+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Lansarea de carte: Copiii aici, parintii dincolo

3pm - July 3, 2012

Colegiul Psihologilor din România a găzduit lansarea cărții "Copiii aici, părinții dincolo", concepută de dr. Doinița Bentu în colaboare cu Drd. Alexandra Cristina Piroiu, sub îndrumarea prof. univ. dr. Ruxandra Rășcanu. Cartea abordează problema motivației părinților de a pleca la muncă în străinătate, dar și trăirile copiilor care rămân în țară în grija rudelor.

"Este foarte important ca să studiem acest fenomen. El a fost studiat doar din punct de vedere asistențial, mai ales în zona Moldovei pentru că acolo numărul părinților plecați era destul de mare. Se cunoștea problematica din acest punct de vedere. Dar din punct de vedere psihologic, ce trăiri au acești copii? Ce se întâmplă cu ei?", a declarat dr. Doinița Bentu, autoarea cărții. În completarea acesteia, prof. univ. dr. Ruxandra Rășcanu, Profesor Emerit de Psihologie și recenzent științific al cărții "Copiii aici, părinții dincolo" a afirmat: " Ne interesează ce declic are loc în mintea copilului în momentul în care părinții sunt departe, chiar dacă cu cele mai bune intenții, de a avea o viață mai bună, o calitate a vieții mai ridicată decât cea pe care o găsesc obișnuit în România."

Cartea este rezultatul muncii de cercetare pe care dr. Doinița Bentu a efectuat-o pe un număr de 84 de părinți plecați să muncească în străinătate, în Barcelona, dar și a unui program psihoterapeutic pe probleme afective și de comportament realizat pe un număr de 52 de copii.

Deși inițial a fost concepută pentru specialiștii din domeniul psihologiei, cartea „Copii aici, părinții dincolo" se dorește a fi un îndrumar pentru părinții care se gândesc să plece să muncească în străinătate și să-și lase copiii în grija altor persoane. Autoarele atrag atenția asupra faptul că micuții nu trebuie să se simtă responsabili de decizia pe care au luat-o părinții și să poarte această povara cu ei.

Citește și:

Lansarea cartii Copiii aici, parintii dincolo, sub coordonarea prof. univ. dr. Ruxandra Rascanu

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP