgia de implant cohlear a constat in introducerea prin tehnica "soft surgery" cu abord prin fereastra rotunda largita a unui electrod perimodiolar . Astfel " soft surgery " inseamna abordul cohleei prin orificiul natural catre scala tympani , adica prin fereastra rotunda evitand astfel frezarea unui nou orificiu si implicit distructia structurilor intracohleare .

Deasemenea toate etapele ce implica frezarea se efectueaza inaintea deschiderii ferestrei rotunde pentru o protectie cat mai buna a cohleei . Nu in ultimul rand insertia atraumatica a electrodului necesita pregatire si experienta din partea chirurgului . In acest caz pacienta a beneficiat de electrodul perimodiolar ce asigura o protectie in plus a structurilor din urechea interna si un contact precis cu terminatiile nervoase auditive.

Implantul cohlear este un tip special de proteza auditiva pentru copii si adultii cu hipoacuzie bilaterala profunda , adica pentru acei pacienti care nu se descurca in conversatii nici cu ajutorul celor mai puternice proteze auditive . Spre deosebire de protezele auditive traditionale , care utilizeaza structurile urechii  ramase functionale , amplificand semnalul sonor , implantul cohlear aduce informatii sonore si le transmite direct nervului auditiv prin curenti electrici slabi , fara a mai strabate calea conventionala formata din urechea externa , medie si interna . Implantul cohlear poate fi efectuat incepand cu varsta de 18 luni . Acesta consta intr-un echipament electronic care furnizeaza senzatii auditive : sunete , zgomote , vorbire . Implantul cohlear permite deficientilor de auz o comunicare verbala reala , un mod natural de invatare a limbii, lucru care nu se poate realiza cu proteze auditive la pacienti cu hipoacuzie neurosenzoriala profunda pentru ca acestia nu pot percepe toate frecventele necesare deprinderii vorbirii.

In Romania se depisteaza atat prin screeningul auditiv efectuat la nastere cat si pe parcusul primilor ani de viata aproximativ 4000 de copii cu deficiente auditive definitive . Numai o treime din acestia beneficiaza in cadrul hipoacuziilor neurosenzoriale profunde de implantul cohlear.

In februarie 2014 s-a adresat un memoriu Ministerului Sanatatii privind situatia pacientilor care necesita implant cohlear . Organizatile nonguvernamentale sprijina intentia ministerului de a generaliza procedurile de depistare precoce a surditatii prin screening audiologic neo-natal si solicita deasemenea masuri concrete pentru implicarea neconditionata si directa a parintilor in decizia de achizitionare a dispozitivului medical implantabil . Se mai propune usurarea si transparenta procedurilor de finantare , de achizitie precum si scurtarea lantului decizional prin elaborarea unui set clar de criterii in baza carora se se ia decizia privind recomandarea de implant cohlear si includerea pacientului in Programul National de profil.

]]> Thu, 29 May 2014 15:31:28 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/al-7-lea-implant-cohlear-realizat-de-echipa-de-medici-de-la-clinica-urechii-la-spitalul-clinic-de-urgenta-pentru-copii-grigore-alexandrescu-din-bucuresti-5.html <![CDATA[Primul Curs Instructiv “Burns in children”, 8-10 mai 2014]]>  

Primul Curs Instructiv de arsuri la copii  „Burns in children” derulat in perioada 9-10 mai 2014 i-a adus la Bucureşti pe unii dintre cei mai renumiţi experţi chirurgi din bazinul mediterenean şi din Europa. Timp de două zile, aceştia, împreună cu numerosi medici specialişti din România precum si asistenti medicali au  împărtăşit unii altora experienţele profesionale avute. 

Anual, 5.000 de copii români suferă arsuri, iar dintre aceştia peste jumatate sunt pacienţi cu vârste cuprinse între 0-4 ani, încadraţi ca urgenţe majore.

Arsura este o leziune cu totul particulară, care trebuie considerată întotdeauna gravă, cu precădere la extremele vârstelor, care afectează organismul în totalitatea sa.  Acurateţea şi experienţa în acest domeniu se capătă în ani şi în mii de cazuri tratate. Progresele terapeutice realizate în ultimele decenii, la nivel mondial, în tratamentul arsurilor sunt spectaculoase şi nu pot fi comparate decât cu cele din domeniul geneticii, oncologiei şi terapiei intensive moderne.

Cursul instructiv a fost organizat pentru prima dată în România la iniţiativa prof. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, impreuna cu Consiliul Euro-mediteraneean pentru arsuri si dezastre cauzate de incendii (MBC), Societatea Română pentru Arsuri Pediatrice şi Asociaţia Chirurgilor Plastici din România.

]]> Thu, 29 May 2014 15:31:27 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/primul-curs-instructiv-burns-in-children-8-10-mai-2014-5.html <![CDATA[Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu împlineşte 124 de ani]]>  

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti împlineşte 124 de ani.

„Este un moment special pentru spitalul nostru. Împlinim 124 de ani de existenţă. Acest lucru este cu totul special nu numai prin numărarea anilor, ci prin faptul că aşa cum fiecare om are o filozofie pentru fiecare vârstă, şi acest spital are o anumită maturitate. Într-adevăr, simţi că este un spital cu rădăcini serioase, cu profesori care au pus bazele acestei construcţii, spirituale şi materiale. Ne socotim într-un an de referinţă pentru acest spital”, spune Prof.Dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Pentru managerul Spitalului, acest loc a fost o „dragoste la prima vedere”, aşa cum mărturiseşte. „Am avut în minte permanent acest spital, în timpul facultăţii, după ce am terminat facultatea, în timpul specializării m-am gândit întotdeauna la el, iar în clipa în care mi-am dat seama că are nevoie de expertiza mea, am fost fericit să pot ajunge aici indiferent în ce condiţii”, îşi aduce aminte cu emoţie Prof Dr. Dan Mircea Enescu.  

 
Istoria Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”
 
Iniţial, spitalul de copii a fost deschis în casa doctorului Iuliu Barasch. După şase ani de activitate, printr-o conjunctură favorabilă, s-a mutat într-o clădire nouă, construită în stil elveţian, din strada Diaconeselor. Acolo a funcţionat până în 1886. În 1863, doctorul Gheorghe Athanasovici a preluat conducerea spitalului, fiind şi cel care a pus bazele învăţământului de pediatrie din ţara noastră. La conducerea spitalului s-a aflat şi primul pediatru specialist din ţara noastră, doctorul Constatin Nica, care a studiat medicina la Viena. În 1874, la spitalul de copii s-au înfiinţat două diviziuni, una medicală si alta chirurgicală. Ultima a fost condusă de doctorul Grigore Romniceanu. Din 1886, Secţia chirurgicală a funcţionat în strada Grigore Alexandrescu. În această nouă locaţie a luat naştere şi Secţia de boli contagioase pentru copii, fiind ameliorate condiţiile pentru micii pacienţi.
Printre medicii care şi-au legat numele de istoria Spitalului Grigore Alexandrescu se numară conferenţiarul Aurel Stroe, profesorul Mihail Manicatide, fondatorul şcolii ştiinţifice româneşti de pediatrie, conferenţiarul Alfred Rusescu, cel care a condus serviciul de clinică infantilă de la Spitalul Grigore Alexandrescu.
 
Odată cu reforma învăţământului din România, a luat fiinţă Clinica de Pediatrie, condusă de medicul Corneliu Constantinescu. În perioada de după 23 august 1944, clinica de pediatrie a Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu” s-a dezvoltat în scurt timp, ajungând o importantă bază clinică pentru învăţământul pediatric şi asistenţa medicală a copiilor. Astfel, de la cele 85 de paturi cu care a funcţionat zeci de ani, serviciul a fost extins la 220 de paturi. Laboratoarele au fost modernizate. De asemenea, spitalul a fost dotat cu aparatură modernă.
Cea de-a doua clinică de pediatrie s-a înfiinţat, sub conducerea conferenţiarului Vasile Petrescu Coman. Din 1972, conducerea Clinicii de Pediatrie a fost preluată de conferenţiarul dr. Mircea Geormăneanu, iar după un an de profesorul Pătru Meilă. Din 1971 şi până în 1990, conducerea Spitalului clinic de urgenţă pentru copii, aşa cum a fost denumit din 1973, a fost asigurată de medicul Ion Ursuleanu, cel care s-a preocupat ca primul spital de copii din ţară şi din Balcani sa devină o bază ştiinţifică şi practică.Pe lângă chirurgie, ortopedie, urologie, chirurgie plastică, arsuri s- au dezvoltat şi secţiile de intoxicaţii şi ORL. În 1986, dr. Viorica Gheorghe a realizat repararea întregului spital şi modernizarea lui.
 
După Revoluţie, s-au făcut îmbunătăţiri la secţia de chirurgie şi la cea de arsuri.
 
După venirea doctorului Dan Enescu la Secţia de Arsuri, mortalitatea în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a scăzut de la 10 la sută pe an la sub unu la sută. Şeful Clinicii de Pediatrie a fost numit, în 1992, profesorul Eugen Pascal Ciofu. Din 1994, conducerea spitalului a revenit profesorului Coriolan Emil Ulmeanu, cel care a acordat o atenţie deosebită pregătirii medicilor tineri, prin facilitarea specilizărilor în tară şi înstrăinătate.
 
Activitatea medicilor şi a întregului personal al Spitalului Clinic de Urgenţă „Grigore Alexandrescu” a fost închinată în permanenţă copilului bolnav, iar rezultatele muncii lor au fost concretizate prin reducerea constantă a mortalităţii infantile.
]]> Wed, 30 Apr 2014 10:21:28 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/spitalul-pentru-copii-grigore-alexandrescu-implinete-124-de-ani-4.html <![CDATA[Audierea copilului in Instanta, un “teren fragil” care ridica probleme pentru specialist]]>  

Specialiștii reuniți ȋn cadrul conferinție "Necesitatea expertizei psihologice a copilului și familiei ȋn procesul de stabilire a condițiilor exercitǎrii autoritǎții pǎrintești" au subliniat faptul cǎ audierea ȋn instanțǎ a copilului este un „teren fragil” care ridicǎ numeroase probleme.

„Am mulți colegi care judecǎ dosare de divorț și știu cȃt de mult se preocupǎ sǎ gǎseascǎ cea mai bunǎ modalitatea de comunicare ȋn cazul audierii de minori. Este dificil ȋn acest proces de audiere sǎ te debarasezi de toate cazurile pe care le ai ȋntr-o zi pe umerii tǎi și sǎ te focusezi 100%  pe dialogul cu minorul. Avem  220 de judecǎtori, ȋncǎrcǎtura este de 1900 de dosare, iar fiecare cere atenție. (...) Este foarte greu sǎ gǎsești cuvintele potrivite pentru a ȋndepǎrta frica copilului. Ȋn realitatea, existǎ necesitatea ca cineva sǎ furnizeze niște instrumente care sǎ ajute judecǎtorii sǎ gȃndeascǎ mai punctual.”, a declarat preşedintele Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei.

De asememenea, judecǎtorul a adresat și cȃteva provocǎri psihologilor aflați ȋn salǎ ȋn cadrul conferinței: „Haideți sǎ vedem cum ne puteți ajuta sǎ ȋnțelegem ce este interesul superior al minorului? Cum aș putea sǎ stabiliesc un contact cu un monor abuzat care vine cu o frica din start fațǎ de orice strǎin? Cum pot sǎ comunic eficient cu un minor? Cum ne dǎm seama dacǎ pǎrinții au facut o obsesie ȋn ceea ce privește dorința de primire a custodiei?”

Laura Andrei, președintele Tribunalului București, a declarat cǎ ȋn prezent, la nivelul țǎrii, ne confruntǎm cu o situație dramaticǎ a copiilor lǎsați ȋn grija bunicilor sau a altor rude de cǎtre pǎrinții plecați sǎ munceascǎ ȋn strǎinǎtate: „Dincolo de aceastǎ zonǎ ȋn care  judecǎtorii ȋncearcǎ sǎ stabilieascǎ discernǎmȃntul copilului, mai este un palier și anume zona penala. Vorbim despre minorii autori de infracțiuni, minori victime dar și despre cazul ȋn care minorul pleacǎ din zona de victimǎ și ajunge sǎ fie autor. (...) Pǎrinții sunt mȃnați de nevoile financiare sǎ plece ȋn strǎinǎtate ȋnsǎ acest comportament ajunge sǎ aibǎ ca rezultat adevarate drame pentru copii. Vorbim despre infracțiuni sau chiar sinucideri ȋn rȃndul acestora.”,  a mai precizat președintele Tribunalului București.

La inițiativa dr. Simona Maria Vlǎdica, evenimentul "Necesitatea expertizei psihologice a copilului și familiei ȋn procesul de stabilire a condițiilor exercitǎrii autoritǎții pǎrintești”, desfǎșurat pe 4 aprilie, a fost organizat de Tribunalul București, Institutul de Psihologie Judiciarǎ și Sǎnǎtatea Media Group.

Vezi si:

Practica unitara in ascultarea minorului si evaluarea psihologica a parintilor – o necesitate in procesele de divort

Alienarea parentala, o realitate a zilelor noastre

]]> Thu, 17 Apr 2014 08:58:35 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/audierea-copilului-in-instanta-un-teren-fragil-care-ridica-probleme-pentru-specialist-5.html <![CDATA[Ghidul de ascultare al copilului in procedurile judiciare]]>  

Ȋn cadrul ascultǎrii copilului ȋn procedurile judiciare scopul intervievatorului trebuie sǎ fie legat ȋn primul rȃnd de realizarea unui mediu sigur și confortabil pentru minor. 

„Noul Cod Civil introduce termenul de „ascultarea” copilului ȋn loc de „audierea” copilului. Ȋn cercetǎri s-a dovedit faptul cǎ intervievatorii miloși sau dezinteresați primesc informații eronate. (...) Intervievatorul nu trebuie sǎ domine discuția prin prea multe ȋntrebǎri, este o greșealǎ sǎ ne grǎbim ȋn interacțiunea cu persoana intervievatǎ. Atenția concentratǎ pe aceastǎ interacțiune duce la informații valoroase.”, a explicat psih. dr. Cătălin Luca, autorul cǎrții “Expertiza psihologicǎ a copilului abuzat / neglijat”.

Cătălin Luca a explicat și faptul cǎ cercetǎrile din domeniu aratǎ cǎ nu este indicat sǎ fie adresatǎ o ȋntrebare centratǎ copilului dar și faptul cǎ  oferirea de dulciuri sau cadouri este controversatǎ,  ȋntrucȃt copiii pot fi manipulați ȋn acest sens: „Copiii au tendința sǎ facǎ pe plac persoanelor care le oferǎ dulciuri,  așa cǎ aceastǎ practicǎ este viciatǎ. Prea multǎ apropiere este nesǎnǎtoasǎ, dar nicio atitudine rece nu este potrivitǎ. Ȋn cabinet, copilul poate avea acces la jucǎrii pentru puțin timp fǎrǎ ca acesta sǎ plece cu jucǎria acasa. (...) Ȋntrebarea  „de ce?”  nu trebuie  utilizatǎ la copiii victime deoarece aceștia vin ȋn contact cu intervievatorul deja cu un sentiment de vinovǎție, ȋn special ȋn cazul copiilor abuzați.”, a mai adǎugat psihologul.

 Cătălin Luca a mai subliniat cǎ  este foarte important ca judecatorul sǎ caute posibilitatea de a interacționa cu copilul, mai ales cǎ existǎ un stres cu care minorul vine de acasǎ, motiv pentru care este posibil ca acesta sǎ fie ȋnclinat  spre a-i face pe plac intervievatorului. „Copilul care știe sǎ facǎ diferența dintre adevǎr și minciunǎ, cel care ȋnțelege obligația de a spune adevǎrul, cel care relateazǎ faptele cu acuratețe  și care ȋși amintește faptele este copilul care poate fi  martor. Ȋn cazul ascultǎrii copilului este importantǎ securizarea copilului ȋntrucȃt acesta are o teamǎ de o evaluare negativǎ ȋn momentul ȋn care este pus ȋn fața unei alegeri.”, a conchis psih. dr. Cătălin Luca.

Evenimentul "Necesitatea expertizei psihologice a copilului și familiei ȋn procesul de stabilire a condițiilor exercitǎrii autoritǎții pǎrintești" a fost organizatǎ pe data de 4 aprilie 2014, de cǎtre Tribunalul București, Institutul de Psihologie Judiciarǎ și Sǎnǎtatea Media Group, la inițiativa dr. Simona Vlǎdica.

Vezi si:

Practica unitara in ascultarea minorului si evaluarea psihologica a parintilor – o necesitate in procesele de divort

Alienarea parentala, o realitate a zilelor noastre

]]> Thu, 17 Apr 2014 08:58:34 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/ghidul-de-ascultare-al-copilului-in-procedurile-judiciare.html <![CDATA[Alienarea parentala, o realitate a zilelor noastre]]>  

O problemǎ gravǎ care poate apǎrea ȋn cazul litigiilor de divorț, ȋn care sunt implicați și minori, este reprezentatǎ de PAS- sindromul de alienare parentală.

Lector univ. dr. Simona Maria Vlădica a explicat magistraților care sunt semnele care indicǎ o posibilǎ alienare parentalǎ: „Copiii ar trebuie sǎ fie centrul existenței noastre. Uneori ȋnsǎ, pǎrinții uitǎ acest lucru și se transformǎ ȋn pǎrinți alienatori. Ați auzit cu siguranțǎ despre spǎlarea creierului, situație ȋn care copiii sunt ȋndoctrinați și ajung sǎ creadǎ cu convingere cǎ ceea ce spune pǎrintele alienator despre celǎlalt pǎrinte este adevǎrat.”

Psihologul a explicat faptul cǎ alienarea apare pe fondul unor sentimente care nu se estompeazǎ ci devin mai puternice: „Copilul nu cunoaște sentimentul de urǎ decȃt dacǎ este ȋnvǎțat de cǎtre cineva ȋn acest sens. Respingerea pǎrintelui este ilogicǎ și nefireascǎ, mai ales ȋn condițiile ȋn care ȋntre pǎrinte și copil existase o relație normalǎ ȋn trecut. Copilul va resimți un dezechilibru ȋn plan intern și se confrunta cu o disonanțǎ cognitivǎ (...) Un model de alienare poate ȋncepe farǎ nicio intenție de virusare conștientǎ sau de a dǎuna sau distruge relația cu celǎlalt pǎrinte. Mȃnat de frica de a pierde custodia, un pǎrinte simte nevoia de a vorbi despre celǎlalt pǎrinte de rǎu, pentru a-și asigura victoria ȋn instanțǎ.”

Mai mult, atunci cȃnd copilul nu participǎ la campania de denigrare, pǎrintele alienator amenințǎ cu pǎrǎsirea sau cu retragerea afecțiunii: „Un semn al alienǎrii este faptul cǎ de cele mai multe ori, copilul ȋn cauzǎ nu-și poate argumenta motivele sentimentelor lui. De asemenea, pǎrintele alienator are o mare dorințǎ ȋn a obține decizii judecǎtorești care sǎ blocheze accesul celuilalt pǎrinte la copil (...) Identificarea timpurie a simptomelor este vitalǎ pentru cǎ dacǎ se ajunge la gradul sever de  alienare totul devine ireversibil. Ȋn acest moment copilul neagǎ orice experințǎ pozitivǎ din trecut, ajunge sǎ ȋși urascǎ pǎrintele necustodian, ajunge sǎ simtǎ ostilitate pentru unul dintre pǎrinți din motive total superficiale, copilul prezintǎ o lipsa de ambivalența clarǎ. Ȋn acest stadiu, copilul nu se va simți vinovat de modul ȋn care se poartǎ cu pǎrintele.”, a continuat lector univ. dr. Simona Maria Vlădica. Din nefericire, alienarea parentalǎ este o realitatea a zilelor noastre iar ȋn acest sens, ȋn anul 2010, Brazilia a fost prima țarǎ din lume care a emis o lege privitoare la acest fenomen, conform cǎreia pǎrintele alienator este amendat.

Manifestarea care a reunit experții magistrați și experții psihologi a fost organizatǎ de cǎtre Tribunalul București, Institutul de Psihologie Judiciarǎ și Sǎnǎtatea Media Group, la inițiativa dr. Simona Maria Vlǎdica.

Vezi si:

Practica unitara in ascultarea minorului si evaluarea psihologica a parintilor – o necesitate in procesele de divort

Ghidul de ascultare al copilului in procedurile judiciare

]]> Thu, 17 Apr 2014 08:58:33 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/alienarea-parentala-o-realitate-a-zilelor-noastre-5.html <![CDATA[Practica unitara in ascultarea minorului si evaluarea psihologica a parintilor – o necesitate in procesele de divort]]>  

Deși nu existǎ prevederi legale privind termenul de efectuare a evaluarii copiilor ȋn litigiile cu minori, specialistii susțin cǎ minorul trebuie evaluat din punct de vedere psihologic doar o datǎ la 3-6 luni.

            Psih. dr. Elena Vladislav a declarat cǎ: „Deși nu existǎ prevederi legale ȋn acest sens, codul deontologic al psihologului stipuleazǎ cǎ evaluarea nu se face mai devreme de 3 luni. Aici ține de etica psihologului și  de cȃt de bine respectǎ codul deontologic. Ȋncercǎm sǎ ȋnțelegem care sunt nevoile specifice și comportamentele tip ale copiilor la diferite vȃrste. Copilul se ȋntreabǎ ce este adevarat și ce este fals, iar din aceastǎ cauza copiii sunt greu de consolat și de liniștit. Un studiu din anul 2004 aratǎ faptul cǎ domicilul altenativ la copiii mai mici de 6 ani are riscuri psihologice importante și ireversibile: tulburari de somn, sentiment depresiv, insecuritate, agresivitate. Dupa vȃrsta de 6 ani copilul este mult mai capabil sǎ se exprime. De asemenea, ȋn cadrul expetizei psihologice la copilul sub 9 ani sunt aplicate tehnici și probe proiective deoarece interviul și chestionarul nu pot fi utilizate. Probele proiective sunt testele de desen pentru identificare relațiilor sociale, a relațiilor de familie, teste de percepție tematicǎ, utilizate pentru evaluarea psihologicǎ a copilului.”

Psihologul Elena Vladislav a vorbit și despre evaluarea pshologicǎ a pǎrinților, pe care o considerǎ la fel de necesarǎ ca și evaluarea copiilor: „Cȃnd vorbim de evaluarea pǎrinților ne referim la evaluarea atașamentului fațǎ de copil, a capacitǎții de a-i oferi copilului afecțiune, la evaluarea stilurilor parentale, a puterilor și slǎbiciunlor parentale, identificarea unei patologii la nivelul personalitǎții, a stǎrii de sǎnǎtate fizicǎ și psihicǎ și a resurselor fiecǎrui pǎrinte. Expertiza este un proces complex, care poate necesita mai mult sedințe. Dacǎ vrei sa faci o expertizǎ corectǎ este foarte greu sǎ o faci ȋn mai puțin de douǎ luni.”, a mai specificat psihologul.

Ȋn ceea ce privește practica ascultații minorului, experții judecǎtori au afirmat cǎ existǎ moduri diferite ȋn care aceastǎ procedurǎ se realizeazǎ ȋn prezent, dar și cǎ doresc unificarea practicii: „Sunt instanțe care audiazǎ minorul ȋmpreunǎ cu un grefier care consemneazǎ spusele minorului, dar sunt și cazuri ȋn care judecǎtorul audiazǎ minorul singur, pentru a se putea securiza spațiul ȋn care copilul sǎ se simtǎ ȋn siguranțǎ. Aș propune ca aceastǎ procedurǎ a audierii minorului sǎ fie reglementatǎ, pentru unificarea practicii.”, a conchis judecǎtorul Cristiana Crăciunescu.

Manifestarea care a reunit experții magistrați și experții psihologi a fost organizatǎ la inițiativa dr. Simona  Maria Vlǎdica, de cǎtre Tribunalul București, Institutul de Psihologie Judiciarǎ și Sǎnǎtatea Media Group.

Vezi si:

Expertiza psihologica, un instrument diferit de ancheta psiho-sociala

Practica unitara in ascultarea minorului si evaluarea psihologica a parintilor – o necesitate in procesele de divort

]]> Thu, 17 Apr 2014 08:58:31 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/practica-unitara-in-ascultarea-minorului-si-evaluarea-psihologica-a-parintilor-o-necesitate-in-procesele-de-divort.html <![CDATA[Abuzurile in familie sunt o problema de sanatate publica]]>  

Abuzurile ȋn familie sunt o problemǎ de sǎnǎtate publicǎ, iar un pǎrinte nefericit este o calamitate naționalǎ pentru cǎ acesta nu mai reușește sǎ transmitǎ valori, a afirmat conf. univ. dr. Florian Gheorghe.

„Tot ceea ce am ascultat  astǎzi m-a fǎcut sǎ mǎ gȃndesc la faptul cǎ ar trebui sǎ numim conferința „drama judecǎtorului ȋn cauzele cu minori.” (...) Dacǎ membrii unei familii pot asigura menținerea intergritǎții ȋn fața perturbǎrilor de mediu și reușesc sǎ menținǎ o bunǎ comunicare ȋn perioadele dificile, abia atunci se poate vorbi despre adevǎratul concept de familie. Țin sǎ precizez patru axiome: copilul are ca model ȋn viațǎ pe pǎrintele fericit, binele se ȋnvațǎ doar de la cel care te iubește, copilul are ca model ȋn viațǎ pǎrintele care progreseaza și care oferǎ soluții, oamenii au un comportament moral doar dacǎ au ceva de apǎrat. De asemenea, trebuie precizat cǎ ura este doar o dragoste ȋnșelatǎ și, deseori, acest lucru trebuie explicat pǎrinților. Eșecul alegerii partenerului de viața nu ȋnseamnǎ eșecul vieții.”

            De asemenea, ȋn ceea ce privește efectele abuzurilor pe termen lung, specialistul a declarat cǎ la nivel mondial, aspectul traumatologiei pe termen lung tinde sǎ fie din ce ȋn ce mai pus sub semnul ȋntrebǎrii: „Nu se  mai vorbește de datorie și sacrificiu ȋn niciun domeniu și nici ȋn cazul familiei. Dacǎ ȋn copilǎrie trebuințele de bazǎ nu au fost satisfacute acestea se transformǎ, cel mai adesea, ȋn scopurile vieții de adult. Mai mult, dacǎ trebuințele de dezvoltare personalǎ nu au fost satisfǎcute ȋn copilarie, ele se pierd. (...) Oamenii au capacitatea miraculoasǎ de a se reface, iar din acest motiv aspectul traumatologiei pe termen lung este pus sub semnul ȋntrebǎrii.”

Declarațiile au fost fǎcute ȋn cadrul conferinței "Necesitatea expertizei psihologice a copilului și familiei ȋn procesul de stabilire a condițiilor exercitǎrii autoritǎții pǎrintești", organizatǎ de Tribunalul București, Institutul de Psihologie Judiciarǎ și Sǎnǎtatea Media Group.

Vezi si:

Expertiza psihologica, un instrument diferit de ancheta psiho-sociala

Practica unitara in ascultarea minorului si evaluarea psihologica a parintilor – o necesitate in procesele de divort

]]> Thu, 17 Apr 2014 08:58:30 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/abuzurile-in-familie-sunt-o-problema-de-sanatate-publica-5.html <![CDATA[Expertiza psihologica, un instrument diferit de ancheta psiho-sociala]]>  

Ȋn cadrul conferinței „Necesitatea expertizei psihologice a copilului și familiei ȋn procesul de stabilire a condițiilor exercitǎrii autoritǎții pǎrintești”, dr. Ștefan Iulian - Laurențiu, psiholog și președintele Institutului de Psihologie Judiciarǎ din Romȃnia a evidențiat principalele diferențe dintre expertiza psihologicǎ și ancheta psiho-socialǎ.

„Expertiza psihologică poate fi definită ca un demers profesional de concepţie analitică, o cercetare cu caracter știinţific, realizată de către un psiholog competent, recunoscut și atestat în domeniu, la cererea unui organ judiciar sau a părţilor, finalizată printr-un raport, care conţine opiniile de specialitate ale expertului cu privire la una sau mai multe probleme de ordin psihologic, de care depinde, sau, care sunt considerate relevante, pentru soluţionarea cauzei judiciare. Expertiza psihologicǎ  acționeazǎ ȋn primul rȃnd asupra convingeri intime a magistratului, aceasta trebuie sǎ influețeze ȋn mod obiectiv acestǎ convingere. (...) Am observat cǎ de foarte multe ori aceste rapoarte de anchetǎ psiho-socialǎ nu țin cont de nevoia realǎ a actului de justiție,  sunt foarte formale și nu ating niciunl dintre obiectivele pe care noi le considerǎm necesare.”, a explicat dr. Ștefan Iulian - Laurențiu.

Specialistul a mai specificat și faptul cǎ ȋn cazul anchetei sociale avem de-a cu o altǎ profesie, cea de asistent social dar și alte ghiduri care nu coincid cu cele ale psihologilor. Mai mult, ancheta socialǎ realizatǎ de cǎtre un asistent social este un act independent distinct: „Ancheta psihosocialǎ se ȋndepǎrteazǎ de interesul superior al minorului, aceasta este organizatǎ de instituțiile publice cu atribuții ȋn domeniu ( Autoritatea Tutelarǎ, DGASPC) , ȋn timp ce expertiza este realizatǎ de un psiholog independent. Ancheta psihosocialǎ surprinde doar aspecte superficiale ale relației copil-pǎrinte. Pe de altǎ parte, expertiza psihologicǎ este un instrument  specializat care  constǎ ȋn analiza psihologicǎ a relație  dintre copil și pǎrinții acestuia. Cele  douǎ sintagme nu se pot confunda sub aspect profesional și științific, deoarece sunt diferite și complementare, potrivit CEDO.”

Ancheta psiho-socialǎ are și cȃteva lacune evidențiate de președintele Institutului de Psihologie Judiciarǎ din Romȃnia: „Ancheta psiho-socialǎ este mai mult un act de constatare, tip anchetǎ ȋn care observațiile sunt neprofesionale, acesta surprinde doar aspectele aparente ale relației copil-pǎrinți, conține declarații ale pǎrților evaluate psihologic (“tata a spus”, “mama a spus”, “copilul a spus”) pentru a motiva actele de constatare iar motivația concluziilor se raporteazǎ la declarații, la comportamentele dovedite la momentul anchetei.”

Specialiștii prezenți la conferințǎ au mai discutat și despre necesitatea moodernizǎrii anchetei psiho-sociale și despre separarea acesteia ȋn douǎ pǎrți constitutive, ancheta socialǎ – care sǎ fie fǎcutǎ ȋn continuare de  cǎtre  DGASPC –uri  și  expertiza psihologicǎ  ce poate fi realizatǎ doar de un psiholog (expert psiholog) independent.

Conferința "Necesitatea expertizei psihologice a copilului și familiei ȋn procesul de stabilire a condițiilor exercitǎrii autoritǎții pǎrintești”, desfǎșuratǎ pe 4 aprilie, a stat sub organizarea Tribunalului București, a Institutului de Psihologie Judiciarǎ și a Sǎnǎtatea Media Group, la inițiativa dr. Simona Maria Vlǎdica.

Vezi si:

Abuzurile in familie sunt o problema de sanatate publica

Practica unitara in ascultarea minorului si evaluarea psihologica a parintilor – o necesitate in procesele de divort

]]> Thu, 17 Apr 2014 08:58:29 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/expertiza-psihologica-un-instrument-diferit-de-ancheta-psiho-sociala.html <![CDATA[Deschidere Partea III eveniment “Necesitatea expertizei psihologice a copilului si a familiei in procesul de stabilire a conditiilor exercitarii autoritatii parintesti”]]>  

Judecătorul Cristiana Crăciunescu, şeful catedrei Dreptul familiei din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii, a explicat că în cauzele de divorţ cu copii, cei mici se pot afla ȋn situaţii foarte delicate din cauza raporturilor de conflict dintre părinţi.

Specialistul a declarat și cǎ în cauzele cu minori, judecătorul trebuie să lucreze cu alți specialiști precum: psihologi, cu educatori, asistenţi sociali, pentru cǎ de cele mai multe ori o hotǎrȃre judecǎtoreascǎ poate schimba destinul unui copil. „Noul Cod Civil aduce o nouǎ perspectivǎ ȋn domeniul relației copil-pǎrinţi, ȋn special asupra problemelor pe care un divorț le aduce cu sine. Noua reglementare aduce o astfel de schimbare care trebuie ȋnțeleasǎ și aplicatǎ astfel ȋncȃt sǎ creeze un mediu favorabil unui copil traumatizat. Judecǎtorul de familie nu este un judecǎtor tipic, el trebuie sǎ fie și puțin psiholog și comunicator, pedagog și lucrǎtor social și trebuie sǎ gǎseascǎ un limbaj comun cu specialiștii din aceste profesii. Ȋntȃlnirea de astǎzi este un ȋnceput de drum, un pas ȋn gǎsirea acestui limbaj comun care pentru noi, judecǎtorii, este foarte important pentru soluționarea corectǎ a cauzelor ȋn care sunt implicați copii.”, a afirmat judecătorul Cristiana Crăciunescu.

Și dr. Ștefan Iulian - Laurențiu, psiholog și președintele Institutului de Psihologie Judiciarǎ din Romȃnia a reamintit faptul cǎ nu a mai existat o astfel de ȋntȃlnire ȋntre magistrați și experți psihologi dar și faptul cǎ trebuie creat un standard  ȋn ceea ce privește expertiza psihologicǎ: „Existǎ deja o practicǎ, ȋnsǎ din opinia psihologilor aceasta este una nefericitǎ. Trebuie creat un standard ȋn ceea ce privește expertiza psihologicǎ pe care o oferim instanțelor de judecatǎ.  Atunci cand vorbim de copil, este nevoie de o identificare corectǎ a factorilor psihologici prezenți ȋn relația copil-pǎrinți. (...) Ne dorim sǎ creǎm un standard de calitate al expertizelor psihologice, care sǎ nu mai aibǎ un  limbaj bombastic.  Judecǎtorii nu trebuie sǎ fie impresionați iar datoria psihologilor este sǎ transmitǎ informații care pot fi ȋnțelese de judecǎtori. Trebuie sǎ gǎsim ȋmpreunǎ o linie de mijloc și sǎ fim utili actului de justiție.”, a explicat președinte Institutului de Psihologie Judiciarǎ din Romȃnia. Conferința „Necesitatea expertizei psihologice a copilului și familiei ȋn procesul de stabilire a condițiilor exercitǎrii autoritǎții pǎrintești”, desfǎșuratǎ pe 4 aprilie 2014, a fost organizatǎ de Tribunalul București,  Institutul de Psihologie Judiciarǎ și Sǎnǎtatea Media Group.

Vezi si:

Deschidere Partea I eveniment “Necesitatea expertizei psihologice a copilului si a familiei in procesul de stabilire a conditiilor exercitarii autoritatii parintesti”

Deschidere Partea II eveniment “Necesitatea expertizei psihologice a copilului si a familiei in procesul de stabilire a conditiilor exercitarii autoritatii parintesti”

]]> Thu, 17 Apr 2014 08:58:28 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/deschidere-partea-iii-eveniment-necesitatea-expertizei-psihologice-a-copilului-si-a-familiei-in-procesul-de-stabilire-a-conditiilor-exercitarii-autoritatii-parintesti-5.html <![CDATA[Deschidere Partea II eveniment “Necesitatea expertizei psihologice a copilului si a familiei in procesul de stabilire a conditiilor exercitarii autoritatii parintesti”]]>  

Pentru prima oarǎ ȋn Romȃnia, judecǎtorii care judecǎ ȋn cauzele cu minori și familie, s-au ȋntȃlnit la o conferințǎ cu experții psihologi, pentru a cǎuta ȋmpreunǎ și a gǎsi cele mai bune soluții pentru stabilirea adevǎrului și rezolvarea optimǎ a dosarelor cu minori.

            Preşedintele Colegiului Naţional al Psihologilor din România, Mihai Aniţei, a ținut sǎ menționeze cǎ aceastǎ ȋntȃlnire este o premierǎ pentru Romȃnia, fiind o primǎ ȋntȃlnire ȋntre psihologi și judecǎtori: „Se contureazǎ ȋn psihologie aceastǎ nouǎ specializare, de expertizǎ, un sistem de formare clinicǎ și judiciarǎ a experților psihologi pentru ca onorata ligǎ a judecǎtorilor romȃni sǎ poatǎ apela cu ȋncredere la aceștia.”

Mihai Aniţei a mai subliniat și faptul cǎ audierea minorului este un teren fragil, ȋn care atenția trebuie sǎ fie concentratǎ asupra minorului: „Suntem pe un teren fragil al vieții de familie, ȋn care cel mai mult suferǎ copilul, suntem datori sǎ facem tot ceea ce trebuie pentru trauma sǎ fie suportabilǎ. Psihologii trebuie sǎ aibǎ o expertizǎ foarte bunǎ ȋn ceea ce privește evaluarea minorului. Din pǎcate, ȋn prezent se fac numeroase erori ȋnsǎ evidențiez faptul cǎ acestea se pot ȋndrepta pentru ca actul de justiție sǎ fie perfectat.”

Profesorul Tudorel Butoi, membru în Consiliul Director al Institutului de Psihologie Judiciară, a recunoscut cȃt de grea este procedura de  audiere a unui minor: „În calitate de procuror criminalist, de peste 30 de ani, speţele de la Poliţia Capitalei în care am fost implicat şi care aveau minori victime, minori martori, minori infractori ne-au creat mari probleme, inclusiv sentimentul de teamă, pentru că este foarte greu să fii stăpân pe un teren fragil. Emotivitate, labilitate, teama faţă de major, persistenţa încă în lumea ludică, unde lururile încă nu sunt dezvoltate, discernământul sărac, comportamentul duplicitar actoricesc ne-au creat mari probleme.

Profesorul Tudorel Butoi a mai atras atenția și asupra faptului cǎ adevǎrații experți sunt cei numiți de breaslǎ, criticȃnd tendinţa Ministerului de Justiţie de a "înregimenta specialişti": „Judecǎtorii trebuie sǎ accepte experți din afara Ministerului Justitiei pentru cǎ aceștia sunt ȋn egalǎ mǎsurǎ capabili sǎ rǎspunda necesitǎților actului justitiei. Ȋn cadrul institutului de psihologie judiciarǎ formǎm cea de-a treia generație de specialiști psihologi judiciari.(...)Noi când vrem să convingem instanţa de o realitate psihologică mergem în doctrină, în tratat, în citat, nicio afirmaţie nu e gratuită. Ceea ce găsiţi azi însă, sunt nişte poveşti deranjante din punct de vedere al acurateţii ştiinţifice, care vin din partea aşa-zisei anchete sociale care face şi profilul psihologic, al copilului şi al părintelui, şi cum stau ei cu veniturile, toate într-o maioneză, într-o povestioară care ar putea fi făcută de oricare alt cetăţean. În specialitatea noastră, elaborăm un raport care răspunde exigenţelor cu care instanţele sunt obişnuite", a mai specificat Tudorel Butoi.

La inițiativa dr. Simona Vladica, conferința "Necesitatea expertizei psihologice a copilului și familiei ȋn procesul de stabilire a condițiilor exercitǎrii autoritǎții pǎrintești" a fost organizatǎ de Tribunalul București, Institutul de Psihologie Judiciarǎ și Sǎnǎtatea Media Group.

Vezi si:

Deschidere Partea I eveniment “Necesitatea expertizei psihologice a copilului si a familiei in procesul de stabilire a conditiilor exercitarii autoritatii parintesti” 

Deschidere Partea III eveniment “Necesitatea expertizei psihologice a copilului si a familiei in procesul de stabilire a conditiilor exercitarii autoritatii parintesti”

]]> Thu, 17 Apr 2014 08:58:27 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/deschidere-partea-ii-eveniment-necesitatea-expertizei-psihologice-a-copilului-si-a-familiei-in-procesul-de-stabilire-a-conditiilor-exercitarii-autoritatii-parintesti-5.html <![CDATA[Deschidere Partea I eveniment “Necesitatea expertizei psihologice a copilului si a familiei in procesul de stabilire a conditiilor exercitarii autoritatii parintesti”]]>  

Expertiza psihologicǎ este un instrument de evaluare aflat ȋn plinǎ dezvoltare ȋn Romȃnia, ȋn special ȋn ultimii ani, ȋntrucȃt aceasta poate ajuta ȋn mod direct judecǎtorii ȋn gestionarea ȋn special a proceselor cu minor.

            La deschiderea conferinței "Necesitatea expertizei psihologice a copilului și familiei ȋn procesul de stabilire a condițiilor exercitǎrii autoritǎții pǎrintești", experții magistrați și psihologi au arǎtat cȃt de importantǎ a fost ȋntȃlnirea de pe data de 4 aprilie pentru a se ajunge la o colaborare fructoasǎ ȋntre cele douǎ profesii, pentru rezolvarea unei probleme spinoase și anume abordarea copilului ȋn instanțǎ.

„Vom analiza astǎzi un subiect extrem de delicat pentru toți cei care au sau care vor avea copii, și care,  ȋntr-un moment al vieții, se vor afla ȋn impas. Din pǎcate, dacǎ se ajunge la instanțǎ, ȋncepe traumatizarea copilului. Ne-am ȋntȃlnit astǎzi pentru a gǎsi cele mai bune soluții pentru ca  minorii sǎ nu aibǎ de suferit ȋn urma unui litigiu de divorț. Am alǎturi de mine oameni cǎrora le pasǎ și care vor sǎ se implice.”, a declarat lector univ. dr. Simona Maria Vlădica, psiholog.

Preşedintele Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a declarat, în cadrul dezbaterii cǎ judecǎtorii vor sǎ fie ajutați de psihologi  sǎ ȋnțeleagǎ mai bine cea ce se ȋntȃmplǎ cu copilul pe tot parcursul procesului, din punct de vedere psihologic dar și cǎ magistraţii specializați ȋn dreptul familiei şi-au dat seama că au nevoie să-şi dezvolte abilităţi particulare în relaţionarea cu minorii: „Judecătorii noştri sunt extrem de preocupaţi de această arie. Avem magistraţi specializaţi în soluţionarea cauzelor cu minori şi de familie, iar ei şi-au dat seama că le trebuie şi un alt gen de mijloace care să îi ajute în a stabili contactul cu minorii în procedurile judiciare. Sper că psihologii ne vor ajuta să relaţionăm şi să înţelegem mai bine psihologia acestora şi, nu aş vrea să fiu răutăcioasă, şi psihologia unora dintre părinţi, care, pe fondul procedurilor mai relaxate şi a dispoziţiilor moderne în materie de familie, au ajuns să derapeze destul de mult în ceea ce priveşte mijloacele legale pe care le utilizeză şi felul în care înţeleg să apeleze la acestea pentru a relaţiona şi a-şi păstra copiii lângă ei".

Conferinta "Necesitatea expertizei psihologice a copilului și familiei ȋn procesul de stabilire a condițiilor exercitǎrii autoritǎții pǎrintești" a fost organizatǎ de Tribunalul București, Institutul de Psihologie Judiciarǎ și Sǎnǎtatea Media Group, la  inițiativa dr. Simona Maria Vlǎdica.

Vezi si:

Deschidere Partea II eveniment “Necesitatea expertizei psihologice a copilului si a familiei in procesul de stabilire a conditiilor exercitarii autoritatii parintesti”

Deschidere Partea III eveniment “Necesitatea expertizei psihologice a copilului si a familiei in procesul de stabilire a conditiilor exercitarii autoritatii parintesti”

]]> Thu, 17 Apr 2014 08:58:26 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/deschidere-partea-i-eveniment-necesitatea-expertizei-psihologice-a-copilului-si-a-familiei-in-procesul-de-stabilire-a-conditiilor-exercitarii-autoritatii-parintesti-5.html <![CDATA[Ceremonia de acordare a diplomelor pentru finalizarea cursului de perfectionare “Tehnician, Acustician – Audioprotezist ” - 2012-2013]]>  

Dr. Adrian Tudor, şeful compartimentului de audiologie la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din București a acordat, în cadrul unei ceremonii, diplome pentru finalizarea cursului de perfecționare “Tehnician, Acustician – Audioprotezist ” 2012-2013: “Diploma este recunoscută în România și în Uniunea Europeană. Cu această diploma puteți să mergeți în străinătate, în UE, să lucrați. Aveți 16 competențe în care vă puteți desfășura activitatea conform diplomei. Felicit pe toată lumea, căci, materialul pe care l-ați obținut prin acest curs este mai important decât diploma în sine deoarece cu acest material nu o să vă mai întâlniți în viață.

De asemenea, Dr. Roxana Mazilu, medic specialist ORL în cadrul Clinicii Urechii a precizat faptul că: „Vom organiza anul viitor, începând din ianuarie un nou curs de formare în audio-protezare ce se va întinde pe o durată de aproximativ 5 luni, în cadrul căruia vom aborda temele principale de protezare auditivă, noțiuni fundamentale de audiologie și tot ce înseamnă activități conexe, practice, cu accent mare pe partea practică.”

În continuare, Dr. Adrian Tudor a subliniat că: „Cei care au absolvit acest curs au niște obligații și drepturi. Drepturile lor sunt de a investiga pacientul atât copilul cât și adultul, de a-l diagnostica, de a-i da o indicație de protezare sau de implant cohlear corectă și de a ajuta atât copilul cât și adultul cu un aparat auditiv.”

]]> Tue, 19 Nov 2013 18:23:11 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/ceremonia-de-acordare-a-diplomelor-pentru-finalizarea-cursului-de-perfectionare-tehnician-acustician-audioprotezist-2012-2013-5.html <![CDATA[A IV-a editie a Conferintei Internationale „Psihologia si realitatile lumii contemporane”]]>  

A IV-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Psihologia şi realităţile lumii contemporane” ce a avut loc ȋn perioada 18-20 octombrie 2013, la Bucureşti, a reunit, timp de cȃteva zile, aproximativ 200 de psihologi, invitaţi din străinătate dar şi personalităţi ale vieţii academice din România.

Referitor la importanța si utilitatea acestei manifestări, Prof. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București a precizat că: “Este una dintre cele mai importante și prestigioase manifestări pe care Facultatea de Psihologie și Științele Educației o organizează de 4 ani. Manifestarea aceasta internațională este menită să discute într-o manieră interdisciplinară, atât teoretică cât și aplicată, toate problemele societății care au o componentă importantă psihologică. Anul aceasta avem aproape 200 de participanti la acest eveniment”.

Referitor la impactul evenimentului asupra universității, asupra colectivului de profesori și asupra studenților, rectorul a subliniat faptul că acesta “trebuie să fie unul foarte ridicat. Avem gândul că studenții învață foarte mult dacă sunt implicați în echipe de cercetare, învață mult mai mult decât dacă sunt pregătiți în seminarii unde trebuie să aibă doar discuții cu caracter foarte abstract teoretic. Universitatea din București care găzduiește această manifestare este foarte interesată de educație și de cercetare, sunt două dimensiuni principale ale misiunii noastre academice în general și în același timp în anii în care urmează suntem interesați și de internaționalizare și de vizibilitatea noastră în plan extern.

Efectele unei astfel de manifestării sunt vizibile pe termen mediu și lung, susține rectorul Universității din București, prof. Dumitru: “Ca urmare a unor cercetări empirice care vin din domeniul faptelor, găsim că trebuie să facem anumite modificări în Codul Rutier de exemplu, în anumite moduri și reguli în domeniul organizational etc. ”

Prof. dr. Mihai Aniței, președintele Colegiului Psihologilor din România a ținut să precizeze faptul că obiectivul Conferinței  Internaţionale „Psihologia şi realităţile lumii contemporane” a fost în primul rând promovarea cercetării și valorificarea rezultatelor acesteia: “Cercetarea științifică veritabilă de înalt nivel, este o șansă pentru psihologii din țara noastră să elaboreze lucrări de cercetare valoroase care să își găsească un ecou în lumea academică internațională. Publicul larg este beneficiarul cercetării științifice fundamentale ca un ecou. Cercetarea științifică nu are un ecou rapid și imediat în opinia publică, dar aceste cercetări își regăsesc răsunetul prin anumite interpretări, explicări de comportamente, prin preluarea unor explicații de către instituții, firme etc. Multe cercetări izvorăsc din raportul de cerceări de ordin practic aplicativ realizate de către psihologi și se întorc în mediul respectiv ca și o dovadă vie a unor contribuții științifice. Această conferință oferă psihologilor posibilitatea de a se afirma pe plan internațional, de a avea lucrări publicate în reviste cotate ISI, de a face schimb de experiență cu specialiști din întreaga lume. În cadrul conferinței au fost dezbătute teme majore ale societății contemporane, cum sunt adaptarea la ritmul de viață contemporan, mecanismele de apărare, etc.”

Printre invitații prezenți la manifestarea științifică, îi amintim pe: prof. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, Conf. Univ. Dr. Lucian Ciolan, decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației, dr. Peter Mitchell – Universitatea din Nottingham Malaysia Campus, editor al Journalului Britanic de Psihologie, dr. Gernot Schuhfried, Președinte Schuhfried GmbH International, acad. Constantin Ionescu Tîrgoviște  - Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și Prof. dr. Mihai Aniței, Președintele Colegiului Psihologilor din România.

Printre temele abordate s-au numărat: comportamente dependente – prevenţie, tratament şi strategii curative, agresiune şi violenţă socială, schimbări de comportament – metodologie, concept si practice, practice eficiente de învățare etc.

Lucrările acceptate si prezentate la conferințǎ au fost publicate în Procedia – Social and Behavioural Sciences, prin intermediul site-ului Elsevier, care este de asemenea inclus în Scopus, abstractele urmând să fie evaluate pentru indexare ISI.  Conferința a avut loc la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din Șos. Panduri, nr. 90, iar mai multe detalii despre eveniment puteți gǎsi pe psiworld.ro. 

Conferinţa a fost organizată de Societatea Română de Psihologie Experimentală Aplicată având ca președinte pe Prof. dr. Mihai Aniței, Președintele Colegiului Psihologilor din România și creditată de Colegiul Psihologilor din România și s-a desfășurat în perioada 18 – 20 octombrie 2013 la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (Sos. Panduri, nr. 90).

]]> Thu, 24 Oct 2013 15:14:21 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/a-iv-a-editie-a-conferintei-internationale-psihologia-si-realitatile-lumii-contemporane.html <![CDATA[Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013 - 2014 – U.M.F. “Carol Davila”]]>  

Marți, 1 octombrie 2013, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an universitar laUniversitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, eveniment ce s-a desfăşurat ȋn Amfiteatrul Facultǎții de Medicinǎ - George Emil Palade.

Ȋn deschiderea evenimentului, Rectorul UMF „Carol Davila”, Acad. Ioanel Sinescu a fǎcut o prezentare a oportunitǎților oferite de UMF Carol Davila, recomandȃnd ȋn același timp vizitarea site-ului universitǎții pentru o bunǎ și eficientǎ informare. Ȋn discursul sǎu, rectorul a subliniat faptul cǎ Universitatea „Carol Davila” are menirea de a oferi studenților sǎi „o temelie solidǎ, o bazǎ stabilǎ” ce trebuie continuatǎ „cale de o viațǎ”. Adresȃndu-se numeroșilor studenți prezenți la ceremonie, Acad. Ioanel Sinescu i-a asigurat cǎ au optat pentru „o profesie care poate face oamenii sǎnǎtoși și totodatǎ fericiți. Aveți șansa sǎ descoperiți o profesie fǎrǎ limite din care puteți sǎ faceți o artǎ. Ați ales o profesie ȋn care mediocritatea și incompetența nu au loc, o profesie unde nu existǎ nicio scuzǎ”. Ȋn continuarea discursului sǎu, rectorul i-a ȋndemnat pe studenți sǎ munceascǎ și sǎ nu se demobilizeze, chiar dacǎ uneori le va fi greu.

Rectorul UMF „Carol Davila”, Acad. Ioanel Sinescu a mai precizat faptul cǎ: „Ȋnvǎțǎtura este o avere mare care nu se ȋmpuțineazǎ prin dǎruire. Vǎ asigur cǎ la UMF Carol Davila existǎ mulți profesori dǎruiți.” Studenții au fost ȋndemnați sǎ ținǎ seama si de sintagma „mai ȋntȃi de toate sǎ nu faci rǎu, ca principiu al practicii meseriei medicale.”

Rectorul i-a mai sfǎtuit pe studenți: „sǎ nu uitați nicio clipǎ care este țelul vostru ȋn aceastǎ școalǎ. Vreau sǎ vǎ ȋndemn sǎ ȋnvǎțați bine și sǎ conștientizați faptul cǎ trǎiți o perioadǎ minunatǎ din viațǎ dumneavoastrǎ. Ați venit din toatǎ țara la UMF Carol Davila și sper sǎ percepeți aceastǎ școalǎ ȋn care ȋnvǎțați, ca pe un adevǎrat edificiu de strǎdanii și performanțe. Dorința mea este ca UMF Carol Davila, cu o atȃt de bogatǎ tradiție și cu atȃtea personalitǎți compleșitoare, sǎ acceadǎ ȋntr-un viitor nu foarte ȋndepǎrtat, ȋn topul celor 500 de universitǎți din lume,” a ȋncheiat Acad. Ioanel Sinescu discursul sǎu.

Prezent la festivitatea de deschidere, Dr. Sorin Oprescu, primarul Capitalei, absolvent la rândul lui al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carola Davila", „Fiți bineveniți, sǎ dea Dumnezeu sǎ fiți sǎnǎtoși ca sǎ puteți la rȃndul dumneavoastrǎ sǎ ȋnvǎțați sǎ deveniți medici ce provin dintr-o școalǎ de medicinǎ care este recunoscutǎ din punct de vedere al potenței știintifice, al intelectului și al caracterului oamenilor care activeazǎ ȋn UMF Carol Davila. Avem un singur obiectiv, sǎ ȋncercǎm sǎ vǎ creǎm o viațǎ profesionalǎ normalǎ!”.

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013 - 2014 s-a desfășurat în prezența conducerii U.M.F. „Carol Davila” și a invitaților sǎi: Președintele Agenției Naționale de Cercetare Științificǎ, Prof. T. Prisecaru și Prof. Dr. Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, care au fost alǎturi de studenții, pǎrinții și cadrele didactice participante la eveniment.

Vezi si: Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si-a deschis portile pentru a-si primi studentii

]]> Thu, 03 Oct 2013 12:09:48 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/ceremonia-de-deschidere-a-anului-universitar-2013-2014-umf-carol-davila-5.html <![CDATA[Bebe Sanatos, editia a IV-a 2013 – partea I, film post-eveniment]]>  

Parcul Sebastian din București a devenit neincăpător timp de cinci zile, datorită interesului crescut al participanților pentru activitățile și conferințele ce s-au desfășurat la cea de-a patra ediție a evenimentului  „Bebe Sǎnatos”, eveniment ce avut loc ȋn perioada 4-8 septembrie 2013.Manifestarea a fost organizatǎ de  catre Direcția Generalǎ de Asistențǎ Socialǎ și Protecția Copilului, Sector 5,  ȋn parteneriat cu Sǎnǎtatea Media Group.

„Ediţia a IV-a „Bebe Sănătos” a reprezentat o adevǎratǎ desfǎșurare de forțe, ȋn cadrul evenimenului având loc zilnic, atât activități informative dedicate părinților, cât și activități creative rezervate micuților”.

Pe data de 4 septembrie a avut loc deschiderea oficialǎ a evenimentului atunci cȃnd invitați de seamǎ au discutat despre necesitatea și utilitatea acestei manifestari. Directorul general Sǎnǎtatea Media Group, doamna Simona Maria Vlǎdica le-a urat bun venit tuturor participanților, si i-a asigurat pe toți pǎrinții, bunicii și pe toate gravidele prezente la deschidere, cǎ dupǎ ce vor participa la conferințele „Bebe Sǎnǎtos” vor fi mult mai familiarizați cu diferite chestiuni privind problemele cu care se confruntǎ ȋn creșterea și educarea copiilor sau nepoților lor.

La randul său, Florentina Popescu, directorul Direcției Generale de Asistențǎ Socialǎ și Protecția Copilului, Sector 5, București, a ținut sǎ mulțumeascǎ tuturor celor care au fǎcut posibil acest eveniment.

Acad. Bogdan Marinescu, prezent la deschiderea „Bebe Sǎnǎtos”, și-a exprimat bucuria de a participa la aceastǎ aniversare. Mai mult, ȋn discursul sǎu, academicianul a ȋndemnat mǎmicile sǎ evite avorturile deoarece acestea genereazǎ probleme de fertilitate mai tȃrziu.

Ȋn ceea ce privește conferințele „Bebe Sǎnǎtos”, pǎrinții și bunicii au  putut sǎ afle cele mai noi informații din domeniul ginecologiei, neonatologiei, pediatriei, oftalmologiei, nutriției, psihologie, dar și din domeniul legislativ. Astfel, Prof. dr. Monica Pop, prezentǎ la conferința „Bebe Sǎnatos”, a ținut sǎ aminteascǎ părinților și bunicilor aflați la eveniment, cǎ afecțiunile oculare cronice se transmit la copil ȋntr-o proporție foarte mare.

În ceea ce privește bolile cu transmitere sexuală in perioada de sarcina, conf. dr. Monica Cȋrstoiu, medic primar la Spitalul Universitar de Urgență București, a specificat faptul ca aceste boli reprezinta un pericol pentru fat si a avertizat toate femeile care doresc sa ramana insarcinate sa isi faca mai intai anumite analize pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala.

Ȋntreg evenimentul “Bebe Sǎnǎtos” s-a desfășurat sub sloganul “Copilul are dreptul de a se bucura de cea mai bunǎ stare de sǎnǎtate pe care o poate atinge!”. Ȋn acest sens specialiștii „Bebe Sǎnatos” și-au propus sǎ ȋndeplineascǎ acest deziderat prin implicarea lor activǎ, ȋn aceastǎ acțiune organizatǎ de Sǎnǎtatea Media Group ȋn parteneriat cu Direcția Generalǎ de Asistențǎ Socialǎ și Protecția Copilului, Sector 5. 

Vă invităm să vizionați fotografii din cadrul evenimentului “Bebe Sǎnǎtos” pe site-ul www.bebesanatos.ro sau pe pagina de facebook.

 

Vezi si: Partea II

 

]]> Thu, 26 Sep 2013 15:06:10 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/bebe-sanatos-editia-a-iv-a-2013-partea-i-film-post-eveniment.html <![CDATA[Bebe Sanatos, editia a IV-a 2013 – partea II, film post-eveniment]]>  

In continuarea sesiunilor informativ-educative, Lector univ. dr. Lygia Alexandrescu, specialist în nutriție, a adus ȋn discuție ȋn cea de-a patra zi a conferinței „Bebe Sǎnǎtos” importanța pe care o are calitatea apei Aquatique, cu care reconstituim formula de lapte, ȋn cazul ȋn care nu alǎptǎm la sân.

Un alt aspect important adus în discuție în cadrul conferințelor Bebe Sănătos l-a constituit problema infertilității. Dr. Andreea Velișcu, medic la Spitalul Clinic de Obstetricǎ-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sȃrbu” a subliniat faptul că un cuplu din șapte are o problemă de infertilitate, iar unul din cinci cazuri nu are o cauzalitate cunoscută. 

De asemenea, prezent la evenimentul Bebe Sănătos, Doru Pană, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Obstetricǎ-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sȃrbu” a ținut să le prezinte participanților toate dotările și modernizările care există la ora actuală în Maternitatea Giulești și bineințeles le-a reamintit oamenilor prezenți despre consultațiile gratuite pe care medicii de obstetrică-ginecologie de la Spitalul Panait Sarbu le-au oferit celor veniți în Parcul Sebastian, pe toată perioada evenimentului.

Referitor la complicațiile ce pot apărea la bebelușul născut prematur Dr. Ioana Roșca, medic primar Neonatologie la Spitalul Clinic de Obstetricǎ-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sȃrbu”, a explicat urmatoarele: "Cu cȃt vȃrsta gestaționalǎ este mai micǎ cu atȃt problemele sunt mai mari. La aparatul respirator apar cele mai multe probleme la prematur. Boala membranelor hialine este una din cele mai frecvente complicații. Din punct de vedere hematologic acești copii prezintǎ anemie și pot avea chiar și hemoragii. Nutrițional, aceștia nu au dezvoltat reflexul de supt, ceea ce duce la noi complicații din punct de vedere metabolic, dar și la nivel renal. Bebelușii suferǎ de hipotermie, au o grǎsime brunǎ și preiau temperatura mediului ambiant. Imunitatea lor este foarte scǎzutǎ. La nivel oftalmologic pot apǎrea probleme precum retinopatia de prematuritate. Drumul bebelușului prematur este foarte lung și greu, iar mulți dintre aceștia stau aproximativ 3-4 luni ȋn spital.”

A doua zi a evenimentului „Bebe Sǎnǎtos” a ȋnceput ȋn forțǎ, ȋncǎ de la ora 9.00 cȃnd standul dedicat ȋnscrierilor copiilor la diferitele activitǎți, a fost asaltat de micuții ȋnsoțiți de pǎrinții sau de bunicii lor, pentru a-și rezerva un loc la unul dintre numeroasele ateliere oferite de organizatori.

Unii dintre copii s-au delectat facȃnd pizza, ȋn timp ce alții au modelat ȋn lut. Fetițele au participat la o preselecție care le-a asigurat apoi participarea la parada modei pentru prințesele Parcului Sebastian. La finalul paradei, fetițele care au participat la parada modei au primit cȃte o diplomǎ pentru „cea mai frumoasǎ prințesǎ ”. De asemenea, copiii s-au bucurat de castigarea unor diplome pentru cel mai bun origami, cel mai bun dansator, cel mai bun pictor, cel mai bun modelator in lut si nu in ultimul rand diploma pentru cel mai fotogenic micut. Ȋn „Lumea Bebe Sǎnǎtos” cei mici au avut parte de multă distracție: au avut ocazia sǎ confecționeze podoabe, sǎ participe la cursuri de origami, să ȋnvețe sǎ iubeascǎ fructele ȋn cadrul unui atelier de preparat suc proaspǎt, să confecționeze magneți, să se picteze pe față în zone de face painting, să aprecieze arta reciclabilǎ, pictura pe cǎni, dansurile și atelierele de actorie sau să joace șah.

Un alt eveniment care a atras publicul ca un magnet a fost și parada modei pentru graviduțe, manifestare pregǎtitǎ ȋn cadrul „Bebe Sǎnǎtos” pentru viitoarele mǎmici participante la eveniment. Acestea au fost primite cu aplauze și ajutate astfel să-și învingă inerentele emoții.

Foarte mulți copii au plecat de la Bebe Sănătos cu multe și variate produse oferite la tombolele și / sau concursurile special create pentru ei. 

Atât părinții cât și copiii prezenți în Parcul Sebastian pe perioada celor 5 zile ale evenimentului Bebe Sănătos, au ținut să le mulțumească organizatorilor și să menționeze utilitatea acestei manifestări.

La finalul conferinței, directorul Sǎnǎtatea Media Group, doamna Simona Vlǎdica a ținut sǎ mulțumeascǎ tuturor celor implicați ȋn realizarea acestui eveniment, dar și celor care au venit ȋn Parcul Sebastian.

Ȋntreg evenimentul “Bebe Sǎnǎtos” s-a desfășurat sub sloganul “Copilul are dreptul de a se bucura de cea mai bunǎ stare de sǎnǎtate pe care o poate atinge!”. Ȋn acest sens specialiștii „Bebe Sǎnatos” și-au propus sǎ ȋndeplineascǎ acest deziderat prin implicarea lor activǎ, ȋn aceastǎ acțiune organizatǎ de Sǎnǎtatea Media Group ȋn parteneriat cu Direcția Generalǎ de Asistențǎ Socialǎ și Protecția Copilului, Sector 5. 

Vă invităm să vizionați fotografii din cadrul evenimentului “Bebe Sǎnǎtos” pe site-ul www.bebesanatos.ro sau pe pagina de facebook.

 

Vezi si: Partea I

]]> Thu, 26 Sep 2013 15:06:09 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/bebe-sanatos-editia-a-iv-a-2013-partea-ii-film-post-eveniment-6.html <![CDATA[Update in Immunogenetics & Histocompatibility" Ediţia a IV-a 25 – 27 Iunie, 2013]]>  

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, alături de  Centrul de Imunogenetică și Virusologie – Institutul Clinic Fundeni şi Federaţia Europeană de Imunogenetică (EFI) au organizat ediţia a IV-a a manifestarii ştiinţifice: "Update in Immunogenetics & Histocompatibility". Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 25 - 27 iunie 2013, la Hotelul Hilton din Bucureşti.

Imunologia transplantului este o specialitate nouă care își croiește drumul între specialități, prin frumusețea abordării noilor tehnologii de biologie moleculară, prin semnificația rezultatelor și impactul acestora asupra deznodământului transplantului.
Atât genotiparea alelelor HLA cât și detecția și identificarea anticorpilor citotoxici sunt investigații imunologice de transplant care au nevoie de o interpretare extrem de laborioasă, iar expertiza imunologului este extrem de importantă în transplantul renal, medular, cardiac, hepatic, pulmonar, pancreatic, etc.

Alături de investigațiile imunologice pretransplant sunt foarte importante și evaluările posttransplant care urmăresc posibila apariție  a rejetului subclinic, apariția neoplaziilor sau a altor complicații imunologice legate de regimurile imunosupresoare practicate, care sunt decisive în ceea ce privește evoluția pacienților transplantați.

„Update in Immunogenetics and Histocompatibility”, este la a 4-a ediţie şi “reuneşte specialişti de imunologie de transplant din întreaga Europă, fiind o manifestare ştiinţifică ce abordează toate aspectele de imunologie de transplant aferente transplantului de organ solid şi transplantului de celule stem hematopoietice periferice”, a subliniat Conf. Dr. Ileana Constantinescu, directorul Departamentului de Granturi şi Cercetare Ştiinţifică UMF “Carol Davila”.

]]> Mon, 08 Jul 2013 15:08:52 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/update-in-immunogenetics-a-histocompatibilityq-ediia-a-iv-a-25-27-iunie-2013-6.html <![CDATA[Implicatiile juridice in malpraxisul medical – Elena Bustea, Presedinte Centrul Avocatilor Mediatori]]>  

Având în vedere numărul tot mai mare de conflicte cu privire la cauzurile de malpraxis medical, conferinţa “Legea 115/2012- Medierea in cazurile de malpraxis medical” a dezbatut aspecte juridice şi medicale ale erorilor medicale, precum şi utilizarea metodelor de soluţionare alternativă a conflictelor prin mediere, modalitate care oferă o serie de avantaje printre care regăsim costuri mult mai mici, timp redus, confidenţialitate, precum şi găsirea propriilor soluţii cu privire la litigiile dintre părţi.

“Medierea aduce în acest moment în prim plan, conştientizarea de către oameni că pot să aibă dreptul şi să îşi exercite acest drept. La ora actuală conştientizarea faptului că un caz de malpraxis poate fi soluţionat, a crescut. Mediatorul trebuie să aibă o viziune multidisciplinară, în şedinţa de mediere, acesta în mod categoric trebuie să accepte specialiştii în domeniul în care părţile se prezintă în faţa sa pentru a media un caz”, a subliniat Elena Bustea, preşedinte Centrul Avocaţilor Mediatori.
Vezi şi:

Sesiune de intrebari si raspunsuri – Conferinta “Legea 115/2012 – Medierea in cazurile de malpraxis medical”

]]> Wed, 19 Jun 2013 15:59:21 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/implicatiile-juridice-in-malpraxisul-medical-elena-bustea-presedinte-centrul-avocatilor-mediatori-6.html <![CDATA[Sesiune de intrebari si raspunsuri – Conferinta “Legea 115/2012 – Medierea in cazurile de malpraxis medical”]]>  

Medierenet.ro, în parteneriat cu Sănătatea Media Group, au transmis în direct, pe data de 18 mai 2013, Conferinţa “Legea 115/2012- Medierea în cazurile de malpraxis medical”.
În materialul video puteţi urmări sesiunea de întrebări şi răspunsuri de la finalul evenimentului.
Vezi şi:

Medierea in cazurile de malpraxis medical – Raed Arafat, secretar de Stat

]]> Wed, 19 Jun 2013 15:56:01 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/sesiune-de-intrebari-si-raspunsuri-conferinta-legea-1152012-medierea-in-cazurile-de-malpraxis-medical-6.html <![CDATA[Medierea in cazurile de malpraxis medical – Raed Arafat, secretar de Stat]]>  

Raed Arafat, secretar de Stat, prim-adjunct al Ministrului Sănătăţii, în timpul videoconferinţei din cadrul Conferinţei “Legea 115/2012- Medierea in cazurile de malpraxis medical”, a precizat că problema majoră pentru care se face această modificare legislativă în legatură cu malpraxisul este aceea că acum, pacientul care a suferit în urma unei proceduri medicale greşite, are de parcurs drumul greu al părţii birocratice înainte de a putea sesiza instanţa civilă. În aceste condiţii pacientul îşi pierde răbdarea şi merge direct la instanţa penală.

De asemenea a menţionat că se doreşte începerea oricărui demers printr-o mediere şi doar în situaţia în care nu se ajunge la o înţelegere să se apleze la instanţă.
Vezi şi:

Asigurari de sanatate si malpraxis medical – Florentina Almajanu, Director General UNSAR

]]> Wed, 19 Jun 2013 15:53:34 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/medierea-in-cazurile-de-malpraxis-medical-raed-arafat-secretar-de-stat-6.html <![CDATA[Asigurari de sanatate si malpraxis medical – Florentina Almajanu, Director General UNSAR]]>  

Florentina Almajanu, bine cunoscuta pietei romanesti de asigurari prin activitatea pe care o desfasoara ca Director General al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), detine si functia de Director General al CFA  Romania.

Asigurarile de raspundere civila medicala, in speta asigurarile de malpraxis medical, nu ocupa ca si volum de prime brute subscrise un procent important in portofoliile societatilor de asigurai (sub 1%). Evolutia acestei linii de asigurari nu este dintre cele care pot fi apreciate ca si pozitive, volumul de prime brute subscrise scazand de la an la an in ultimii 5 ani, pentru un numar de contracte incheiate relativ constant (cca. 200.000 contracte ± 5%).

“Ca si asiguratori ne dorim sa acoperim mai multe riscuri, dar la un pret corect, ceea ce inseamna si prime de asigurare mai mari, in directa corelatie si acoperirile acordate. Solutii tehnice se pot gasi dar depinde de puterea de cumparare a celor carora li se adreseaza, mai precis depinde de constientizarea nevoii de asigurare a cadrelor medicale si de nivelul veniturilor salariale”, a precizat Florentina Almăjanu, director general UNSAR, în cadrul Conferinţei “Legea 115/2012- Medierea in cazurile de malpraxis medical”.

Vezi şi: Dreptul comparat pe malpraxis – Alina Gorghiu, mediator

]]> Wed, 19 Jun 2013 15:48:31 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/asigurari-de-sanatate-si-malpraxis-medical-florentina-almajanu-director-general-unsar-6.html <![CDATA[Dreptul comparat pe malpraxis – Alina Gorghiu, mediator]]>  

Medierea conflictelor de sănătate a apărut din punct de vedere legal, o dată cu intrarea în vigoare a Legii 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator.

Medierea conflictelor de sănătate cuprinde atât medierea cazurilor de malpraxis medical, cât și medierea conflictelor de muncă din cadrul spitalelor sau a celorlalte instituții care furnizează servicii medicale.

Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prevede în TITLUL XV: Răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, sanitare şi farmaceutice, condițiile angajării răspunderii personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, sanitare şi farmaceutice. Potrivit definiției de la art. 642 alin. 1 lit. b) din această lege, malpraxisul reprezintă „eroarea profesională săvârşită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicând răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, sanitare şi farmaceutice.”

“În majoritatea statelor europene termenul de malpraxis are o semnificație mai extinsă și se referă inclusiv la ipoteza în care medicul nu îl informează pe pacient, în mod corespunzător, în ce va consta operaţia, cum vor fi făcute analizele, care sunt efectele, dacă există alte metode, ce se întâmplă dacă nu face operaţia. În Spania aceste cazuri sunt tratate în justiţie ca şi infracţiuni, în timp ce în state precum Belgia, Austria, Olanda, spitalul trebuie să poată dovedi că pacientul a înţeles informaţiile care i-au fost aduse la cunoştinţă”, a subliniat Alina Gorghiu, mediator.

Vezi şi: Medierea, obligatorie de la 1 octombrie

]]> Wed, 19 Jun 2013 15:44:40 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/dreptul-comparat-pe-malpraxis-alina-gorghiu-mediator-6.html <![CDATA[Interviu Prof.Univ.Dr. Doina Anca Plesca, decan Facultatea de Medicina Generala UMF "Carol Davila"]]>  

Prof. univ. dr. Doina Pleșca vorbește despre Facultatea de Medicină Generală

Este mamă, soție, medic pediatru, dascăl și decan al Facultăţii de Medicină din Cadrul UMF "Carol Davila". Pasiunea pentru tainele medicale, combinată cu dorința de a face bine, au făcut din profesor Doina Pleșca, una dintre cele mai apreciate figuri ale medicinei românești.

“Mărturisesc că în prima zi când s-au pornit înscrierile pentru concursul de admitere, am fost primul candidat care și-a depus dosarul pentru Fcaultatea de Medicină, respectiv Facultatea de Pediatrie pe care am facut-o, am îndrăgit-o și care mă implinește pe deplin ca medic”, își amintește aceasta. De asemenea, aceasta declară că "nu există altă specialitate care să-ți confere această bucurie și împlinire de medic...că ai salvat un copil extrem de grav și că a plecat pe picioare acasă".

În contextul în care Medicina a fost definită drept o vocație, care implică pasiune, devotament, dar și renunțări, prof. Pleșca vede dincolo de aceste sacrificii, căutând recompensele pentru care trebuie să ai răbdare: "Spre deosebire de alte meserii, în medicină recompensa vine în timp. Trebuie să fii foarte răbdător, să nu te abați de la drumul tău și să-ți urmărești etapizat țintele pe care ți le stabilești. Nu trebuie să abdici daca ai un eșec, trebuie să-ți revii, să o iei de la capăt pentru că, cu siguranță, dacă vei avea drept motto corectitudinea, perseverența și seriozitatea, n-ai de ce a nu deveni un nume în medicină."

Urmăriți în continuare un interviu marca Explore Medicine TV, în care, decanul Facultății de Medicină Generală a Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București vorbește despre instituția de învățământ pe care o conduce și facilitățile pe care aceasta le oferă studenților săi.

Citește și:
Florin Filipoiu: Crezi ca esti in stare sa faci ceva deosebit pentru tine, pentru familia ta si pentru societate? Atunci vino la Medicina!

Ghid de informare si orientare a liceenilor spre cariera de medic

Vezi și:
Vocatia de a fi medic

Documentar despre U.M.F. "Carol Davila" din Bucuresti

]]> Tue, 14 May 2013 11:15:18 GMT http://exploremedicinetv.ro/videos/orientare-profesionala/interviu-profunivdr-doina-anca-plesca-decan-facultatea-de-medicina-generala-umf-qcarol-davilaq-3.html Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului