+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013 - 2014 – U.M.F. “Carol Davila”

12pm - October 3, 2013

Marți, 1 octombrie 2013, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an universitar laUniversitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, eveniment ce s-a desfăşurat ȋn Amfiteatrul Facultǎții de Medicinǎ - George Emil Palade.

Ȋn deschiderea evenimentului, Rectorul UMF „Carol Davila”, Acad. Ioanel Sinescu a fǎcut o prezentare a oportunitǎților oferite de UMF Carol Davila, recomandȃnd ȋn același timp vizitarea site-ului universitǎții pentru o bunǎ și eficientǎ informare. Ȋn discursul sǎu, rectorul a subliniat faptul cǎ Universitatea „Carol Davila” are menirea de a oferi studenților sǎi „o temelie solidǎ, o bazǎ stabilǎ” ce trebuie continuatǎ „cale de o viațǎ”. Adresȃndu-se numeroșilor studenți prezenți la ceremonie, Acad. Ioanel Sinescu i-a asigurat cǎ au optat pentru „o profesie care poate face oamenii sǎnǎtoși și totodatǎ fericiți. Aveți șansa sǎ descoperiți o profesie fǎrǎ limite din care puteți sǎ faceți o artǎ. Ați ales o profesie ȋn care mediocritatea și incompetența nu au loc, o profesie unde nu existǎ nicio scuzǎ”. Ȋn continuarea discursului sǎu, rectorul i-a ȋndemnat pe studenți sǎ munceascǎ și sǎ nu se demobilizeze, chiar dacǎ uneori le va fi greu.

Rectorul UMF „Carol Davila”, Acad. Ioanel Sinescu a mai precizat faptul cǎ: „Ȋnvǎțǎtura este o avere mare care nu se ȋmpuțineazǎ prin dǎruire. Vǎ asigur cǎ la UMF Carol Davila existǎ mulți profesori dǎruiți.” Studenții au fost ȋndemnați sǎ ținǎ seama si de sintagma „mai ȋntȃi de toate sǎ nu faci rǎu, ca principiu al practicii meseriei medicale.”

Rectorul i-a mai sfǎtuit pe studenți: „sǎ nu uitați nicio clipǎ care este țelul vostru ȋn aceastǎ școalǎ. Vreau sǎ vǎ ȋndemn sǎ ȋnvǎțați bine și sǎ conștientizați faptul cǎ trǎiți o perioadǎ minunatǎ din viațǎ dumneavoastrǎ. Ați venit din toatǎ țara la UMF Carol Davila și sper sǎ percepeți aceastǎ școalǎ ȋn care ȋnvǎțați, ca pe un adevǎrat edificiu de strǎdanii și performanțe. Dorința mea este ca UMF Carol Davila, cu o atȃt de bogatǎ tradiție și cu atȃtea personalitǎți compleșitoare, sǎ acceadǎ ȋntr-un viitor nu foarte ȋndepǎrtat, ȋn topul celor 500 de universitǎți din lume,” a ȋncheiat Acad. Ioanel Sinescu discursul sǎu.

Prezent la festivitatea de deschidere, Dr. Sorin Oprescu, primarul Capitalei, absolvent la rândul lui al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carola Davila", „Fiți bineveniți, sǎ dea Dumnezeu sǎ fiți sǎnǎtoși ca sǎ puteți la rȃndul dumneavoastrǎ sǎ ȋnvǎțați sǎ deveniți medici ce provin dintr-o școalǎ de medicinǎ care este recunoscutǎ din punct de vedere al potenței știintifice, al intelectului și al caracterului oamenilor care activeazǎ ȋn UMF Carol Davila. Avem un singur obiectiv, sǎ ȋncercǎm sǎ vǎ creǎm o viațǎ profesionalǎ normalǎ!”.

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013 - 2014 s-a desfășurat în prezența conducerii U.M.F. „Carol Davila” și a invitaților sǎi: Președintele Agenției Naționale de Cercetare Științificǎ, Prof. T. Prisecaru și Prof. Dr. Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, care au fost alǎturi de studenții, pǎrinții și cadrele didactice participante la eveniment.

Vezi si: Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si-a deschis portile pentru a-si primi studentii

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP