+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Bebe Sanatos, editia a IV-a 2013 – partea II, film post-eveniment

3pm - September 26, 2013

In continuarea sesiunilor informativ-educative, Lector univ. dr. Lygia Alexandrescu, specialist în nutriție, a adus ȋn discuție ȋn cea de-a patra zi a conferinței „Bebe Sǎnǎtos” importanța pe care o are calitatea apei Aquatique, cu care reconstituim formula de lapte, ȋn cazul ȋn care nu alǎptǎm la sân.

Un alt aspect important adus în discuție în cadrul conferințelor Bebe Sănătos l-a constituit problema infertilității. Dr. Andreea Velișcu, medic la Spitalul Clinic de Obstetricǎ-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sȃrbu” a subliniat faptul că un cuplu din șapte are o problemă de infertilitate, iar unul din cinci cazuri nu are o cauzalitate cunoscută. 

De asemenea, prezent la evenimentul Bebe Sănătos, Doru Pană, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Obstetricǎ-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sȃrbu” a ținut să le prezinte participanților toate dotările și modernizările care există la ora actuală în Maternitatea Giulești și bineințeles le-a reamintit oamenilor prezenți despre consultațiile gratuite pe care medicii de obstetrică-ginecologie de la Spitalul Panait Sarbu le-au oferit celor veniți în Parcul Sebastian, pe toată perioada evenimentului.

Referitor la complicațiile ce pot apărea la bebelușul născut prematur Dr. Ioana Roșca, medic primar Neonatologie la Spitalul Clinic de Obstetricǎ-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sȃrbu”, a explicat urmatoarele: "Cu cȃt vȃrsta gestaționalǎ este mai micǎ cu atȃt problemele sunt mai mari. La aparatul respirator apar cele mai multe probleme la prematur. Boala membranelor hialine este una din cele mai frecvente complicații. Din punct de vedere hematologic acești copii prezintǎ anemie și pot avea chiar și hemoragii. Nutrițional, aceștia nu au dezvoltat reflexul de supt, ceea ce duce la noi complicații din punct de vedere metabolic, dar și la nivel renal. Bebelușii suferǎ de hipotermie, au o grǎsime brunǎ și preiau temperatura mediului ambiant. Imunitatea lor este foarte scǎzutǎ. La nivel oftalmologic pot apǎrea probleme precum retinopatia de prematuritate. Drumul bebelușului prematur este foarte lung și greu, iar mulți dintre aceștia stau aproximativ 3-4 luni ȋn spital.”

A doua zi a evenimentului „Bebe Sǎnǎtos” a ȋnceput ȋn forțǎ, ȋncǎ de la ora 9.00 cȃnd standul dedicat ȋnscrierilor copiilor la diferitele activitǎți, a fost asaltat de micuții ȋnsoțiți de pǎrinții sau de bunicii lor, pentru a-și rezerva un loc la unul dintre numeroasele ateliere oferite de organizatori.

Unii dintre copii s-au delectat facȃnd pizza, ȋn timp ce alții au modelat ȋn lut. Fetițele au participat la o preselecție care le-a asigurat apoi participarea la parada modei pentru prințesele Parcului Sebastian. La finalul paradei, fetițele care au participat la parada modei au primit cȃte o diplomǎ pentru „cea mai frumoasǎ prințesǎ ”. De asemenea, copiii s-au bucurat de castigarea unor diplome pentru cel mai bun origami, cel mai bun dansator, cel mai bun pictor, cel mai bun modelator in lut si nu in ultimul rand diploma pentru cel mai fotogenic micut. Ȋn „Lumea Bebe Sǎnǎtos” cei mici au avut parte de multă distracție: au avut ocazia sǎ confecționeze podoabe, sǎ participe la cursuri de origami, să ȋnvețe sǎ iubeascǎ fructele ȋn cadrul unui atelier de preparat suc proaspǎt, să confecționeze magneți, să se picteze pe față în zone de face painting, să aprecieze arta reciclabilǎ, pictura pe cǎni, dansurile și atelierele de actorie sau să joace șah.

Un alt eveniment care a atras publicul ca un magnet a fost și parada modei pentru graviduțe, manifestare pregǎtitǎ ȋn cadrul „Bebe Sǎnǎtos” pentru viitoarele mǎmici participante la eveniment. Acestea au fost primite cu aplauze și ajutate astfel să-și învingă inerentele emoții.

Foarte mulți copii au plecat de la Bebe Sănătos cu multe și variate produse oferite la tombolele și / sau concursurile special create pentru ei. 

Atât părinții cât și copiii prezenți în Parcul Sebastian pe perioada celor 5 zile ale evenimentului Bebe Sănătos, au ținut să le mulțumească organizatorilor și să menționeze utilitatea acestei manifestări.

La finalul conferinței, directorul Sǎnǎtatea Media Group, doamna Simona Vlǎdica a ținut sǎ mulțumeascǎ tuturor celor implicați ȋn realizarea acestui eveniment, dar și celor care au venit ȋn Parcul Sebastian.

Ȋntreg evenimentul “Bebe Sǎnǎtos” s-a desfășurat sub sloganul “Copilul are dreptul de a se bucura de cea mai bunǎ stare de sǎnǎtate pe care o poate atinge!”. Ȋn acest sens specialiștii „Bebe Sǎnatos” și-au propus sǎ ȋndeplineascǎ acest deziderat prin implicarea lor activǎ, ȋn aceastǎ acțiune organizatǎ de Sǎnǎtatea Media Group ȋn parteneriat cu Direcția Generalǎ de Asistențǎ Socialǎ și Protecția Copilului, Sector 5. 

Vă invităm să vizionați fotografii din cadrul evenimentului “Bebe Sǎnǎtos” pe site-ul www.bebesanatos.ro sau pe pagina de facebook.

 

Vezi si: Partea I

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP