+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu

Curs festiv de Anatomie la UMF “Carol Davila”

Conf. univ. dr. Florin Filipoiu, unul dintre cei mai îndrăgiți profesori ai UMF "Carol Davila" din București și șeful Catedrei de Anatomie, a ținut în prima săptămână a anului universitar 2012 – 2013, un curs festiv la care au participat studenții anului I. Amfiteatrul Mare al Facultății de Medicină Generală a devenit astfel neîncăpător.

"În fapt, nu doresc decât ca la voi să ajungă mesajul că sunteți într-un colectiv de oameni dedicați, pasionați și deosebiți, care vor face tot ce știu, tot ce pot, conform experienței lor pentru a vă transmite cât mai multe cunoștințe și pentru a vă transmite un fel de a fi, un fel de a vă purta în lumea medicală", le-a transmis Filipoiu studenților.

Continuând o tradiți începută în urmă cu 3 ani, cursul festiv de deschidere, își propune să abordeze anul acesta tema calității învățământului academic de anatomie în Facultatea de Medicină Generală.

Anatomia a pierdut teren în ultimii ani și asta, în opinia profesorului Filipoiu, din cauza concepției greșite conform căreia, această disciplină se poate învăța din fața calculatorului.

"Niciun computer nu poate să-ți dea consistența țesuturilor, nu poate să înlocuiască senzația durității oasoase, elasticitatea arterială. Niciun computer nu poate să înlocuiască mizeria din interiorul corpului uman, mirosurile fetide. Niciun computer nu poate să înlocuiască felul în care percepi prin disecție armonia extraordinară a structurilor interne", a argumentat conf. univ. dr. Florin Filipoiu.

Vorbind despre motivația de a învăța la Anatomie, acesta a subliniat importanța pe care o are cunoașterea întregului sistem din care este alcătuit omul: "Anatomia este prima știință care oferă un sistem de a învăța. Oferă pentru prima data, provocarea de a alege dintr-o masă de informații, esențialul".

Citește și:

Cursuri speciale pentru studentii UMF Carol Davila

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP