+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Documentar despre U.M.F. "Carol Davila" din Bucuresti

2am - March 28, 2013

Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, numită astfel după cel care a pus pe picioare pentru prima dată un sistem sanitar, este cea mai veche universitate de profil din România. Universitatea a fost înființată în 1875, prin transformarea Școlii de Chirurgie a lui Carol Davila în Școala Națională de Medicină și Farmacie.

Astăzi, aproximativ jumătate din medicii României sunt formați aici. Studenții sunt școliți în peste 850 de amfiteatre și săli de predare, totalizând o suprafață de aprope 17.000 de metri pătrați. De asemenea, au acces și la Muzeul de Anatomie și Embriologie, bogat în piese anatomice unice, pe care pot studia. Mai dispun și de numeroase spitale universitare și profesori binevoitori, care aduc o noutate procesului didactic și anume, studiul la patul bolnavului.

Construcția Facultății de Medicină a fost complet terminată și inaugurată în ziua de 12 octombrie 1903, când s-a efectuat și inaugurarea statuii lui Carol Davila. Urmăriți în continuare un documentar marca Money TV, despre întemeietorul școlii de medicină românești, alături de imagini inedite din interiorul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București.

Sursa: Money TV
Reporter: Camelia Moise
 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP