+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Peste 400 de participanți la Conferința Națională de Cardiologie în Medicină Generală

9am - July 19, 2012

Conferința Națională de Cardiologie în Medicină Generală a reunit la București peste 400 de medici din toată țară, care au venit să se pună la curent cu ultimele noutăți în materie de opțiuni terapeutice ale afecțiunilor cardiovasculare.

"Medicina progresează rapid. Această lozincă o știm cu toții. Problema este cât de repede putem să ne bucurăm de aceste progrese și, bineînțeles, să avem posibilitatea să le aflăm cât mai repede", a subliniat prof. univ. dr. Mircea Cinteza, Şeful Secţiei Cardiologie I din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti și totodată președintele congresului.

În cadrul evenimentului organizat în scopul informării medicilor de familie s-au abordat subiecte legate de hipertensiunea arterială, hipertensiunea pulmonară, fibrilația atrială sau ecocardiografia.

"În această conferință, programul este generos și se va ocupa de domenii extrem de vaste ale cardiologiei. S-a ales cardiologia pentru că bolile cardiovasculare sunt cele mai frecvente. 65% din oamenii din această țară mor de boli de inimă. Un procent foarte mare are hipertensiune. Dacă ne uităm la oamenii care depășesc 60 de ani, 70% din ei au hipertensiune. Vă dați seama? Din 10 oameni, 7 au hipertensiune. Și din aceștia, doar 1 sau 2 știu că au hipertensiune. Și din aceștia, numai unul face tratament corect. Deci este un domeniu extrem de important pe care noi dorim să-l dezvoltăm", a declarat prof. univ.dr. Eduard Apetrei, şeful secţiei de Cardiologie din cadrul Institutul C.C. Iliescu Bucureşti.

Conferința Națională de Cardiologie în Medicină Generală s-a desfășurat în perioada 30 mai – 2 iunie și a fost, în opinia președintelui conferinței, profesorul Mircea Cinteză, o bună ocazie de reîmprospătare a cunoștințelor medicale.

Citește și:

Conferinta Nationala de Cardiologie, editia 2012

Medici de familie si specialisti reuniti la Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala

Conferinta Nationala de CARDIOLOGIE in Medicina Generala 2011

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP