+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Premiera nationala la SUUB – proteza de genunchi personalizata

10am - October 5, 2012

Spitalul Universitar de Urgență din București a fost gazda unei premiere naționale. Este vorba despre folosirea unei proteze personalizate pentru tratarea unei afecțiuni la genunchi, la o pacientă în vârstă de 59 de ani.

"În urma unui program preoperator de investigații paraclinice, CT, RMN, radiografie, se prestabilește o proteză. Cu alte cuvinte, e ca și cum ai opta pentru a-ți cumpăra un produs de serie, o haină produsă într-un regim seriat, într-un regim standardizat, pentru un produs care se găsește în multiple dimensiuni sau a te duce la croitor și a-ți confecționa o haină, o îmbrăcăminte pe propriul tău design, pe propriile tale forme", a declarat conf. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Gonartroza este o boală care afectează calitatea articulațiilor de la nivelul genunchilor. De cele mai multe ori, gonartroza apare ca rezultat al înaintării în vârstă sau în urma unor traumatisme.

"Acum vreo 20 de ani am căzut pe scările blocului, s-a umflat piciorul, am mers la medic, am urmat un tratament și câțiva ani de zile nu am mai avut probleme. Acum 3 ani de zile a început să mă doară piciorul stâng. Mergând la medic și făcând niște investigații a reieșit că la piciorul stâng am ligamentul rupt și nu mai am cartilagiu. Am fost trimisă de medicii din Craiova la București și am ales Spitalul Universitar. Durerile erau insuportabile. În momentul în care mergeam...șchiopătam", a declarat Trăistaru Mariana, pacienta asupra căreia s-a realizat protezarea.

Printre avantajele oferite de o proteză personalizată, se numără: scăderea timpului operator, scăderea riscului de complicații intraoperatorii, scăderea costurilor operației, precum și o mai bună recuperare post-operatorie. "Suntem primul centru din România și printre primele 2 centre din Europa care au fost acreditate în felul ăsta. Mai este un centru în Germania și mai e cel de la București", a declarat conf. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Intervenția chirurgicală a fost realizată de către o echipă de medici condusă de conf. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență din București, din care fac parte: dr. Dan Popescu, dr. Răzvan Ene, dr. Corina Bădiceanu, medici specialiști ortopedie-traumatologie, și anestezis, dr. Angelica Bratu.

Citește și:

Proteza de genunchi personalizata implantata, in premiera nationala, la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP