+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Simpozion omagial: 150 de ani de la nasterea lui Gheorghe Marinescu

7am - March 7, 2013

Medicina românească a sărbătorit 150 de ani de la nașterea marelui neurolog Gheorghe Marinescu. Într-un cadru academic, alcătuit din reprezentanți ai Societății Române de Neurologie, dar și ai Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, au fost marcate cele mai importante momente în evoluția marelui savant și în dezvoltarea medicine naționale și internaționale.

Iată ce au relatat invitații întruniți în Sala de Consiliu a Universității de Medicină “Carol Davila” din București.

Acad. Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București:

Este un mare privilegiu pentru noi toți ca membri ai comunității academice Carol Davila și membri ai comunității științifice din cadrul Societății de Neurologie (http://www.neurology.ro/ , să avem acest prilej, care ne onorează în mod deosebit, să ne aflăm împreună și să vorbim despre Gheorghe Marinescu, unul dintre numele cele mai prestigioase ale facultății și ale universității noastre, ale medicine românești.
Gheorghe Marinescu a fost una dintre cele mai proeminente personalități ale Facultății de Medicină Carol Davila și care, aș spune eu, împreună cu Victor Babeș și Toma Ionescu , constituie un triunghi extrem de proeminent științific, care prin realizările lor au contribui la evoluția specialităților pe care le-au pacticat, nu numai în România, ci și în Europa și pe plan mondial.

Prof. Alexandru Șerbănescu, președintele de onoare al Societății Române de Neurologie

Noi îl considerăm o personalitate științifică internațională pentru că nouă ani a lucrat  în străinătate și apoi a venit, a creat Școala de Neurologie Românească. Destinul și l-a creat în mare parte singur și a reușit să lucreze cu cele mai mari personalități științifice ale timpului, lăsând în urma sa peste 1000 de cercetări fundamentale publicate.  

Conf. dr. Octavian Buda, catedra de de Istorie a Medicinei, U.M.F. Carol Davila

Alături de Victor Babeș, Gheorghe Mainescu s-a preocupat constant de evoluția medicine și de rolul pe care aceasta trebuie să îl aibă în societate. Rolul umanitar al medicinei sociale este un lucru care l-a preocupat pe Gheorghe Marinescu de-a lungul întregii sale cariere și încheie în 1906 discursul spunând așa: medicina socială va arăta omului calea spre a se bucura de o sănătate mai prosperă ca cea de azi și îi va da astfel cea mai mare fericire potrivită cu natura lui.

Prof. Ovidiu Băjenaru, președintele Societății de Neurologie din România

Una dintre prioritățile pentru care este cunoscut în lume profesorul Gheorghe Marinescu se datorează faptului că în 1898, cu ajutorul operatorului  Constantin Popescu, realizează primul film științific din lume care se intitulează tulburările mersului în hemiplegia organică. O recunoaștere a acestei valori științifice este făcută de însuși inventatorul cinematografului, Auguste Lumiere.

Simpozionul omagial 150 de ani de la naşterea Profesorului Gheorghe Marinescu a fost organizat de către Societatea de Neurologie din România împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti.

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului