+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Concurenta mare la UMF Carol Davila din Bucuresti

2pm - September 7, 2012

Peste 3.200 de candidați au susținut examenul de admitere la UMF Carol Davila din București. Asta înseamnă că, pentru un loc la buget, au concurat aproximativ 5 candidați.

Însoțiți de prieteni sau părinții, candidații au așteptat cu emoții intrarea în incinta universității, încă de la primele ore ale dimineții.„M-am pregătit și am încredere, sper să fie bine. Nu știu dacă va fi un loc la buget, dar măcar la taxă sper să fie", a declarat Dimcea Alisa, una dintre candidate.

Emoțiile au luat sfârșit după terminarea examenului de admitere la UMF Carol Davila, când candidații au putut afla și ce punctaj au obținut și asta deoarece, spre deosebire de ceilalți ani, candidaților le-au fost corectate lucrările pe loc, atât manual, cât și cu ajutorul unui sistem informatic.

Doar 800 din cei peste 3.000 de candidati au obtinut un loc la buget. Restul candidaților, s-au încadrat, la taxă, în limita locurilor disponile. Chiar și așa, cu toții au fost norocoși și asta deoarece Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București este cea mai de prestigiu universitate de profil din țară.

"Noi nu formăm medici mpentru străinătate, noi formăm medici pentru țară. Fără îndoială, opțiunea fiecărui absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila se va materializa cumva. Depinde și de condițiile pe care le vor avea la absolvirea facultății. Societatea este totuși în creștere. Ne gândim că tot ceea ce a fost mai greu până acum, în perioada postdecembristă, a trecut și ca urmare, fiind totuși o țară europeană, cu valențe mari în acest domeniu, în domeniul medicinei, cred că tot mai mulți vor rămâne în țară având foarte multe posibilități cu practică medicală echivalentă ca performanță în România ca și în celelalte țări din Uniunea Europeană", a declarat acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, rectorul UMF Carol Davila.

Cel mai mare puctaj obținut la examenul de admitere in anul universitar 2012 – 2013 a fost de 100, la Facultatea de Medicină Dentară. Cel mai mic punctaj pentru un loc la buget a fost de 77 de puncte.

Vezi și:

Inscrierile la UMF Carol Davila, in plina desfasurare

Citește și:

UMF Carol Davila a avut in sesiunea de admitere din vara acestui an cel mai mare numar de candidati pe loc din ultimii 15 ani

Rezultatele finale ale sesiunii de admitere de la UMF Carol Davila

Ioanel Sinescu: tot mai multi absolventi prefera UMF Carol Davila

Examenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila s-a incheiat

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP