+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Mediator Dr. Simona Vladica: Medierea – Singura solutie rapida de rezolvare a cauzelor de malpraxis medical

12am - August 4, 2014

În cadrul conferinței "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii", Mediator Dr. Simon Vlădica a susținut prezentarea “Medierea – Singura soluție rapidă de rezolvare a cauzelor de malpraxis medical”. Întrucât imaginea medicilor și a spitalelor este grav afectată în urma cazurilor de malpraxis, în principal din cauza mass mediei, Mediator Dr. Simona Vlădica propune promovarea procesului de mediere în astfel de situații.

În prezentarea sa, Mediator Dr. Simona Vlădica Simona Vlădica explică beneficiile medierii în cazurile de malpraxis. Astfel, folosind medierea în primul rând ambele părți implicate câștigă timp și bani, costurile fiind mult mai mici, comparativ cu un proces. În plus, medierea oferă numeroase aspecte pozitive în ceea ce privește psihicul părților implicate: se scapă de stresul unui proces, iar părțile implicate au ocazia să discute despre ceea ce s-a întâmplat. Nu în ultimul rând, recurgând la mediere, cazurile nu mai pot fi mediatizate, aceasta fiind confidențiale.

De asemenea, Mediator Dr. Simona Vlădica a susținut că mediatorul ar trebui să aibă niște cunoștințe minime de psihologie întrucât medierea se bazează pe comunicare. Legislațiile naționale din multe țări europene impun proceduri alternative de rezolvare a disputelor în cazurile de malpraxis. Studiile arată că atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii, medierea a ajuns să rezolve un procent extrem de mare de cazuri de malpraxis medical, potrivit prezentării susținute de Mediator Dr. Simona Vlădica.

Sănătatea Media Group a organizat ieri, 3 iulie 2014 un eveniment inedit, în cadrul căruia au fost discutate practicile de mediere și beneficiile acestora. Intitulată "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii", dezbaterea a reunit peste 130 de judecători, procurori și mediatori, consilieri jurdici și avocați din toată țara. Întâlnirea a fost un adevărat succes întrucât profesioniștii din sistemul juridic și mediatorii au avut ocazia să-și expună punctele de vedere privind medierea și să vină cu noi informații privind acest domeniu, ce se află în continua dezvoltare.

Vezi si:

Mediator Dorin Badulescu – Presedintele Consiliului de Mediere

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP