+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Premiera in cardiologia interventionala la SUUB

9am - October 8, 2012

Premieră națională la Spitalul Universitar de Urgență din București, unde la secția de Cardiologie Intervențională a fost realizată pentru prima oară o procedură cu ajutorul unui dispozitiv special numit stand pentru bifurcație.

"Pentru prima oară, s-a utilizat un dispozitiv special, care se montează în arterele inimii și care permite, ca în acele artere care se bifurcă în două ramuri să se mențină atât vasul principal, cât și cele două ramuri deschise. Este vorba despre ceea ce numim un dispozitiv special pentru bifurcație sau stand pentru bifurcație", a declarat prof. univ. dr. Dragoș Vinereanu, șeful secției de cardiologie a Spitalului Universitar de Urgență București.

Intervenția a fost realizată asupra a 2 pacienți, ambii cu patologie asemănătoare: vârsta, aproximativ 60 de ani, cu boală coronariană ischemică, cu angină pectorală destul de severă. "Procedurile simple prin care se inseră tipurile obișnuite de dispozitive pe care le avem disponibile ar fi fost foarte complicate din punct de vedere tehnic și ar fi necesitat cel puțin două dispozitive, în loc de unul și ar fi fost costisitoare", a adăugat prof. univ. dr. Dragoș Vinereanu, șeful secției de cardiologie a Spitalului Universitar de Urgență București.

Spre deosebire de procedura standard, procedura realizată în premieră națională la Spitalul Universitar permite o funcționalitate mai bună a arterelor afectate și oferă și o serie de avantaje: procedura este mult mai simplă, în consecință riscurile pentru pacienți sunt mai mici, timpul de iradiere este mai scurt, iar costul este mai redus prin faptul că se folosește un singur dispozitiv în loc de 2 sau chiar 3 dispozitive.

Procedura a fost realizată de către o echipă de medici condusă de prof. univ. dr. Dragoș Vinereanu, șeful secției de cardiologie a Spitalului Universitar de Urgență București și doctor medic Miroslaw Ferenc, medic specialist cadiologie și angiografie din Germania. Costul unei astfel de intervenții poate ajunge până la 1500 de euro, iar 75% poate fi acoperit printr-un program național al Ministerului Sănătății.

Vezi și:

Premiera nationala la SUUB – proteza de genunchi personalizata

Citește și:

Doua proceduri chirurgicale realizate in premiera nationala la sectia de cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti

Proteza de genunchi personalizata implantata, in premiera nationala, la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP