+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Cum acordam primul ajutor

9am - July 20, 2012

Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) a organizat, în cadrul evenimentului Zilele Educației Medicale, workshopul Basic Life Suport. Cursul va avea o parte teoretică și una practică, urmând ca după parcurgerea celor două etape, fiecare student să fie evaluat.

"Îi învățăm acordarea primului ajutor. Se învață și în timpul anului, la facultate, dar probabil partea practică este mai puțin posibilă. De aceea, noi venim și cu parte teoretică și cu parte practică și cu noile protocoale care se schimbă din 5 în 5 ani", a declarat Maria Casone, formator în medicină de urgență.

Partea practică a workshopului Basic Life Suport a ilustrat cazul unui persoane care este găsită inconștientă pe stradă și pașii pe care ar trebui să-i parcurgă salvatorul pentru a o stabiliza. După ce a sunat la dispecerat pentru a chema ajutoare, acesta va aplica 30 de compresiuni cu două ventilații, până la reluarea funcțiilor vitale.

La workshopul Basic Life Suport au participat pentre 60 de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, din toți anii universitari, precum și o parte a personalului medical de la SMURD Târgu Mureș.

Vezi și:

Zilele Educatiei Medicale - UMF Carol Davila

Citește și:

Studentii medicinisti bucuresteni organizeaza Zilele Educatiei Medicale

Zilele Educatiei Medicale la UMF Carol Davila

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP