+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Ziua Mondiala a Inimii 2012

3pm - September 28, 2012

Ziua Mondială a Inimii a fost marcată și anul acesta pe data de 26 septembrie prin intermediul unei conferințe de presă organizată de Fundația Română a Inimii (http://www.romanianheart.ro/). " Noi, cei de la Fundația Română a Inimii, vorbim despre prevenția cardiovasculară ca principala cale de a ne păstra sănătatea și acest lucru nu îl facem ca diletanți, ci îl facem ca și specialiști în cardiologie, conștienți fiind că principala cale de a scădea rata de îmbolnăvire și de moarte privind bolile cardiovasculare este de a avea grijă fiecare de sănătatea noastră", a declarat dr. Dan Gaiță, Prețedintele Fundației Române a Inimii.

Ziua Mondială a Inimii își propune să aducă la cunoștință publicului că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a celor peste 17 milioane de decese înregistrate anual, în întreaga lume. "După cum știți, Ministerul Sănătății (MS) derulează un program pentru bolile cardiovasculare, care este divizat în 2 subprograme: un program de tratament al afecțiunilor cardiovasculare și un program de infarct. În noua lege a sănătății, rolul MS va fi de a derula programe de prevenție, iar programele de prevenție vor fi apanajul Casei de Asigurari", a declarat conf. univ. dr. Florin Bodog, secretar de stat în Ministerul Sănătății, prezent și el la conferința organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.

Specialiștii atrag atenția că dacă nu se adoptă de urgență măsurile necesare de prevenție, până în 2030, numărul deceselor cauzate de bolile cardiovasculare poate ajunge la 23 milioane, adică mai mult decât întreaga populație a României. "Atât în România, cât și în Europa, boala cardiovasculară este prima cauza de mortalitate. Tendința scăderii este încă fragilă , iar datele statistice pe 2010 arată o creștere destul de mare a cazurilor noi de boală cardiovasculară, ceea ce este un lucru ingrijorator", avertizează Conf. univ. dr. Ioan Mircea Coman, Președintele Societății Române de Cardiologie.

În acest context, specialiștii fac apel către publicul larg la responsabilitate, astfel încat să se prevină apariția bolilor cardiovasculare.

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP