Conferința "Avocatul Medicului" a reunit la Palatul Parlamentului de Ziua Europeană a Medicului, pe 30 martie, personalitățile din lumea medicală pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă, dar și pentru a le propune înființarea unei instituții, de utilitate publică, numită Avocatul Medicului.
Instituția Avocatul Medicului își propune să apere demnitatea cadrelor medicale în raporturile acestora cu autorităţile publice și societatea civilă. Mai mult decât atât, instituția va informa medicii în legătură cu drepturile pe care le au și va încerca să prevină situațiile în care acestea pot fi încălcate. În cazul în care se va ajunge în situația de încălcare a drepturilor medicilor, Avocatul Medicului va formula puncte de vedere cu privire la cazurile semnalate prin petiții. Instituția Avocatul Medicului a beneficiat de aprecierea și susținerea tuturor cadrelor medicale prezente la dezbatere, motiv pentru care s-a decis formarea unui colectiv condus de profesorul Florian Popa, care să colecteze propunerile venite din partea medicilor cu privire la obiectivele pe care ar trebui să le aibă această instituție.
"Pe baza acestor idei strânse de la dumneavoastră, cu sprijinul meu și al doamnei președinte Nassar (n.r. – a Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților), precum și al celorlalți deputați din Comisie, vom centraliza și realiza un draft de lege pe care să încercăm să-l promovăm în Comisie și apoi în plen", a declarat Cristian Costescu, consilier parlamentar în cadrul Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților
Conferința "Avocatul Medicului" este un eveniment marca Sănătatea Media Group organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, Colegiul Medicilor din România şi Colegiul Medicilor din Bucureşti.
Citește și:
Drepturile medicilor, aparate de o noua institutie - Avocatul Medicului
Lansarea Avocatului Medicului cu ocazia sarbatoririi Zilei Europene a Medicului