+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Prof. Luc Montagnier, descoperitorul virusului HIV, in vizita in Romania

11am - September 26, 2012

Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București a fost gazda unei personalități medicale marcante, câștigătoare a premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină. Este vorba despre profesorul Luc Montagnier, descoperitorul virusul HI, venit în România pentru a lansa proiectului Momentul Magellan.

"Doresc să vă mulțumesc domnule profesor pentru că astăzi reveniți în mijlocul comunității academice a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila. De asemenea, salut lansarea proiectului Momentul Magellan, contribuția României pentru punerea în valoare a patrimoniului nostru cultural și științific, în contextul creat de Global Ethics", a declarat Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei.

De asemenea, acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu a ținut să sublinieze importanța pe care o are includerea României în programul Global Ethics și lansarea programului Momentul Magellan la noi în țară: "Includerea României este un moment pozitiv pentru că o parte din tinerii studenți și tinerii infecționiști au posibilitatea să se specializeze la instituții similare din Europa de Vest sau în alte centre din America de Nord și să se întoarcă la noi în țară ca experți în această afecțiune, diseminând în România noțiunile învățate acolo".

Tot în cadrul conferinței de presă organizată la UMF Carol Davila, Primarul General, Sorin Oprescu, i-a înmânat profesorului Luc Montagnier, placheta municipiului București. " Este un semn de prețuire și respect a colectivității oamenilor care trăiesc aici, inclusiv a comunității științifice și medicale. Sper ca prin acceptarea acesteia (n.r. placheta municipiului București) să fiți de acord să construim împreună o nouă punte de cooperare la nivel european în împlinirea aspirațiilor noastre", i s-a adresat Sorin Oprescu profesorului Luc Montagnier.

În replică, profesorul Montagnier i-a mulțumit Primarului General pentru distincția acordată și a declarat: "Sunt foarte onorat să mă aflu aici, alături de dumneavostră, alături de primarul municipiului București, dar și să vin la această universitate, unde am mai fost o dată acum câțiva ani. Am fost foarte surprins de progresul și îmbunătățirile din București. Vreau să vă mai spun că mă aflu aici și pentru a mă informa și a vorbi cu ai mei colegi din lumea medicală și științifică despre situația medicală."

Vizita profesorului Magellan în România, a continuat cu întâlnirea sa cu academicianul Solomon Marcus, la Ateneul Român, alături de care a purtat un dialog cultural-științific. Întâlnirea s-a desfășurat sub semnul Momentul Magellan al Medicinei și marchează primul an de existență a proiectului în România.

Citește și:

Laureatul Premiului Nobel pentru Medicina, Luc Montagnier, vine in Romania

Rectorul Ioanel Sinescu si Luc Montagnier, laureatul Premiului Nobel pentru Medicina - impreuna la Lansarea Proiectului "Momentul Magellan" in Romania

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP