+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Un alt implant cohlear realizat cu succes la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu

7pm - March 2, 2012

Un copil în vârstă de 10 își va recăpăta auzul datorită echipei de medici de la Clinica Urechii, care a efectuat un nou implant cohlear la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

 

Pacientul a fost diagnosticat în urmă cu un an cu hipoacuzie neurosenzorială profundă bilaterală. De aceea, medicii i-au recomandat o proteză auditivă, însă șase luni mai târziu, la control, au constat că nu îregistrase niciun progres. De aceea au decis să îi efectueze o intervenție de implant cohlear cu dispozitiv Concerto. Dispozitivul este format din 24 de electrozi organizați în 12 canale logice pe portelectrodul activ din cohlee, având și doi electrozi de referință, unul pentru stimulare și unul pentru măsurare. Pentru că viteza de stimulare este foarte mare, șansele ca pacientul să audă din nou sunt foarte mari.


Implantul cohlear cu dispozitiv Concerto presupune pregătirea patului implantului, introducerea portelectrodului în cohlee și efectuarea unor teste postoperatorii pentru a determina dacă dispozitivul a fost corect introdus și dacă funcționează.

La 30 de zile după operație, pacientul se va întoarce la spital pentru activarea implantului, procedură care poate dura de la 6 luni la un an.
Echipa de medici implicată în intervenția de implant cohlear cu dispozitiv Concerto este formată din Dr. Lucian David, cofochirurg, şeful secţiei ORL de la Spitalul de Urgenţă Militar Central, Dr. Adrian Tudor, şeful compartimentului de audiologie la Spitalul "Grigore Alexandrescu" și Conf. Ing. Dr. Antonius Stanciu.

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP