+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Centenarul lui George Emil Palade, sarbatorit la UMF Carol Davila

4pm - January 17, 2013

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a sărbătorit 100 de ani de la nașterea marelui cercetător român, laureat al premiului Nobel pentru Medicină, George Emil Palade, prilej cu care a fost difuzat în premieră, în România, filmul ce prezintă ceremonia de decernare a premiului.

George Emil Palade a contribuit la dezvoltarea medicinei prin studiul biologiei celulare și descoperirea ribozomilor, care au permis, ulterior, înțelegerea patologiei bolilor. Astfel a creat premisele inventării unor noi tratamente și implicit a salvării multor vieți. Activitatea sa profesională a fost răsplătită în 1974, când a primit Premiul Nobel pentru Medicină.

Iată câteva dintre părerile invitaților de onoare la simpozionul de omagiere a lui George Emil Palade:

Acad. dr. Ioanel Sinescu, Rectorul U.M.F. "Carol Davila" din București

"Nobel a spus că Palade a însemnat și înseamnă pentru biologia celulară, ceea ce a însemnat Einstein pentru fizica. Aceștia sunt termenii, aceasta este plăcerea de care se bucură profesorul Palade în toată comunitatea științifică de pe întregul mapamond, așa este el cunoscut și evident, odată cu el, este pomenit și numele României."

Acad. Maya Simionescu, fostă elevă a profesorului George Emil Palade

"Îl omagiem pentru că este unul dintre cei mai mari oameni de știință ai secolului XX, care a deschis un nou domeniu al cercetării, biologia celulară, l-a dezvoltat, l-a ghidat, l-a împrăștiat în lumea întreagă."

Prof. univ. dr. Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei

„George Emil Palade, deopotrivă student, cadru didactic și președinte de onoare al universității noastre, dar mai presus de toate, punct de referință în istoria medicinei românești."

Prof. dr. ing. Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului

"George Emil Palade este pentru noi un mare român si un mare model pentru toate generațiile de profesori sau de tineri."

Acad. Ionel Haiduc, președintele Academiei Române

"George Emil Palade a demonstrat că românii pot să facă cercetare la același nivel cu oricare alții, atunci când există condițiile pentru aceasta."

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP