+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu

Interviu Prof.Univ.Dr. Doina Anca Plesca, decan Facultatea de Medicina Generala UMF "Carol Davila"

11am - May 14, 2013

Prof. univ. dr. Doina Pleșca vorbește despre Facultatea de Medicină Generală

Este mamă, soție, medic pediatru, dascăl și decan al Facultăţii de Medicină din Cadrul UMF "Carol Davila". Pasiunea pentru tainele medicale, combinată cu dorința de a face bine, au făcut din profesor Doina Pleșca, una dintre cele mai apreciate figuri ale medicinei românești.

“Mărturisesc că în prima zi când s-au pornit înscrierile pentru concursul de admitere, am fost primul candidat care și-a depus dosarul pentru Fcaultatea de Medicină, respectiv Facultatea de Pediatrie pe care am facut-o, am îndrăgit-o și care mă implinește pe deplin ca medic”, își amintește aceasta. De asemenea, aceasta declară că "nu există altă specialitate care să-ți confere această bucurie și împlinire de medic...că ai salvat un copil extrem de grav și că a plecat pe picioare acasă".

În contextul în care Medicina a fost definită drept o vocație, care implică pasiune, devotament, dar și renunțări, prof. Pleșca vede dincolo de aceste sacrificii, căutând recompensele pentru care trebuie să ai răbdare: "Spre deosebire de alte meserii, în medicină recompensa vine în timp. Trebuie să fii foarte răbdător, să nu te abați de la drumul tău și să-ți urmărești etapizat țintele pe care ți le stabilești. Nu trebuie să abdici daca ai un eșec, trebuie să-ți revii, să o iei de la capăt pentru că, cu siguranță, dacă vei avea drept motto corectitudinea, perseverența și seriozitatea, n-ai de ce a nu deveni un nume în medicină."

Urmăriți în continuare un interviu marca Explore Medicine TV, în care, decanul Facultății de Medicină Generală a Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București vorbește despre instituția de învățământ pe care o conduce și facilitățile pe care aceasta le oferă studenților săi.

Citește și:
Florin Filipoiu: Crezi ca esti in stare sa faci ceva deosebit pentru tine, pentru familia ta si pentru societate? Atunci vino la Medicina!

Ghid de informare si orientare a liceenilor spre cariera de medic

Vezi și:
Vocatia de a fi medic

Documentar despre U.M.F. "Carol Davila" din Bucuresti

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP