+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2014 - 2015 – U.M.F. "Carol Davila"

12pm - January 28, 2015
Miercuri, 1 octombrie 2014, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, eveniment ce s-a desfăşurat ȋn Amfiteatrul Facultăţii de Medicină - George Emil Palade.

Ȋn deschiderea evenimentului, Rectorul UMF „Carol Davila”, Acad. Ioanel Sinescu a făcut o prezentare a oportunităţilor oferite de UMF Carol Davila: “Avem o educaţie 

universitară şi postuniversitară continuă. În clinicile universitare în care, începând din anul 3, studenții activează, se acordă o educație de vârf. Cercetarea este intensă la noi, aria de cercetare fiind de mare interes la universitatea noastră. Credem că prin cercetare putem situa universitatea noastră în ierarhia celor mai bune universitati din lume. Cadrele didactice caută mereu ceea ce e nou, astfel încât procesul de învăţământ să fie într-o evoluţie continuă.”

Rectorul i-a sfătuit pe studenți: „Dragi studenți, v-aţi ales o profesie în care trebuie să învăţaţi o viaţă întreagă. Asadar, vă rugăm şi vă îndemnăm să vă identificaţi opţiunile de formare profesională, vocaţiile, pentru că v-aţi angajat la o profesie care vă va ţine la un nivel de muncă şi studiu pentru toată viaţa. De exemplu, studentul George Emil Palade si Ion Juvara si-au evaluat vocatiile si potentialul intrinsec si au decis in mod diferit. Sunt convins că în cursul activităţii dumneavoastră veţi intalni o serie de cadre didactice, care vă vor deveni modele. Toţi am avut şi avem nevoie de modele.”

In onoarea reputatului medic Ion Juvara, prieten și coleg de promoție cu George Emil Palade - laureat al Premiului Nobel pentru Medicină - Acad. Ioanel Sinescu i-a anunţat pe boboci ca promoția din acest an se va numi „promoția Juvara”.

Prezent la festivitatea de deschidere, preşedintele Academiei Romane, Acad. Ionel Valentin Vlad a mărturisit că: „Numeroşi absolvenţi şi profesori de la această universitate au fost membri ai Academiei Romane, unii chiar şi preşedinţi.” Acesta i-a încurajat pe studenți să rămână în țară după terminarea studiilor: „Statul a pierdut milioane de euro prin plecarea medicilor în străinătate. În România există 2 medici la mia de locuitori, faţă de 3, cât e media europeană. La cercetători avem doar o treime din media aceasta. Vine întrebarea: cum să progresezi? Ţara are nevoie de dumneavoastră! Academia spune că avem nevoie de competența, rigoarea şi ştiinţa dumneavoastră!”

La festivitatea de deschidere a participat si Nicolae Bănicioiu, Ministrul Sănătății: „Am absolvit şi eu, acum 10 ani, această universitate. Sunt emoţionat să fiu în acest amfiteatru unde am dat foarte multe examene... Satisfacţia profesională nu se poate compara cu nimic altceva. Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti este o universitate de mare prestigiu! Oriunde merg în lume, să ştiţi că vorbesc cu foarte multă mândrie de „Carol Davila” şi, nu de puţine ori, am avut surpriza să mi se adreseze în româneşte. Omologul grec mi-a vorbit în româneşte, fapt ce m-a surprins plăcut. Limba româna învăţată la „Carol Davila” ne face cinste, iar profesionalismul medicilor ne onorează.”De asemenea, Ministrul Sanatatii i-a asigurat pe noii studenți că „Statul şi aceasta instituţie are un deosebit respect faţă de muncă şi studiile dumneavoastra.”

La eveniment a fost prezent si Prof. Dr. Tudor Priscaru, ministru secretar de stat in Ministerul Educatiei: „Imi doresc ca de pe bancile acestei universitati sa apara cat mai multi cercetatori care sa contribuie la dezvoltarea stiintei. Ministerul va demara noi proiecte, si aici dumneavoastra, tinerii veti avea un mare rol.”

In timpul ceremoniei de deschidere a anului universitar, Presedintele Academiei Romane a primit de la Rectorul Acad. Ioanel Sinescu trofeul „Carol Davila”, iar Ministrului Sanatatii i-a fost inmanata diploma „Carol Davila”, ca semn de apreciere si recunostinta.

Vizionati si:

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013-2014 U.M.F. "Carol Davila"
http://exploremedicinetv.ro/videos/evenimente-medicale/ceremonia-de-deschidere-a-anului-universitar-2013-2014-umf-carol-davila-2.html

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP