+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Congresul SANABUNĂ – ediția a II-a

4pm - October 31, 2012

Congresul SANABUNĂ – ediția a II-a

Cea de-a doua ediție a Congresului Internaţional Sănătate-Alimentaţie-Bunăstare (SANABUNĂ) s-a desfăsurat anul acesta la Fălticeni, la Muzeul de Artă Ion Irimescu, un loc de îmbinare a tradiției, artei și a spiritualității. În acest context, personalităţile din lumea medicală şi academică au dezbătut subiecte de interes major pentru un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie echilibrată.

"Într-adevăr, fără sănătate, orice gest al nostru nu are conținut. Nu există a fi în bunăstare cu o stare de sănătate precară", a declarat în deschiderea Congresului SANABUNĂ prof. univ. dr. Florian Popa, membru al Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților. O prezență remarcabilă a fost cea a profesorului american de origine română Eliot Sorel, venit pe meleagurile natale pentru a prezida cea de-a doua ediție a Congresului Internaţional Sănătate-Alimentaţie-Bunăstare: "Este o satisfacție extraordinară de a mă afla cu dumneavoastră aici, de a îmbina cultura, medicina și știința și de a vedea visul maestrului realizat în acest muzeu de talie mondială și europeană."

Congresul SANABUNĂ reprezintă totodată și un prilej de influențarea a factorilor decidenți din sănătate, astfel încât, aceștia să înglobeze în politicile publice și conceptul de prevenție. "Politicienii trebuie să înțeleagă că prioritatea este această politică intersectorială, că trebuie să creeze un climat eco care să ducă la o stare de fericire a populației și în aceste condiții și sănătatea va crește. Există o responsabilitate socială a statului și nu trebuie transferată spre responsabilitatea individuală", a afirmat prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iași.

Pe lângă acest subiect, participanți au putut lua parte și la lucrările științifice susținute de nume importante ale medicinei românești și internaționale, precum prof. Eliot Sorel, prof. Astărăstoae, prof. Teodor Purcărea sau Remus Pricopie, rectorul SNSPA Bucureşti.

Citește și:

Congresul International SANABUNA, la cea de-a II-a editie

Congresul SANABUNA, editia a doua, a debutat la Falticeni

Vezi și:

Congresul Internațional SANABUNAINT, „o plăcere intelectuală"

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP