Mediator Mirela Dragu a susținut prezentarea “Aspecte practice privind medierea conflictelor individuale de muncă”, în cadrul conferinței "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii".
Aceasta a început prin a explica ce definește un conflict de muncă, oferind detalii cu privire la legislația în vigoare. Pentru a înțelege și mai bine utilitatea medierii în conflictele individuale de muncă, Mediator Mirela Dragu a trecut și prin drepturile salariatului, așa cum sunt ele prevăzute în Codul Muncii.
“Din punctul meu de vedere, aș vedea benefică introducerea în contractele individuale de muncă a unei clauze prin care părțile raportului juridic (angajat și angajator) să apeleze la mediere cu ocazia ivirii unui conflict referitor la contractul individual de muncă, înaintea apelării la instanță”, a precizat Mediator Mirela Dragu.
În cadrul prezentării, aceasta a ținut să sublienieze că medierea nu poate fi un remediu pentru orice conflict dintre angajat și angajator, dar poate rezolva mult mai ușor numeroase alte probleme. În economia actuală ambele părți se află sub presiune, astfel că divergențele dintre oameni sunt inevitabile. Medierea este o soluție eficientă pentru a le rezolva și pentru a proteja atât angajatul, cât și angajatorul.
Sănătatea Media Group a organizat ieri, 3 iulie 2014 un eveniment inedit, în cadrul căruia au fost discutate practicile de mediere și beneficiile acestora. Intitulată "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii", dezbaterea a reunit peste 130 de judecători, procurori și mediatori, consilieri jurdici și avocați din toată țara. Întâlnirea a fost un adevărat succes întrucât profesioniștii din sistemul juridic și mediatorii au avut ocazia să-și expună punctele de vedere privind medierea și să vină cu noi informații privind acest domeniu, ce se află în continua dezvoltare.
Vezi si:
Mediator Dorin Badulescu – Presedintele Consiliului de Mediere