+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++ Health & Beauty Expo - Fa din sanatatea ta, frumusetea ta! +++ Gala Sanatatii - Locul de intalnire al valorilor din sanatate +++ Conferinta Nationala a Pacientilor - Cel mai important eveniment dedicat pacientilor din Romania +++ Conferinta Bebe Sanatos - Cel mai important eveniment dedicat cresterii si ingrijirii copilului, in primii 3 ani de viata

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu

Avocatul Medicului - o noua institutie pentru apararea medicilor

Conferința "Avocatul Medicului" a reunit la Palatul Parlamentului de Ziua Europeană a Medicului, pe 30 martie, personalitățile din lumea medicală pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă, dar și pentru a le propune înființarea unei instituții, de utilitate publică, numită Avocatul Medicului.

Instituția Avocatul Medicului își propune să apere demnitatea cadrelor medicale în raporturile acestora cu autorităţile publice și societatea civilă. Mai mult decât atât, instituția va informa medicii în legătură cu drepturile pe care le au și va încerca să prevină situațiile în care acestea pot fi încălcate. În cazul în care se va ajunge în situația de încălcare a drepturilor medicilor, Avocatul Medicului va formula puncte de vedere cu privire la cazurile semnalate prin petiții. Instituția Avocatul Medicului a beneficiat de aprecierea și susținerea tuturor cadrelor medicale prezente la dezbatere, motiv pentru care s-a decis formarea unui colectiv condus de profesorul Florian Popa, care să colecteze propunerile venite din partea medicilor cu privire la obiectivele pe care ar trebui să le aibă această instituție.

"Pe baza acestor idei strânse de la dumneavoastră, cu sprijinul meu și al doamnei președinte Nassar (n.r. – a Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților), precum și al celorlalți deputați din Comisie, vom centraliza și realiza un draft de lege pe care să încercăm să-l promovăm în Comisie și apoi în plen", a declarat Cristian Costescu, consilier parlamentar în cadrul Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților

Conferința "Avocatul Medicului" este un eveniment marca Sănătatea Media Group organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, Colegiul Medicilor din România şi Colegiul Medicilor din Bucureşti.

 

Citește și:

Drepturile medicilor, aparate de o noua institutie - Avocatul Medicului

Lansarea Avocatului Medicului cu ocazia sarbatoririi Zilei Europene a Medicului

Avocatul Medicului trebuie sa aiba caracter institutional

sigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP