+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

A IV-a editie a Conferintei Internationale „Psihologia si realitatile lumii contemporane”

3pm - October 24, 2013

A IV-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Psihologia şi realităţile lumii contemporane” ce a avut loc ȋn perioada 18-20 octombrie 2013, la Bucureşti, a reunit, timp de cȃteva zile, aproximativ 200 de psihologi, invitaţi din străinătate dar şi personalităţi ale vieţii academice din România.

Referitor la importanța si utilitatea acestei manifestări, Prof. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București a precizat că: “Este una dintre cele mai importante și prestigioase manifestări pe care Facultatea de Psihologie și Științele Educației o organizează de 4 ani. Manifestarea aceasta internațională este menită să discute într-o manieră interdisciplinară, atât teoretică cât și aplicată, toate problemele societății care au o componentă importantă psihologică. Anul aceasta avem aproape 200 de participanti la acest eveniment”.

Referitor la impactul evenimentului asupra universității, asupra colectivului de profesori și asupra studenților, rectorul a subliniat faptul că acesta “trebuie să fie unul foarte ridicat. Avem gândul că studenții învață foarte mult dacă sunt implicați în echipe de cercetare, învață mult mai mult decât dacă sunt pregătiți în seminarii unde trebuie să aibă doar discuții cu caracter foarte abstract teoretic. Universitatea din București care găzduiește această manifestare este foarte interesată de educație și de cercetare, sunt două dimensiuni principale ale misiunii noastre academice în general și în același timp în anii în care urmează suntem interesați și de internaționalizare și de vizibilitatea noastră în plan extern.

Efectele unei astfel de manifestării sunt vizibile pe termen mediu și lung, susține rectorul Universității din București, prof. Dumitru: “Ca urmare a unor cercetări empirice care vin din domeniul faptelor, găsim că trebuie să facem anumite modificări în Codul Rutier de exemplu, în anumite moduri și reguli în domeniul organizational etc. ”

Prof. dr. Mihai Aniței, președintele Colegiului Psihologilor din România a ținut să precizeze faptul că obiectivul Conferinței  Internaţionale „Psihologia şi realităţile lumii contemporane” a fost în primul rând promovarea cercetării și valorificarea rezultatelor acesteia: “Cercetarea științifică veritabilă de înalt nivel, este o șansă pentru psihologii din țara noastră să elaboreze lucrări de cercetare valoroase care să își găsească un ecou în lumea academică internațională. Publicul larg este beneficiarul cercetării științifice fundamentale ca un ecou. Cercetarea științifică nu are un ecou rapid și imediat în opinia publică, dar aceste cercetări își regăsesc răsunetul prin anumite interpretări, explicări de comportamente, prin preluarea unor explicații de către instituții, firme etc. Multe cercetări izvorăsc din raportul de cerceări de ordin practic aplicativ realizate de către psihologi și se întorc în mediul respectiv ca și o dovadă vie a unor contribuții științifice. Această conferință oferă psihologilor posibilitatea de a se afirma pe plan internațional, de a avea lucrări publicate în reviste cotate ISI, de a face schimb de experiență cu specialiști din întreaga lume. În cadrul conferinței au fost dezbătute teme majore ale societății contemporane, cum sunt adaptarea la ritmul de viață contemporan, mecanismele de apărare, etc.”

Printre invitații prezenți la manifestarea științifică, îi amintim pe: prof. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, Conf. Univ. Dr. Lucian Ciolan, decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației, dr. Peter Mitchell – Universitatea din Nottingham Malaysia Campus, editor al Journalului Britanic de Psihologie, dr. Gernot Schuhfried, Președinte Schuhfried GmbH International, acad. Constantin Ionescu Tîrgoviște  - Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și Prof. dr. Mihai Aniței, Președintele Colegiului Psihologilor din România.

Printre temele abordate s-au numărat: comportamente dependente – prevenţie, tratament şi strategii curative, agresiune şi violenţă socială, schimbări de comportament – metodologie, concept si practice, practice eficiente de învățare etc.

Lucrările acceptate si prezentate la conferințǎ au fost publicate în Procedia – Social and Behavioural Sciences, prin intermediul site-ului Elsevier, care este de asemenea inclus în Scopus, abstractele urmând să fie evaluate pentru indexare ISI.  Conferința a avut loc la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din Șos. Panduri, nr. 90, iar mai multe detalii despre eveniment puteți gǎsi pe psiworld.ro. 

Conferinţa a fost organizată de Societatea Română de Psihologie Experimentală Aplicată având ca președinte pe Prof. dr. Mihai Aniței, Președintele Colegiului Psihologilor din România și creditată de Colegiul Psihologilor din România și s-a desfășurat în perioada 18 – 20 octombrie 2013 la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (Sos. Panduri, nr. 90).

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului