+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Primul Curs Instructiv “Burns in children”, 8-10 mai 2014

3pm - May 29, 2014

Primul Curs Instructiv de arsuri la copii  „Burns in children” derulat in perioada 9-10 mai 2014 i-a adus la Bucureşti pe unii dintre cei mai renumiţi experţi chirurgi din bazinul mediterenean şi din Europa. Timp de două zile, aceştia, împreună cu numerosi medici specialişti din România precum si asistenti medicali au  împărtăşit unii altora experienţele profesionale avute. 

Anual, 5.000 de copii români suferă arsuri, iar dintre aceştia peste jumatate sunt pacienţi cu vârste cuprinse între 0-4 ani, încadraţi ca urgenţe majore.

Arsura este o leziune cu totul particulară, care trebuie considerată întotdeauna gravă, cu precădere la extremele vârstelor, care afectează organismul în totalitatea sa.  Acurateţea şi experienţa în acest domeniu se capătă în ani şi în mii de cazuri tratate. Progresele terapeutice realizate în ultimele decenii, la nivel mondial, în tratamentul arsurilor sunt spectaculoase şi nu pot fi comparate decât cu cele din domeniul geneticii, oncologiei şi terapiei intensive moderne.

Cursul instructiv a fost organizat pentru prima dată în România la iniţiativa prof. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, impreuna cu Consiliul Euro-mediteraneean pentru arsuri si dezastre cauzate de incendii (MBC), Societatea Română pentru Arsuri Pediatrice şi Asociaţia Chirurgilor Plastici din România.

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP