+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Litiaza renala - Preventie

1pm - February 24, 2012

Prevenirea litiazei renale este un proces care conjugă trei elemente esențiale. În primul rând, regimul alimentar adecvat este principalul factor care poate preveni litiaza renală. Persoanelor care au mai avut probleme renale, le este recomandat să consume mai puțină carne, întrucât aceasta favorizează reapariția litiazei renale.

În al doilea rând, controlul medical regulat poate ajuta pacientul să diagnosticheze din timp prezența calculilor renali, înainte ca aceștia să provoace dureri sau să afecteze tractul urinar. Din păcate, în România, screeningul litiazei renale este prea puțin dezvoltat.

O atenție deosebită trebuie acordată și prevenirii reapariției pietrelor la rinichi, având în vedere că litiaza renală este o boală care recidivează. Însă sfatul cel mai de preț pe care prof. univ. dr. Petrișor Geavlete ni-l oferă este acela de a consuma cât mai multe lichide: "Bolvanul trebuie să știe, că atunci când a scăpat de piatră și a mers acasă, trebuie să continue ingestia mare de lichide zilnic. Acesta este singurul lucru care îl protejează."

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP