Statutul medicului român a fost principala temă în jurul căreia s-au concentrat discuțiile din cadrul Conferinței Avocatul Medicului. Astfel, în opinia profesorului Vladimir Beliș, vicepreședintele Colegiului Medicilor din București, alegerea profesiei de medic ar fi datorată conjugării a trei factori : vocație, statutul social și material pe care le oferă această meserie. Situația sistemului sanitar din România face ca, de multe ori, factorii motivanți să dispară și medicii să plece din țară pentru a fi apreciați. Din 2007, peste 11.000 de medici au plecat să profeseze în altă țară.
În acest sens, Rodica Nassar, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților declară: "Vorbim despre motivarea tinerilor să rămână să practice această meserie în România. Păi cum îi motivăm cu un salariu de rezident? Atâta consideră statul că merită un student după șase ani de facultate, cât câștigă o menajeră care lucrează într-o familie înstărită?!" De asemenea, profesorul Beliș este de părere că bugetul pentru sănătate ar trebui să fie măcar de 6% din PIB, iar salariul minim al unui medic ar trebui să fie de trei ori salariul mediu al României.
Lipsa motivării cadrelor medicale și situația delicată în care se află sistemul sanitar românesc ar fi cauzate, în opinia prof. univ. dr. Florian Popa, și de proasta gestionare a resurselor finaciare din cadrul spitalelor, de calitatea suburbană a asistenței medicale și de situația învățământului medical românesc, care se află în derivă. Cu toate acestea, prof. univ. dr. Florian Popa este de părere că noua lege a Sănătății ar urma să îmbunătățească, prin propunerile legislative pe care le cuprinde, statutul medicului din România.
Conferința Avocatul Medicului este un eveniment marca Sănătatea Media Group organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, Colegiul Medicilor din România şi Colegiul Medicilor din Bucureşti.
Citește și:
Medici nemotivati financiar si profesional, sistem sanitar subfinantat
Ziua Europeana a Medicului, sarbatorita pentru prima data in Romania
Drepturile medicilor, aparate de o noua institutie - Avocatul Medicului
]]> Fri, 13 Apr 2012 15:44:35 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/120/evenimente-medicale/statutul-medicului-roman.html
Medicul român a fost de multe ori subiectul unor acuzații, critici sau chiar agresiuni. Participanții la Conferința Avocatul Medicului au încercat să găsească sursa acestei distorsiuni. În urma discuțiilor, medicii au căzut de comun acord asupra faptului că mass-media este cea care contribuie în mare măsură la crearea unei imagini negative a medicului din România.
"Întradevăr, medicul este terfelit în România și să știți că principalul vinovat este mass-media", a declarat dr. Dorin Ion Bleahu, șeful secției de Pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni.
Cazul medicului Naum Ciomu este de departe cel mai mediatizat caz de malpraxis din România. Medicului i s-a retras dreptul de practică și a fost pus să plătească 500.000 euro despăgubiri după ce i-a secționat penisul unui pacient. Acesta a fost totodată și primul caz de malpraxis confirmat în instanță, în România.
"Ceea ce s-a întâmplat cu doctorul Ciomu a fost total nedrept. De ce? Pentru că a tăiat penisul, pentru că dacă tăia un picior în loc de celălalt, media ar fi vorbit o lună de zile, după care era gata discuția. S-a mai întâmplat asta peste tot în lume", a declarat Prof.Univ.Dr. Monica Pop, managerulul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București.
De asemenea, medicii prezenți la dezbatere, printre care și medicul de familie Mihai Lungu, sunt nemulțumiți de faptul că de cele mai multe ori mass-media prezintă parțial cazurile de malpraxis. Rezultatul anchetei este de cele mai multe ori dat uitării, iar medicii rămân, indiferent de sentință, cu imaginea pătată.
"Chiar dacă n-a fost acuzat de justiție, el a rămas un acuzat. La el lumea se uită altfel. Și când ești chemat la Colegiu, lumea începe să se uite altfel la subiect", a declarat Prof.Univ.Dr. Florian Popa, membru al Comisiei pentru Sănătatea și Familie a Camerei Deputaților.
Conform unui raport transmis de Colegiul Medicilor din România, în 2011, 87 de medici au fost denunţaţi de către pacienţii românii. Dintre aceștia, 26 au fost sancţionaţi, iar 15 au primit mustrări. 7 medici au primit doar avertisment, iar 3 vot de blam. Unui singur cadru medical i s-a retras calitatea de membru CMR.
Conferința Avocatul Medicului este un eveniment marca Sănătatea Media Group organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, Colegiul Medicilor din România şi Colegiul Medicilor din Bucureşti.
Citește și:
Prof.Univ.Dr. Monica Pop a apreciat ideea infiintarii Avocatului Medicului
Lansarea Avocatului Medicului cu ocazia sarbatoririi Zilei Europene a Medicului
Prof.Univ.Dr. Florian Popa: sistemul sanitar romanesc, o catastrofa
]]> Thu, 12 Apr 2012 10:11:12 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/119/evenimente-medicale/imaginea-medicilor.htmlMalpraxisul medical este o problemă tot mai frecventă, numai anul trecut fiind raportate 87 de astfel de cazuri în România. Este și motivul pentru care autoritățile statului au considerat oportună modificarea legii malpraxisului astfel încât să permită soluționarea pe cale amiabilă a acestor cazuri. Astfel, noua reglementare presupune ca persoana care se consideră victima unei fapte de malpraxis să primească explicațiile necesare, în termen de cel mult 15 zile, de la depunerea unei cereri în acest sens. De asemenea, se introduce obligația de asigurare pentru garantarea răspunderii civile a medicilor.
Cu toate acestea, Prof. dr. Monica Pop declară: "Contractul este total împotriva medicilor. Primul lucru pe care îl exclude este penalul și știți foarte bine că dacă un pacient vrea despăgubiri de la un doctor dă în penal că nu are de unde să plătească 10% din ce cere el la civil. Și penalul e primul exclus."
Mai mult decât atât, cadrele medicale sunt obligate prin lege să dețină asigurare de malpraxis cu un plafon minim de asigurare de 300% față de venitul brut obținut din activiatea medicală în anul anterior. În aceste condiții, Prof. dr. Monica Pop subliniază faptul că medicul este complet neasigurat. Totodată, medicii se plâng tot mai des de faptul că asigurarea de malpraxis este un document rigid, asupra căruia medicul are foarte puțin de spus. "Contractul este făcut unilateral. În principiu, un contract înseamnă o înțelegere între mine și celălalt și înseamnă condițiile mele și ale lui puse cap la cap și făcut un contract comun", declară Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București.
Specialiștii recomandă medicilor care încheie o poliță de asigurare pentru malpraxis să citească cu atenție condițiile generale și speciale de asigurare, chiar și acele pagini cu scris mic. Ideea conform căreia asigurare de malpraxis acoperă medicii în toate cazurile este greșită. De cele mai multe ori, contractele de malpraxis cuprind numeroase excluderi de la plata despăgubirilor de către societățile de asigurare.
Conferința "Avocatul Medicului" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor din Bucureşti.
Citește și :
Pacientii acuza, medicii se apara
Prof.Univ.Dr. Monica Pop a apreciat ideea infiintarii Avocatului Medicului
Avocatul Medicului trebuie sa aiba caracter institutional
]]> Thu, 12 Apr 2012 10:06:40 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/118/evenimente-medicale/ce-ascund-asigurarile-de-malpraxis.html
De Ziua Europeană a Medicului, Sănătatea Media Group a organizat o dezbatere la care au participat personalități marcante din lumea medicală. Este vorba despre Conferința Avocatul Medicului în cadrul căreia s-au discutat problemele cu care se confruntă, atât cadrele medicale, cât și sistemul sanitar românesc.
"Cea mai nobilă dintre profesii, cea de vindecător, a devenit astăzi destul de blamată și subapreciată de autoritățile statului, dar și de opinia publică și poate și de mass-media. Am observat că această breaslă cade adeseori pradă unor acuzaţii, poate fondate, poate nefondate. Oameni care ieri le mulţumeau medicilor cu lacrimi în ochi pentru că i-au salvat, se pot întoarce împotriva lor", a deschis șirul discuțiilor Simona Maria Vlădica, Director General Sănătatea Media Group și coordonatorul Conferinței Avocatul Medicului.
Sistemul medical românesc a fost catalogat de multe ori ca fiind unul defect și nu puține au fost dățile când această caracterizare a venit în urma comparației cu sistemul medical din alte state ale Uniunii Europene. Mai mult decât atât, conform autorităților statului, peste 40% din diagnosticele date de medicii români sunt eronate. În acest context, statutul medicului devine unul controversat.
În aceste condiții, a fost propusă înființarea instituției Avocatul Medicului, menită să apere cadrele medicale în raporturile lor cu autoritățile statului și societatea civilă, dar și să le contureze și să le apere drepturile.
Conferința Avocatul Medicului este un eveniment organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, Colegiul Medicilor din România și Colegiul Medicilor din Bucureşti.
Citește și:
Conferinta Avocatul Medicului, desfasurata cu prilejul Zilei Europene a Medicului
Ziua Europeana a Medicului, sarbatorita pentru prima data in Romania
]]> Wed, 11 Apr 2012 10:19:37 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/117/evenimente-medicale/conferinta-avocatul-medicului.html
Conferința "Avocatul Medicului" a reunit la Palatul Parlamentului de Ziua Europeană a Medicului, pe 30 martie, personalitățile din lumea medicală pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă, dar și pentru a le propune înființarea unei instituții, de utilitate publică, numită Avocatul Medicului.
Instituția Avocatul Medicului își propune să apere demnitatea cadrelor medicale în raporturile acestora cu autorităţile publice și societatea civilă. Mai mult decât atât, instituția va informa medicii în legătură cu drepturile pe care le au și va încerca să prevină situațiile în care acestea pot fi încălcate. În cazul în care se va ajunge în situația de încălcare a drepturilor medicilor, Avocatul Medicului va formula puncte de vedere cu privire la cazurile semnalate prin petiții. Instituția Avocatul Medicului a beneficiat de aprecierea și susținerea tuturor cadrelor medicale prezente la dezbatere, motiv pentru care s-a decis formarea unui colectiv condus de profesorul Florian Popa, care să colecteze propunerile venite din partea medicilor cu privire la obiectivele pe care ar trebui să le aibă această instituție.
"Pe baza acestor idei strânse de la dumneavoastră, cu sprijinul meu și al doamnei președinte Nassar (n.r. – a Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților), precum și al celorlalți deputați din Comisie, vom centraliza și realiza un draft de lege pe care să încercăm să-l promovăm în Comisie și apoi în plen", a declarat Cristian Costescu, consilier parlamentar în cadrul Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților
Conferința "Avocatul Medicului" este un eveniment marca Sănătatea Media Group organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, Colegiul Medicilor din România şi Colegiul Medicilor din Bucureşti.
Citește și:
Drepturile medicilor, aparate de o noua institutie - Avocatul Medicului
Lansarea Avocatului Medicului cu ocazia sarbatoririi Zilei Europene a Medicului
Avocatul Medicului trebuie sa aiba caracter institutional
]]> Tue, 10 Apr 2012 17:17:22 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/116/evenimente-medicale/avocatul-medicului-o-noua-institutie-pentru-apararea-medicilor.htmlAutoritățile prezente în cadrul Conferinței "Legislația, aliat sau dușman al pacienților din România" au atras atenția asupra obligativității tuturor asiguraților sistemului sanitar de a se prezenta periodic la medic pentru controalele profilactice.
"Când vom înțelege că trebuie să avem controale repetate cu scop profilactic-preventiv, relația medic-pacient nu va fi dusă în situații extreme, a unei boli greu tratată de medic", a declarat Asist. Univ.Dr. Sorin Păun, medic primar chirurgie generală, Spitalul de Urgență Floreasca.
Aceeași problemă a amintit-o și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Vasile Cepoi care a afirmat: "Dacă nu respect prescripția medicală, dacă nu particip la programe de profilaxie, dacă nu am un comportament sanogen, pot eu să pun povara îmbolnăvirii mele pe întreaga societate?".
Așadar, cei prezenți în cadrul conferinței au subliniat necesitatea pacienților de a se informa și de a răspunde obligațiilor legate de starea de sănătate, mergând periodic la vizitele medicale.
„Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, susținut de Alianța pentru Sănătate din România și sponsorizat de Novartis, Bristol-Myers Squibb, Lawg, Amgen, Medcenter și Sanofi.
Citește și:
Problemele pacientilor dezbatute cu ocazia Zilei Europene a Pacientilor
Sorin Paun, despre drepturile si obligatiile medicului si pacientului
]]> Mon, 09 Apr 2012 16:49:32 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/115/evenimente-medicale/importanta-programelor-sanitare-de-profilaxie.htmlLipsa unei pregătiri psihologice adecvată înainte de o intervenție chirurgicală este o problemă care poate traumatiza pacientul pentru tot restul vieții. Pregătirea emoțională a pacienților presupune măsuri care să asigure adaptarea bolnavului la condițiile de viață din spital, relaționarea cu membrii familiei, precum și o atitudine amiabilă din partea medicilor care trebuie să le explice pacienților săi detalii despre natura bolii, ce presupune intervenția chirurgicală și care sunt consecințele sale.
Din păcate, în România, puține sunt situațiile în care pregătirea psihologică preoperatorie este realizată. Posturile bolcate din Sănătate și salariile deloc motivante, îi determină pe din ce în ce mai mulți medici să părăsească țara. Așa se face că, numărul traumelor cauzate de o pregărite psihologică preoperatorie neadecvată sunt tot mai dese. "În urmă cu 13 ani, băiatul meu, în vârstă de patru ani la vremea respectivă, a fost luat de lângă noi şi pus pe masa de operaţie, fără o pregătire psihologică prealabilă", declară o pacientă. Ca urmare a acestui incident, copilul a rămas cu traume. În prezent îi este frică de medici, halate şi seringi.
"Susțin din toată inima existența, nu a unui, ci a doi, trei psihologi într-un spital, care să stea de vorbă cu fiecare pacient în parte", a declarat conf. univ. dr. Laurenţiu Beluşică, șeful Secție de Chirurgie a Spitalului Clinic de Urgență MIRA "Dimitrie Gerota" din București.
Ca urmare a discuțiilor privind pregătirea psihologică preoperatori a pacienților din cadrul dezbaterii "Legislaţia - aliat sau duşman al pacienţilor din România?!", a fost propusă introducerea unei reglementări în noua lege a pacienţilor care să stipuleze necesitatea pregătirii psihologice a pacienţilor înainte de operaţie cu ajutorul unei echipe complexe, din care să facă parte şi un psiholog.
„Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, susținut de Alianta pentru Sănătate din România și sponsorizat de Novartis, Bristol-Myers Squibb, Lawg, Amgen, Medcenter și Sanofi.
Citește și:
Problemele pacientilor dezbatute cu ocazia Zilei Europene a Pacientilor
Problemele sistemului de sanatate, semnalate de dr. Rodica Tanasescu
]]> Fri, 06 Apr 2012 12:29:45 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/114/evenimente-medicale/pregatirea-psihologica-preoperatorie-obligatorie.htmlO problemă deosebit de gravă dezbătută în cadrul Conferinței "Legislația, aliat sau dușman al pacienților din România" a fost cea legată de drepturile copiilor la servicii adecvate de sănătate, în special al celor care suferă de boli grave, precum cancerul.
"În Constituția României se stipulează că tratamentul bolnavului de cancer este gratuit. În realitate lucrurile stau altfel. Din cauza condițiilor precare din spitalele din România și a lipsei aparaturii medicale, unele investigații ale bolnavilor de cancer sunt făcute în clinici private, cu plata. De asemenea, tratamentul bolnavului de cancer lipsește uneori, iar pacientul este pus în situația de a și le cumpăra din bani și surse proprii", a declarat Olga Cridland, președintele Asociației P.A.V.E.L.
În sprijinul acesteia a venit Av. Ion Ilie Iordăchescu, care a declarat că ar trebui să existe o reglementare, care să asigure tratamentul și investigațiile gratuite și în clinicile private a bolnavilor de cancer, nu doar în cele publice. "Le sugerez autorităților proiectului să aibă în vedere problemele legate de dumneavoastră şi să formuleze amendamente care să reglementeze aceste lucruri", a adăugat Av. Ion Ilie Iordăchescu.
„Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, susținut de Alianța pentru Sănătate din România și sponsorizat de Novartis, Bristol-Myers Squibb, Lawg, Amgen, Medcenter și Sanofi.
Citește și:
Problemele pacientilor dezbatute cu ocazia Zilei Europene a Pacientilor
]]> Wed, 04 Apr 2012 17:06:13 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/113/evenimente-medicale/dreptul-la-sanatate-al-copiilor-este-incalcat.htmlDezbaterea "Legislația, aliat sau dușman al pacienților din România?!" a scos la suprafață problema accesului familiei la dosarul pacientului decedat. Legea 46/2003 a drepturilor pacientului prevede în articolul 4 dreptul la confidențialitatea informațiilor și viața privată a pacientului, un lucru firesc, dacă ne gândim la suferința prin care trece un pacient atunci când are probleme de sănătate. Confidențialitatea informațiilor devine un lucru nefiresc, conform părerilor specialiștilor, atunci când "toate informațiile privind starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidențiale chiar și dupa decesul acestuia", cum se arată în articolul 21 al legii drepturilor pacientului.
Această reglementare a dat bătăi de cap multor familii, care s-au văzut puse în situația de a nu avea acces la dosarul medical al unei rude apropiate care a decedat. Este și cazul lui Paul Tecuceanu: "De doi ani nu reușim să intrăm în posesia dosarului medical, deși suntem moștenitorii legali ai fratelui meu, atât eu cât și tatăl meu."
Ca răspuns la îngrijorarea pacientului, Vasile Barbu, Preşedinte Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor a subliniat importanța pe care o are modificarea Legii 46/2003 a drepturilor pacientului, astfel încât accesul familiei la dosarul pacientului decedat să fie permisă: "Este foarte important să avem acces la informații după decesul pacientului pentru că, spre exemplu, eu vreau să știu de ce boli a suferit tatăl meu pentru că eu s-ar putea să-l moștenesc și trebuie să știu ca să am o atitudine și să previn eventual boala."
„Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, susținut de Alianta pentru Sănătate din România și sponsorizat de Novartis, Bristol-Myers Squibb, Lawg, Amgen, Medcenter și Sanofi. La eveniment au fost discutate problemele cu care se confruntă pacienții din România.
]]> Tue, 03 Apr 2012 16:25:39 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/112/evenimente-medicale/accesul-familiei-la-dosarul-pacientului-decedat.htmlProfesia de medic, până nu demult una dintre cele mai respectate meserii, a devenit astăzi una subapreciată atât de autoritățile statului, cât și de opinia publică. Cu toate acestea, medicina românească a continuat să dăruiască lumii valori excepționale. Chiar și așa, subfinanțarea sistemului de sănătate, dotarea precară și salariile prea mici raportate la complexitatea și volumul de muncă ale medicilor din România au determinat tot mai mulți medici să plece din țară.
De asemenea, acuzațiile tot mai dese de malpraxis venite din partea pacienților și agresivitatea continuă a mass-media, au descurajat medicii din România, care au decis să meargă în alte țări ale Uniunii Europene sau chiar peste ocean pentru a putea fi apreciați.
În aceste condiții, Sănătatea Media Group a luat atitudine față de problemele cu care se confruntă medicii din România și a propus înființarea instituției Avocatul Medicului. Astfel, în data de 30 martie, sărbătorind totodată și Ziua Europeană a Medicului, autoritățile din sistemul sanitar s-au reunit în cadrul Conferinței Avocatul Medicului pentru a pune bazele instituției care urmează a le apăra drepturile, Avocatul Medicului.
Avocatul Medicului se dorește a fi o instituție autonomă şi independentă, care are drept scop apărarea drepturilor și demnității medicilor în raporturile acestora cu autorităţile publice și societatea civilă.
Conferința Avocatul Medicului a fost organizată de Sănătatea Media Group cu ocazia sărbătoririi Zilei Europene a Medicului, parteneri fiind Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor şi Colegiul Medicilor din Bucureşti.
]]> Tue, 03 Apr 2012 10:05:28 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/111/evenimente-medicale/problemele-medicilor-din-romania.htmlPe 30 martie, sărbătorim anual Ziua Europeană a Medicului. Pentru România, anul acesta a fost o premieră în sărbătorirea acestei zile și asta datorită Sănătatea Media Group. Pentru că fiecare început de drum este dificil, dar și pentru că este foarte greu să faci față dificultăților unui domeniu atât de complex, Sănătatea Media Group a propus cu această ocazie organizare Conferinței Avocatul Medicului.
În cadrul conferinței, organizată în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, Colegiul Medicilor din Bucureşti și Colegiul medicilor din România a fost propusă înființarea unei instituții de utilitate publică, care să apere drepturile și demnitatea medicilor. Această instituție poartă numele de Avocatul Medicului și se dorește a fi o o instituție autonomă şi independentă, ghidată de principiile dreptății, echității, demnității, solidarității, dar având la bază profesionalismul și calitatea serviciilor prestate.
]]> Tue, 03 Apr 2012 10:00:42 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/110/evenimente-medicale/conferinta-avocatul-medicului.html
Proiectul medical Explore Medicine TV, dezvoltat de Sănătatea Media Group în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, a fost prezentat în cadrul emisiunii Reporterii Realității, difuzată sambătă seara pe postul de televiziune Realitatea TV. Proiectul medical unic în lume vine în sprijinul procesului de învățare al studenților la Medicină, punându-le la dispoziție, online, materiale video didactice sub forma unor intervenții chirurgicale filmate și explicate.
Materialele didactice video își au originile în 1901, când este lansat primul film medical de renumitul profesor neurolog Gheorghe Marinescu, cel care a folosit pentru prima dată cinematografia în scop științific. Astăzi, rolul lui Gheorghe Marinescu îi revine Simonei Maria Vlădica, inițiatoarea proiectului medical și directorul general Sănătatea Media Group și Conf. Univ. Dr. Laurențiu Belușică, care au muncit și clădit împreună portalul de educație online medical, Explore Medicine TV. Proiectul medical se dorește a fi un papirus modern, în care specialiștii medicinei românești lasă generațiilor următoare ștafeta învățăturilor.
Deși proiectul medical Explore Medicine TV prezentat în cadrul emisiunii Reporterii Realității de pe postul de televiziune Realitatea TV este abia la început, acesta se dorește a fi debutul unei noi perioade, în care studenții să poată citi referințele bibliografice și să poată urmări din fața calculatorului imagini și proceduri inedite, direct din sala de operații.
Proiectul medical unic în lume este dezvoltat în colaborare cu cea mai de prestigiu Universitate de Medicină și Farmacie din țară, și anume Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. Materialele video didactice se adresează studenților de la medicină din toată țara, dar și medicilor români și străini, materialele didactice video fiind dublate în limba engleză.
]]> Mon, 02 Apr 2012 17:11:14 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/109/evenimente-medicale/reporterii-realitatii-explore-medicine-tv-proiect-medical-unic-in-lume.htmlReprezentanții Case Naționale de Asigurări de Sănătate au anunțat în cadrul dezbaterii "Legislația – aliat sau dușman al pacienților din România?!" lansarea pe piață, la începutul lunii iunie, a rețetei electronice. Noua rețetă informatizată ar urma să elimine erorile din sistemul medical și să ofere o mai mare predictibilitate a consumului de medicamente.
Deși, inițial, reprezentanții CNAS doreau eliminarea de pe piață a rețetei medicale în formă scrisă, s-a convenit ca cele două tipuri de rețetă să funcționeze în paralel. Situațiile în care pot apărea defecțiuni tehnice, consultațiile la domiciliu sau în cazul consulațiilor în zonele care nu sunt conectate la internet va fi folosită rețeta medicală scrisă.
Alături de rețeta electronică, reprezentanții CNAS doresc introducere unui sistem integrat pentru sănătate, care să cuprindă și cardul de sănătate și dosarul electronic al pacientului.
„Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, susținut de Alianța pentru Sănătate din România și sponsorizat de Novartis, Bristol-Myers Squibb, Lawg, Amgen, Medcenter și Sanofi.
Citește și:
Reprezentantii CNAS considera ca asociatiile de pacienti trebuie sa sustina informarea pacietilor
]]> Tue, 27 Mar 2012 16:34:50 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/108/evenimente-medicale/reteta-electronica-valabila-de-la-1-iunie-2.htmlAutoritățile din sistemul sanitar s-au reunit în cadrul dezbaterii "Legislația, aliat sau dușman al pacienților din România?!" pentru a pune bazele unei noi legi a drepturilor pacienților . În condițiile în care se constată o lipsă a informării pacienților în legătură cu drepturile lor, reprezentanții CNAS, cei ai Ministerului Sănătății, precum și ai asociațiilor de pacienți au vorbit despre modificările care trebuie făcute Legii 46/2003 a drepturilor pacienților.
"M-am lovit în foarte multe situații de lipsa reglementărilor în ceea ce privește drepturile pacientului. De aceea, am considerat că este necesar să propunem o nouă lege care să fie adaptată la reglementările europene", a declarat Vasile Barbu, președinte Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.
Pentru ca propunerea de proiect de lege prinvind drepturile pacienților să ajungă pe masa de discuții a Parlamentului României, reprezentanții asociațiilor de pacienți au cerut sprijinul factorilor decidenți din sistemul sanitar. Rodica Nassar, președintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, s-a alăturat demersului, susținând inițiativa Sănătatea Media Group și Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.
Rămâne de văzut dacă propunerea de proiect de lege privind drepturile pacienților va deveni sau nu realitate. Pentru a fi luată în discuție, cel puțin un parlamentar trebuie să depună propunerea legislativă, împreună cu o scrisoare însoţitoare la Secretarul General al Camerei de care aparţine, urmând să primească avizare de la Consiliului Legislativ.
„Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, susținut de Alianța pentru Sănătate din România și sponsorizat de Novartis, Bristol-Myers Squibb, Lawg, Amgen, Medcenter și Sanofi.
Citește și:
Autoritatile din domeniul sanitar sustin elaborarea unei legi a pacientului
Propunerile conf. univ. dr. Laurentiu Belusica privind drepturile pacientilor
]]> Tue, 27 Mar 2012 16:32:04 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/107/evenimente-medicale/pacientii-din-romania-propun-o-noua-lege-care-sa-le-apere-drepturile-2.htmlReforma din sănătate este un subiect tot mai dezbătut în ultimele luni. Din cauza disfuncționalităților apărute în sistemul sanitar, oficialii din cadrul Ministerului Sănătății au decis revizuirea legii 95/2006 a sănătății. Reforma este susținută și de Rodica Nassar, preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor: "Este necesară o nouă lege a sănătății, cu niște idei foarte bune venite din partea societății civile sau din partea celor care se izbesc de anumite probleme în munca lor de zi cu zi. Astfel, s-ar putea face o lege care să pemită sistemului sanitar să funcționeze în condiții normale", a declarat deputatul Rodica Nassar.
Și pentru că dezbaterile privind organizarea și funcționarea sistemului sanitar au luat sfârșit, Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a prezentat în cadrul dezbaterii "Legislația – aliat sau dușman al pacienților din România ?!" concluziile discuțiilor. Să urmărim în ce direcție se îndreaptă reforma din sănătate, într-un material marca Explore Medicine TV.
Citește și:
Vasile Cepoi, despre directia in care se indreapta noua lege a sanatatii
]]> Mon, 26 Mar 2012 14:51:37 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/106/evenimente-medicale/concluziile-consultarilor-privind-noua-lege-a-sanatatii-2.htmlSănătatea Media Group celebrează Ziua Europeană a Pacienților în fiecare an în data de 13 martie. Nici anul acesta nu a fost o excepție, drept pentru care a fost organizată în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor dezbaterea "Legislația – aliat sau dușman al pacienților din România?!"
Astfel, reprezentanții asociațiilor de pacienți, ai furnizorilor de servicii medicale, precum și autoritățile din sistemul sanitar s-au reunit la Casa Universitarilor pentru a vorbi despre problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate din România și în special pacienții
Rezultatul discuțiilor vor fi organizate sub forma unei propuneri de proiect de lege axată pe drepturile pacienților, care va fi înaintată în Parlament pentru dezbatere.
]]> Mon, 19 Mar 2012 10:24:00 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/104/evenimente-medicale/promo-conferinta-legislatia-aliat-sau-dusman-al-pacientilor-din-romania-2.htmlSănătatea Media Group este alături de Asociația M.A.M.E. în acțiunea caritabilă desfășurată în această primăvara. Simona Maria Vlădica, director general Sănătatea Media Group, a mers alături de echipa sa, în data de 1 martie, la sediul asociației de la Casa Presei, unde a donat cele 130 de mărțișoare handmade.
"Mărțișoare Umnaitare" este un proiect care urmărește strângerea de fonduri din vânzarea mărțișoarelor confecționate de reprezentanții Asociației M.A.M.E. și cei ai Sănătatea Media Group pentru a moderniza locul de joacă pentru copii aflat în curtea Institutului Clinic Fundeni. Astfel, copiii bolnavi de cancer, internați la secția de pediatrie, vor avea un loc de joacă sigur chiar din această primăvară.
]]> Thu, 15 Mar 2012 16:55:26 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/102/evenimente-caritabile/martisoare-umanitare-pentru-copiii-bolnavi-de-cancer.html
Dezbaterea "Legislaţia - aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" a reunit, pe data de 13 martie 2012, la Casa Universitarilor din București, autoritățile din sistemul sanitar, reprezentanții asociațiilor de pacienți din România și nu în ultimul rând pacienți.
Profitând de prezența tuturor personajelor cheie din domeniul Sănătății, Simona Maria Vlădica, director general Sănătatea Media Group și moderatoarea evenimentului, a lansat rugămintea ca cei prezenți să-și exprime nemulțumirile față de sistemul sanitar pentru a putea găsi împreună soluții la problemele semnalate.
Rezultatul discuțiilor va fi organizat sub forma unei propuneri de proiect de lege, care să apere drepturile pacienților și care va fi înaintată în Parlament pentru dezbatere și aprobare.
La dezbaterea "Legislaţia - aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" au participat reprezentanții a aproximativ 40 de asociații de pacienți, adică circa 120 de persoane care au venit să-și manifeste nemulțumirile față de sistemul sanitar din România.
„Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, susținut de Alianța pentru Sănătate din România și sponsorizat de Novartis, Bristol-Myers Squibb, Lawg, Amgen, Sanofi şi MedCenter.
Vezi și:
]]> Thu, 15 Mar 2012 09:45:39 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/100/evenimente-medicale/legislatia-aliat-sau-dusman-al-pacientilor-din-romania.htmlDezbaterea "Legislația – aliat sau dușman al pacienților din România?!", organizată în data de 13 martie de către Sănătatea Media Group, a introdus în sistemul medical din România un nou concept, cel al Avocatului Pacientului, o instituție autonomă și independent, menită să apere drepturile pacienților din România.
Sub sloganul "Dreptul tău la sănătate", instituţia Avocatul Pacientului este ghidată de următoarele principii: respect, implicare şi informare. Inițiativa Sănătatea Media Group este sprijinită de un număr mare de parlamentari, personalităţi din lumea medicală sau asociaţii de pacienţi.
Printre obiectivele Avocatului Pacientului amintim: apărarea demnităţii şi promovării drepturilor şi intereselor pacienților, primirea petiţiilor formulate de pacienții lezați prin încălcarea drepturilor de către autorităţi sau cadre medicale, verificarea activităţii de rezolvare legală a petiţiilor primite şi solicitarea autorităţilor în cauză să înceteze încălcărea drepturilor pacienților şi repararea prejudiciilor.
De asemenea, Avocatul Pacientului formulează puncte de vedere cu privire la rezolvarea cazurilor semnalate prin petiții, propune aprobarea unei noi profesii – "însoțitorul bolnavului", care are menirea de a oferi informații și de a face anumite recomandări pacienților, în funcție de afecțiunea fiecăruia şi oferă consultanță pacienților, prin informarea acestora asupra drepturilor oferite de lege.
Nu în ultimul rând, Avocatul Pacientului îşi doreşte să se implice în educaţia pacienţilor din România, ţara noastră fiind deficitară din punct de vedere al educaţiei medicale la nivelul fiecărui individ. Educaţia pacienţilor români va fi realizată prin intermediul site-ului www.avocatulpacientului.ro şi prin campanii de informare, conferinţe, dezbateri care pun faţă în faţă pacienţii şi autorităţile în domeniu.
Citește și:
De Ziua Europeana a Pacientilor a fost infiintata institutia Avocatului Pacientului
Deputatul Rodica Nassar sustine infiintarea institutiei Avocatul Pacientului
]]> Thu, 15 Mar 2012 09:41:38 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/99/evenimente-medicale/lansare-avocatul-pacientului.htmlAvocatul Pacientului apără „Dreptul tău la sănătate!" Aceasta este egida sub care a fost lansată ieri instituția în cadrul dezbaterii "Legislația – aliat sau dușman al pacienților din România?!", la inițiativa Sănătatea Media Group.
Necesitatea înființări unei instituții publice, autonome și independente, care să apere drepturile pacienților din România este confirmată chiar de pacienții care se confruntă zi de zi cu problemele din spitale.
Pacienții trebuie tratați cu respect și nu trebuie discriminați! Pacienții trebuie diagnosticați și tratat corect!
Vă invităm să urmăriți un testimonial, marca Sănătatea Media Group, care scoate la iveală problemele cu care se confruntă pacienții în spitalele din România, precum și drepturile de care ar trebui să beneficieze.
Avocatul Pacientului apără „Dreptul tău la sănătate!"
]]> Wed, 14 Mar 2012 11:03:32 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/98/evenimente-medicale/problemele-pacientilor-din-romania.htmlÎn cadrul dezbaterii "Legislația, aliat sau dușman al pacienților din România?!", organizată de Sănătatea Media Group, Simona Maria Vlădica, directorul general al companiei, a lansat instituția Avocatul Pacientului.
Inițiativa Sănătatea Media Group a fost susținută de autoritățile din domeniul sanitar și asociațiile de pacienți prezente la dezbatere, care și-au manifestat disponibilitatea de a sprijini noul proiect care va veni în ajutorul pacienților din România. Printre aceștia se numără dr. Vasile Barbu, Președintele Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor, dr. Cristian Hotoboc, președintele Alianţei pentru Sănătate din România, dar și de deputatul Rodica Nassar, Preşedintele Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor.
Înființată sub sloganul "Dreptul tău la sănătate", Avocatul Pacientului este o instituție de utilitate publică, autonomă şi independentă şi are drept scop apărarea drepturilor pacienților în raporturile acestora cu autorităţile publice și cele medicale. Activitatea Avocatului Pacientului este ghidată de principiul respectului, al implicării, precum şi al informării.
]]> Wed, 14 Mar 2012 10:59:43 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/97/evenimente-medicale/avocatul-pacientului.htmlConferința Națională de Alzheimer a reunit la București, în zilele de 23-25 februarie 2012, la Institutul Național de Statistică, personalitățile medicale implicate în problematica bolii Alzheimer. Pornind de la premisa că această boală nu este considerată o problemă majoră de sănătate publică, participanții au dezbătut pe marginea dificultăților întâmpinate de bolnavii de Alzheimer, dar și despre actualitățile din domeniul demențelor.
În acest sens, Dr. Victor Olsavszky, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, a declarat: "Boala Alzheimer reprezintă a cincea cauză, cel puțin în Europa, care stă la baza anilor de viață petrecuți în dizabilitate. Alzheimerul este o problemă majoră de sănătate publică și asta din cauză că în 5 ani populația peste 65 de ani o va depăși pe cea sub 5 ani. Din păcate, în România, acest lucru se întâmplă deja."
Annette Dumas, EU Public Affairs Officer, prezentă și ea la dezbatere, a amintit despre eforturile financiare care se fac la nivelul Uniunii Europene pentru grăbirea procesului de cercetare. Cu toate acestea, necunoașterea cauzelor care provoacă boala Alzheimer este un punct în minus care încetinește procesul de cercetare pentru găsirea unor tratamente.
Cu toate acestea, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, prin reprezentaul său, consilierul Ioana Bianchi, și-a manifestat deschiderea la un dialog cu Societatea Română de Alzheimer, pentru a găsi soluții care să îmbunătățească viața bolnavilor de Alzheimer.
Alzheimer este o boală degenerativă care afectează țesutul cerebral în special la persoanele de peste 65 de ani. Boala este marcată de un declin mintal devastator: funcțiile intelectuale, limbajul, memoria și înțelegerea se deteriorează.
]]> Tue, 06 Mar 2012 19:02:54 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/96/evenimente-medicale/boala-alzheimer-o-problema-majora-de-sanatate-publica-2.htmlUn copil în vârstă de 10 își va recăpăta auzul datorită echipei de medici de la Clinica Urechii, care a efectuat un nou implant cohlear la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.
Pacientul a fost diagnosticat în urmă cu un an cu hipoacuzie neurosenzorială profundă bilaterală. De aceea, medicii i-au recomandat o proteză auditivă, însă șase luni mai târziu, la control, au constat că nu îregistrase niciun progres. De aceea au decis să îi efectueze o intervenție de implant cohlear cu dispozitiv Concerto. Dispozitivul este format din 24 de electrozi organizați în 12 canale logice pe portelectrodul activ din cohlee, având și doi electrozi de referință, unul pentru stimulare și unul pentru măsurare. Pentru că viteza de stimulare este foarte mare, șansele ca pacientul să audă din nou sunt foarte mari.
Implantul cohlear cu dispozitiv Concerto presupune pregătirea patului implantului, introducerea portelectrodului în cohlee și efectuarea unor teste postoperatorii pentru a determina dacă dispozitivul a fost corect introdus și dacă funcționează.
La 30 de zile după operație, pacientul se va întoarce la spital pentru activarea implantului, procedură care poate dura de la 6 luni la un an.
Echipa de medici implicată în intervenția de implant cohlear cu dispozitiv Concerto este formată din Dr. Lucian David, cofochirurg, şeful secţiei ORL de la Spitalul de Urgenţă Militar Central, Dr. Adrian Tudor, şeful compartimentului de audiologie la Spitalul "Grigore Alexandrescu" și Conf. Ing. Dr. Antonius Stanciu.
Prevenirea litiazei renale este un proces care conjugă trei elemente esențiale. În primul rând, regimul alimentar adecvat este principalul factor care poate preveni litiaza renală. Persoanelor care au mai avut probleme renale, le este recomandat să consume mai puțină carne, întrucât aceasta favorizează reapariția litiazei renale.
În al doilea rând, controlul medical regulat poate ajuta pacientul să diagnosticheze din timp prezența calculilor renali, înainte ca aceștia să provoace dureri sau să afecteze tractul urinar. Din păcate, în România, screeningul litiazei renale este prea puțin dezvoltat.
O atenție deosebită trebuie acordată și prevenirii reapariției pietrelor la rinichi, având în vedere că litiaza renală este o boală care recidivează. Însă sfatul cel mai de preț pe care prof. univ. dr. Petrișor Geavlete ni-l oferă este acela de a consuma cât mai multe lichide: "Bolvanul trebuie să știe, că atunci când a scăpat de piatră și a mers acasă, trebuie să continue ingestia mare de lichide zilnic. Acesta este singurul lucru care îl protejează."
]]> Fri, 24 Feb 2012 13:50:20 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/94/info-pacienti/litiaza-renala-preventie.htmlLitiaza renală este o afecțiune care se manifestă prin dureri renale, urinări cu sânge sau diferite fenomene digestive, însă în multe cazuri, instalarea litiazei renale este silențioasă. Astfel, pacientul ajunge să constate prezența pietrelor la rinichi abia când rinichiul este dilatat sau distrus.
Există și situații în care pacientul poate afla din timp că are pietre la rinichi, deși simptomele litiazei renale nu se manifestă. Un rol important în acest proces îl au controalele preventive, ecografia fiind una dintre cele mai eficiente metode de diagnosticare a pietrelor la rinichi. Diagnosticarea litiazei renale se poate face și întâmplător, în timpul unui alt control care implică efectuarea ecografiei, caz în care pacienții ar trebui să solicite informații suplimentare relevate de ecografie.
În ceea ce privește tratamentul litiazei renale, posibilitățile sunt numeroase. În primul rând se poate folosi metoda clasică, cea a intervenției chirurgicale, prin care se scot calculii renali. Însă tehnologia ultimilor ani a dus la apariția unor proceduri miniminvazive. Un exemplu în acest sens este ureteroscopia sau terapia cu laser.
]]> Fri, 24 Feb 2012 13:47:00 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/93/info-pacienti/litiaza-renala-simptome-diagnostic-tratament.htmlLitiaza renală este o afecțiune caracterizată prin acumularea de minerale la nivelul rinichiului. Piatra la rinichi, așa cum este denumită în limbaj popular, afectează toate segmentele căilor urinare, de la rinichi, până la prostată sau uretră. Netratată corespunzător, litiaza poate distruge aparatul renal în maximum o lună și jumătate.
Apariția litiazei renale are la bază foarte mulți factori favorizanți. În acest sens, Prof. Univ. Dr. Petrișor Geavlete afirmă că structura organismului și modificările metabolismului sunt principalele cauze care duc la apariția litiazei renale.
În ceea ce privește tipurile de litiază renală, acestea pot fi de două feluri: fie litiaze renale simptomatice, fi asimtomatice. În cazul colicilor renale subintrante, pacientul va manifesta o alternare a stărilor de rău cu cele de acalmie. La polul opus, sunt acele litiaze renale care se manifestă o singură dată prin dureri, după care nu se mai manifestă. În această situație, calculii renali acționează silențios, dilatând rinichiul și în final, distrugându-l.
]]> Tue, 21 Feb 2012 13:42:18 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/92/info-pacienti/litiaza-renala-generalitati-cauze-tipuri.htmlLa Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" din București a avut loc o intervenție chirurgicală în premieră realizată de către medicul chirurg Cristian Paleru. Este vorba despre extirparea unui plămân la o pacientă în vârstă de 23 de ani care suferea de tuberculoză multi-drog rezistentă.
Tânăra mai fusese supusă unei intervenții chirurgicale în urmă cu două luni, când funcțiile plămânului afectat de tuberculoză au fost oprite. Însă, pentru vindecarea completă a pacientei a fost nevoie de scoaterea definitivă a plămânului bolnav. După această intervenție, tânăra se va putea întoarce acasă, având șanse reale de vindecare dacă va urma cu strictețe tratamentul medicamentos recomandat de medic.
Tuberculoza multi-drog rezistentă este o formă de tuberculoză cauzată de mycobacterii care au devenit rezistente sau mai bine spus imune la două (sau mai multe) dintre cele mai puternice medicamente folosite în tratarea tuberculozei: izoniazida și rifampicina. În România, anual, sunt identificate 20.000 de cazuri de tuberculoză. Dintre acestea, aproximativ 16.000 sunt cazuri noi, iar 4000-5000 sunt cazuri de recidivă cauzate de întreruperea tratamentului sau eșecul terapeutic.
]]> Fri, 10 Feb 2012 18:17:25 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/91/info-pacienti/tratament-chirurgical-in-cazul-unei-paciente-cu-tuberculoza-multi-drog-rezistenta.htmlÎn cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din București a fost realizată pentru prima oară o intervenție de implant cohlear cu electrod perimodiolar, o procedură complexă ce necesită aportul unei echipe pluridisciplinare formate din audilogi, cofochirurgi și logopezi.
Procedura utilizată în cazul copiilor care suferă de hipoacuzie neurosenzorială profundă presupune plasarea unei spire cu mai mulți electrozi de contact în interiorul urechii interne adică în cohlee. Electrozii îi vor reda auzul copilului cu ajutorul unor curenți electrici slabi care transformă sunetele din mediul exterior în informație percepută ca sonoră pe care acesta o va putea recunoaște sau interpreta ca sunete.
În fiecare an se nasc în România aproximativ 300 de bebeluși care suferă de hipoacuzie neurosenzorială profundă. Costul unei intervenții de implant cohlear cu electrod perimodiolar este de aproximativ 25.000 de euro, sumă subvenționată în unele cazuri printr-un program al Ministerului Sănătății. Din păcate, subvenția nu acoperă și costurile adiacente ale intervenției, legate de perioada de recuperare și reintegrare socială care se poate întinde până la 4-5 ani. Reprezentantul firmei Cochlear, domnul Sonke Martin, a precizat însă că, dacă s-ar realiza o gestionare mai bună a fondurilor, s-ar putea strânge mai mulți bani pentru copiii care au nevoie de un implant cohlear. "Acest lucru ar fi posibil prin implantarea tuturor copiilor surzi la vârste fragede, astfel costurile mari de până la 10.000 de euro destinate centrelor de plasament fiind economisite. În același timp, copiii pot merge la școli normale și să se bucure de o viață fericită în familiile lor", a precizat Sonke Martin.
]]> Tue, 31 Jan 2012 11:34:09 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/90/info-pacienti/implant-cohlear-cu-electrod-perimodiolar.htmlGala Sănătății, ediția a III-a, o tradiție în recunoașterea valorilor medicale, a oferit și "Premiul pentru întreaga carieră medicală". Acesta a fost câștigat de prof. Crina Sinescu, Șeful Secției de Cardiologie de la Spitalul Clinic de Urgențe "Bagdasar-Arseni".
"Medicina este o profesie, dar această profesie, mai ales în mediul spitalicesc, nu se poate face de unul singur și fără să exagerez, consider că n-aș fi aici, dacă n-ar fi alături de mine colectivul de profesioniști pe care îl conduc la Spitalul Clinic de Urgențe "Bagdasar-Arseni", a declarat prof.univ.dr. Crina Sinescu. Mai mult decât atât, prezența prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, cel care i-a înmânat premiul, a fost un alt prilej de bucurie pentru doamna profesor Crina Sinescu.
Un alt premiant al Galei Sănătății la această categorie este Prof.Univ.Dr. Gheorghe Bumbu, decanul Facultății de Medicină din Oradea. Și domnia sa a ținut să mulțumească organizatorilor care știu să aprecieze toate valorile din medicină, indiferent de regiunea unde își desfășoară activitatea.
Gala Sănătății, ediția a III-a, este un eveniment marca Sănătătatea Media Group, condus și coordonat de Simona Maria Vlădica și organizat anul acesta în colaborare cu Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților.
]]> Thu, 19 Jan 2012 13:59:12 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/88/evenimente-medicale/premiile-pentru-intreaga-carier-medical-2.htmlPremierea excelenței în medicină este deja o tradiție a Galei Sănătății. Este și motivul pentru care, și anul acesta, au fost acordate premiile de excelență în medicină.
Astfel, Premiul pentru „Informatizarea Sistemului de Asigurări de Sănătate" a fost câştigat de Dr. Nicolae Lucian Duţă, Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Premiul pentru „Pionierat în dezvoltarea serviciilor medicale" i-a revenit domnului Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", în timp ce Premiul pentru "Promovarea tehnologiilor moderne de investigaţie medicală" i-a fost înmânat domnului Dr. Florin Adrian Secureanu, managerul Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa".
Premiul special al juriulu a fost acordat doamnei Prof. Univ. Dr. Monica Pop, pentru „dezvoltarea managerială a unui spital public de urgenţă". "Vă mulțumesc foarte mult pentru premiu. Îi mulțumesc și domnului profesor, Andrei Firică, acre nu este în sală acum, directorul Direcției de Sănătate Publică. El a avut curajul să mă numească în această funcție, eu fiind la vremea respectivă cel mai tânăr medic din Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice. Le datorez foarte multe și colegilor mei de spital, care nu doar m-au ajutat, ci m-au și acceptat și s-au purtat extraordinar de frumos", a declarat la primirea premiului Prof. Univ. Dr. Monica Pop
Gala Sănătății, ediția a III-a, este un eveniment marca Sănătătatea Media Group, condus și coordonat de Simona Maria Vlădica și organizat anul acesta în colaborare cu Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților.
]]> Wed, 18 Jan 2012 13:31:10 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/87/evenimente-medicale/premiile-pentru-excelen-in-medicin-2.htmlPentru că de la an la an, standardele Galei Sănătății cresc odată cu experiența, anul acesta, la ediția a III-a, au fost introduse două noi categorii: Premiul eco-sănătate și Premiul noutatea anului.
Astfel, Conf.Univ.Dr. Victor Purcărea a fost cel care a câștigat Premiul eco-sănătate pentru încurajarea adoptării unui stil de viaţă sănătos și pentru organizarea Congresului Internațional Sănătate-Alimentație-Bunăstare. "Vă mulțumesc pentru acest premiu, însă inițiatorul și sufletul a fost domnul prof. univ. dr. Florian Popa, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila", care merită toate aplauzele", a declarat Conf.Univ.Dr. Victor Purcărea. Locurile 2 şi 3 au fost ocupate de Dr. Dana Jianu, medic primar chirurgie plastică-estetică Centrul Spa Bali şi Dr. Vasilică Cristescu, Manager Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice "Prof. N. C. Paulescu".
Premiile "noutatea anului" au fost înmânate de Rodica Nassar, Preşedinta Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor. Locul 1 a fost câştigat de doamna dr. Rodica Tănăsescu, Președintele Societății Naționale de Medicina Familie (SNMF). "Mulțumesc organizatorilor pentru că iată, sănătatea este prețuită și slujitorii săi de asemenea. Sunt fericită și cred că specialitatea de medicină de familie are nevoie de o pregătire tot mai bună. Este și motivul pentru care am creat proiectul e-learning", a afirmat dr. Rodica Tănăsescu, Președintele Societății Naționale de Medicina Familie (SNMF). Locul 2 a fost ocupat de Roman Viorel, Asociaţia Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor.
Gala Sănătății, ediția a III-a este un eveniment marca Sănătătatea Media Group, condus și coordonat de Simona Maria Vlădica și organizat anul acesta în colaborare cu Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților.
]]> Tue, 17 Jan 2012 12:56:28 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/86/evenimente-medicale/premiul-eco-sntate-i-premiul-noutatea-anului-2.htmlGala Sănătăţii 2011 a acordat premii şi pentru proiectul inovator Explore Medicine TV, premii unice pentru reputaţii specialişti care au implementat pentru prima oară în educația medicală conceptul de materiale didactice video. Un susţinător al acestui modern proces de predare – învăţare - evaluare este rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, Prof. Univ. Dr. Florian Popa, de altfel şi singurul rector al unei Universităţi de Medicină si Farmacie, care a avut viziunea de a se implica într-un astfel de proiect, de mare interes pentru rezidenţi şi studenţi.
De asemenea, au primit Premiul Inovație în educația medicală și cadrele didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", cei care au realizat pentru prima oara în lume materiale didactice pentru studiu, în format video: Conf. Dr. Laurenţiu Beluşică, Prof. Dr. Bogdan Marinescu, Prof. Dr. Eugen Brătucu, Prof. Dr. Mircea Beuran, Prof. Dr. Vlad Ciurea, Prof. Dr. Ioan Lascăr, Prof. Dr. Dragoş Stanciu si Prof. Dr. Ioan Cordoş. Iniţiatoarea acestui preoiect educaţional este Drd. Simona Maria Vlădica, director general Sănătatea Media Group.
]]> Tue, 17 Jan 2012 11:31:42 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/85/evenimente-medicale/premiul-inovaie-in-educaia-medical-2.htmlGala Sănătății, ediția a III-a, primul eveniment care premiază realizările deosebite în domeniul sănătăţii a reunit în data de 14 decembrie medici, academicieni, oameni de afaceri, jurnalişti şi politicieni pentru a asista la ceremonia de decernare a premiilor Gala Sănătății. O categorie deja cunoscută în cadrul Galei Sănătății a fost cea a Premiilor consacrate. Acestea sunt: "Premiul Pasiune şi Devotament în Medicină", „ Premiul pentru Întreaga Carieră Medicală" și "Premiul Management în Medicina de Urgenţă".
"Premiul Management în Medicina de Urgenţă" a fost decernat, cu sprijinul subsecretarului de stat în Ministerul Sănătății, dr. Raed Arafat, doamnei conf.univ.dr. Ioana Marina Grințescu.
Conf. Univ.Dr. Ioana Grințescu, Șefa Secției de Anestezie – Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca, a mulțumit pentru conferirea acestui premiu pe care l-a dedicat întregii echipe care se dăruiește în fiecare zi salvării a mii de vieți.
Gala Sănătății, ediția a III-a este un eveniment marca Sănătătatea Media Group, condus și coordonat de Simona Maria Vlădica și organizat anul acesta în colaborare cu Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților.
]]> Mon, 16 Jan 2012 17:29:55 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/84/evenimente-medicale/premiul-qmanagement-in-medicina-de-urgen-2.htmlGala Sănătății, ediția a III-a, primul eveniment care premiază realizările deosebite în domeniul sănătăţii a reunit în data de 14 decembrie medici, academicieni, oameni de afaceri, jurnalişti şi politicieni pentru a asista la ceremonia de decernare a premiilor Gala Sănătății. O categorie deja cunoscută în cadrul Galei Sănătății a fost cea a Premiilor consacrate. Acestea sunt: "Premiul Pasiune şi Devotament în Medicină", „ Premiul pentru Întreaga Carieră Medicală" și "Premiul Management în Medicina de Urgenţă".
Premiul Pasiune și Devotament a fost decernat, cu sprijinul academicianului prof.univ. Bogdan Marinescu, domnului profesor Vlad Tica, vicepreședintele Colegiului Medicilor din România.
Prof.univ.dr. Vlad Tica s-a declarat deosebit de emoționat pentru primirea acestui premiu deosebit de important și a mulțumit pentru "normalitatea instituită de Sănătatea Media Group în recunoașterea valorilor din medicină".
Gala Sănătății, ediția a III-a este un eveniment marca Sănătătatea Media Group, condus și coordonat de Simona Maria Vlădica și organizat anul acesta în colaborare cu Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților.
]]> Mon, 16 Jan 2012 17:27:57 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/83/evenimente-medicale/premiul-pasiune-i-devotament-2.html
Gala Sănătății, cel mai important și mai așteptat eveniment al anului, a premiat în seara de 14 decembrie valorile din domeniul sănătății. Fie că a fost vorba despre medici renumiți, manageri de spitale, reprezentanți ai societăților medicale, ai asociațiilor de pacienți și ai asociațiilor studențești, toți s-au reunit în Salonul de Recepții al Palatului Parlamentului pentru a asista la ceremonia de acordare a premiilor pentru excelență în medicină.
Într-un decor de excepție, Lector. Univ. Drd. Simona Maria Vlădica, Director General al Sănătatea Media Group, a oferit pe rând premiile Galei Sănătății, ediția a III-a. Astfel, au fost acordate premiile jurizate: Premiul pentru cel mai performant management medical, sector public și privat, Premiul pentru excelență în cercetare, dezvoltare și inovație în medicină, Premiul pentru cea mai bună campanie de informare publică în domeniul sănătății, Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală, Premiul pentru cea mai implicată asociație de pacienți, Premiul pentru cea mai activă asociație a studenților la medicină, Premiul pentru cel mai bun jurnalist pe sănătate, Premiul pentru implicare deosebită în activitatea didactică și Premiul eco-sănătate.
La acestea s-au adăugat premiile de excelență, precum și premiile Explore Medicine TV. Din cadrul Galei Sănătății, ediția a III-a nu puteau lipsi premiile consacrate, o categoria aparte, devenită deja tradiție. Au fost premiate personalitățile medicale pentru pasiune și devotament în medicină, pentru întreaga carieră medicală, precum și pentru aportul deosebit în medicina de urgență.
Un rol foarte important în desfășurarea Galei Sănătății, ediția a III-a l-a avut și comisia de jurizare formată din 15 membri conduși de rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Din acest motiv Lector. Univ. Drd. Simona Maria Vlădica a ținut să le mulțumească în mod special și să îi felicite pentru implicarea în recunoașterea și premierea valorilor din sănătate.
Gala Sănătății, ediția a III-a este un eveniment care nu ar fi putut fi realizat fără ajutorul sponsorilor care au decis să se alăture acestei cauze și să promoveze valorile din domeniul sănătății. Este vorba despre GlaxoSmithKline (GSK), AstraZeneca, Servier, Fundația Vodafone, Roche și Amgen.
]]> Tue, 10 Jan 2012 18:22:40 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/82/evenimente-medicale/intro-gala-sanatatii-2011-2.htmlGala Sănătății a premiat și de această dată activitatea didactică, precum și pasiunea și devotamentul de care au dat dovadă cadrele didactice în procesul de pregătire a viitorilor medici. Este motivul pentru care "Premiul pentru implicare deosebită în activitatea didactică" a fost câștigat atât de Prof. Univ. Dr. Ştefan Iosif Drăgulescu, rectorul Universității de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, cât și de Prof. Dr. Mihai Jianu, şeful Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu". "Vreau să mulțumesc organizatorilor și celor prezenți la Gala Sănătății. Sunt momente importante în viața unei persoane, în viața unei instituții, în viața unei țări, însă lumea medicală trebuie să dea în continuare dovadă de competență, concurență, dar și de solidaritate", a declarat Prof.Univ.Dr. Ştefan Iosif Drăgulescu la primirea premiului. De asemenea, Prof. Dr. Mihai Jianu a mulțumit organizatorilor și juriului pentru încrederea acordată. Locul 2 a revenit doamnei dr. Daniela Moşoiu de la Hospice Casa Speranţei.
Gala Sănătății, ediția a III-a, este un eveniment marca Sănătătatea Media Group, condus și coordonat de Simona Maria Vlădica și organizat anul acesta în colaborare cu Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților.
]]> Tue, 10 Jan 2012 14:38:10 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/81/evenimente-medicale/premiul-pentru-implicare-deosebit-in-activitatea-didactic-2.htmlProfesionalismul, dedicarea şi corectitudinea în actul jurnalistic, pe domeniul sănătăţii, au fost și ele premiate la Gala Sănătății. Și pentru că acestea au fost caracteristicile tuturor nominalizaților la categoria "Premiul pentru cel mai bun jurnalist pe sănătate", juriul a decis să fie acordat doar premiul 1 pentru fiecare categorie de presă, câştigătorii fiind Daniela Arnăutu, redactor la ziarul Ring pentru presă scrisă, Diana Brâncuş, reporter TVR și Camelia Moise, reporter Realitatea TV, pentru televiziune, în timp ce Adriana Turea de la Radio România Actualităţi a câştigat locul 1, secţiunea radio.
Cele patru câștigătoarea ale "Premiul pentru cel mai bun jurnalist pe sănătate", Daniela Arnăutu, Diana Brâncuş, Camelia Moise și Adriana Turea au mulțumit organizatorilor pentru premiu și au declarat că acest premiu l-au dedicat publicului pentru care lucrează zi de zi.
Gala Sănătății, ediția a III-a, este un eveniment marca Sănătătatea Media Group, condus și coordonat de Simona Maria Vlădica și organizat anul acesta în colaborare cu Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților.
]]> Mon, 09 Jan 2012 14:25:31 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/80/evenimente-medicale/premiul-pentru-cel-mai-bun-jurnalist-pe-sntate-2.html
Premiul pentru cea mai implicată asociaţie de pacienţi a fost câștigat de Liana Stanciu de la „Fundaţia Salvaţi-vă Îngerii". Activitate intensă în susţinerea proiectelor de informare, asistenţă şi sprijinire a pacienţilor au făcut ca locurile 2 și 3 să le revină Elenei Miclea, Director Executiv SOS Infertilitatea și, la egalitate, lui Cezar Irimia, Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer-FABC şi de lui Vasile Barbu, Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.
Gala Sănătății, ediția a III-a este un eveniment marca Sănătătatea Media Group, condus și coordonat de Simona Maria Vlădica și organizat anul acesta în colaborare cu Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților.
]]> Mon, 09 Jan 2012 12:40:42 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/79/evenimente-medicale/premiul-pentru-cea-mai-implicat-asociaie-de-pacieni-2.html
Gala Sănătății 2011 a premiat și programele ştiinţifice şi implicarea în proiecte de perfecționare profesională a medicilor sau viitorilor medici. Astfel, a decis să acorde Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală domnului Prof. Dr. Alexandru Ovidiu Băjenaru, Preşedintele Societăţii de Neurologie din România. Prof. Dr. Alexandru Ovidiu Băjenaru a mulțumit organizatorilor pentru premiu și l-a dedicat pacienților cărora încearcă să le facă cât mai mult bine. Locurile 2 şi 3 au fost câştigate de către Dr. Sandra Alexiu, Secretar Societatea Naţională de Medicină a Familiei şi Prof. Dr. Coman Ioan, Preşedinte Societatea Română de Cardiologie.
De asemenea, Gala Sănătății a oferit și Premiul pentru cea mai activă asociaţie a studenţilor la medicină. S-a apreciat iniţiativa, activitatea ştiinţifică şi organizatorică, dar şi rezultate deosebite în proiectele derulate pentru studenţii la medicină. Câștigătorul locului I a fost Dorin Toma, Preşedintelui Societăţii Studenţeşti de Chirurgie din România. "Sper ca prin activitățile pe care le realizăm să contribuim la creșterea calității educației medicale și să ajutăm studenții să-și pună bazele unei cariere medicale strălucite", a declarat Dorin Toma. Locurile 2 şi 3 au fost câştigate de Dan Pletea, Preşedintele Asociaţiei Studenţilor şi Medicilor Voluntari şi Ovidiu Mitu, Preşedintele Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi.
Gala Sănătății, ediția a III-a, este un eveniment marca Sănătătatea Media Group, condus și coordonat de Simona Maria Vlădica și organizat anul acesta în colaborare cu Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților.
]]> Mon, 09 Jan 2012 12:35:37 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/78/evenimente-medicale/premiile-pentru-cea-mai-dinamic-societate-medical-i-cea-mai-activ-asociaie-a-studenilor-la-medicin-2.htmlŞi în acest an, Gala Sănătăţii a premiat "cea mai bună campanie de informare publică în domeniul sănătăţii". În căutarea câștigătorului, s-a pus accent pe iniţiativa, importanţa şi impactul unei campanii derulate în scopul informării publice pe probleme de sănătate. Astfel, locul I a fost câștigat de Prof. Univ. Dr. Florin Dumitru Mihălţan, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti. "Dedic acest premiu celor 800 de pneumologi români și celor care fac eforturi pe această criză de a menține tradiția în diferite colțuri ale lumii", a declarat Prof. Univ. Dr. Florin Dumitru Mihălţan. Locurile 2 şi 3au fost câştigate de Maria Culescu, Preşedinte ASOCIAŢIA M.A.M.E. şi Prof. Dr. Dan Gaiţă, Preşedinte Fundaţia Română a Inimii.
Gala Sănătății, ediția a III-a, este un eveniment marca Sănătătatea Media Group, condus și coordonat de Simona Maria Vlădica și organizat anul acesta în colaborare cu Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților.
]]> Fri, 23 Dec 2011 11:40:27 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/77/evenimente-medicale/premiul-pentru-cea-mai-bun-campanie-de-informare-public-in-domeniul-sntii-2.htmlGala Sănătății 2011 a acordat și premiile pentru cel mai performant management medical din sectroul public, dar și din cel privat. Locul 1 la categoria "Premiul pentru cel mai performant management medical din sectorul public" i-a revenit domnului Prof. Univ. Dr. Petru Armean, Manager la Spitalul "Prof.Dr.Th.Burghele". Prof. Univ. Dr. Petru Armean a ținut să mulțumească în fața tuturor valorilor din lumea medicală pentru acordarea premiului, afirmând totodată că a fi manager este cea mai grea funcție din sistemul sanitar.
La aceeași categorie, locul 2 a revenit domnului Dr. Marius Savu, Director Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, iar locul 3 profesorului universitar dr. Gheorghe Peltecu, Manager la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia din Bucureşti.
Locul I la categoria "Premiul pentru cel mai performant management medical din sectorul privat" a fost câștigat de Dr. Cătălin Copăescu, Managerul Centrului de Diagnostic şi Tratament Delta Hospital. "Vă mulțumesc pentru recunoaștere și apreciere", a fost mesajul Dr. Cătălin Copăescu pentru juriu și organizatori.
Prof. Dr. Konstantinos Giatras, Director General la Spitalul Athena Timişoara, alături de Dr. Nicolae Marcu, Director Executiv MedLife - Locul II și Dr. Bogdan-Dimitrie Niculae, Directorul Centrului Medical LASERMED - Locul al III-lea.
S-au apreciat cele mai eficiente programe de dezvoltare și cel mai productiv management al calității, precum și calitatea serviciilor de îngrijire a pacientului şi siguranța acestuia, gradul de modernizare și confort al instituțiilor, calitatea serviciilor medicale prestate și profesionalismul personalului.
Gala Sănătății, ediția a III-a, este un eveniment marca Sănătătatea Media Group, condus și coordonat de Simona Maria Vlădica și organizat anul acesta în colaborare cu Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților.
]]> Fri, 23 Dec 2011 11:35:06 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/76/evenimente-medicale/premiile-pentru-cel-mai-performant-management-medical-2.htmlUn alt premiu deosebit decernat la Gala Sănătății a fost "pentru excelenţă în cercetare, dezvoltare şi inovaţie în medicină". Locul I a fost câştigat de Prof. Dr. Alexandru Ciocâlteu, Managerul Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan" București. "Vă mulțumesc pentru premiu. Am petrecut o seară foarte plăcută printre colegi", a declarat Prof. Dr. Alexandru Ciocâlteu la primirea premiului.
Pe locurile 2 şi 3 s-au situat Alina Ciovlică, Manager Radioterapie la Centrul Gral Medical şi Prof. Dr. Petrişor Geavlete, şeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan".
S-a apreciat introducerea şi practicarea cu succes a unei proceduri sau metode de diagnostic şi tratament revoluţionare, precum și iniţiativa de a îmbunătăţi practica medicală în România şi eforturile pentru alinierea sistemului românesc la nivel european.
Gala Sănătății, ediția a III-a, este un eveniment marca Sănătătatea Media Group, condus și coordonat de Simona Maria Vlădica și organizat anul acesta în colaborare cu Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților.
]]> Fri, 23 Dec 2011 11:30:52 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/75/evenimente-medicale/premiul-pentru-excelen-in-cercetare-dezvoltare-i-inovaie-in-medicin-2.htmlGala Sănătății, cel mai important și cel mai așteptat eveniment al anului, a reunit nume importante din lumea medicală, însuși juriul care a deliberat fiind format numai din personalități marcante și lideri de opinie în domeniul medical.
Întreaga ședință de jurizare a fost coordonată Prof. Univ. Dr. Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, președintele juriului Galei Sănătății și de Rodica Nassar, vicepreședintele comisiei și totodată preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor. De asemenea, dn comisia de jurizare au mai făcut parte Prof. Univ. Dr. Bogdan Marinescu, şeful Departamentului de Reproducere Umană Asistată din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Panait Sârbu" din Bucureşti, Prof. Univ. Dr. Ioan Lascăr, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Prof. Univ. Dr. Eugen Brătucu, şeful Secţiei de Chirurgie din cadrul Institutului Oncologic Bucureşti, Prof. Univ. Dr. Mircea Beuran, şeful Secţiei de Chirurgie Generală din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Prof. Univ. Dr. Dragoş Stanciu, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din Bucureşti, Prof. Univ. Dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, Prof. Univ. Dr. Marius Bojiţă, preşedintele Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu" din Cluj, Cristian Costescu, Consilier parlamentar Comisia pentru Sănătate şi Familie Camera Deputaţilor, Chestor Dr. Marian Burcea, Director General Casa Opsnaj, Conf. Univ. Dr. Cristian Celea, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Florin Condurăţeanu, unul dintre cei mai apreciați jurnaliști din domeniul sănătății. O prezență marcantă în juriul Galei Sănătății 2011 a fost și Lector Univ. Drd. Simona Maria Vlădica, director general Sănătatea Media Group.
"Sarcina mea a fost foarte ușoară pentru că, după cum vedeți, sunt oameni cunoscuți, oameni a căror posibilitate de evaluare nu poate fi contestată. Pentru mine, Sănătatea Media Group face un efort deosebit în a încuraja în această perioadă dificilă eforturile unor colegi sau organizații care au participat la acest concurs", a subliniat Prof. Florian Popa, președintele comisiei de jurizare a Galei Sănătății.
Gala Sănătății, ediția a III-a este un eveniment marca Sănătătatea Media Group, condus și coordonat de Simona Maria Vlădica și organizat anul acesta în colaborare cu Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților.
]]> Thu, 22 Dec 2011 15:09:38 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/74/evenimente-medicale/personaliti-de-marc-in-juriul-galei-sntii-2011-2.html
Gala Sănătății, cel mai important și mai așteptat eveniment al anului, a premiat în seara de 14 decembrie valorile din domeniul sănătății. Fie că a fost vorba despre medici renumiți, manageri de spitale, reprezentanți ai societăților medicale, ai asociațiilor de pacienți și ai asociațiilor studențești, toți s-au reunit în Salonul de Recepții al Palatului Parlamentului pentru a asista la ceremonia de acordare a premiilor pentru excelență în medicină.
Într-un decor de excepție, Lector. Univ. Drd. Simona Maria Vlădica, Director General al Sănătatea Media Group, a oferit pe rând premiile Galei Sănătății, ediția a III-a. Astfel, au fost acordate premiile jurizate: Premiul pentru cel mai performant management medical, sector public și privat, Premiul pentru excelență în cercetare, dezvoltare și inovație în medicină, Premiul pentru cea mai bună campanie de informare publică în domeniul sănătății, Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală, Premiul pentru cea mai implicată asociație de pacienți, Premiul pentru cea mai activă asociație a studenților la medicină, Premiul pentru cel mai bun jurnalist pe sănătate, Premiul pentru implicare deosebită în activitatea didactică și Premiul eco-sănătate.
La acestea s-au adăugat premiile de excelență, precum și premiile Explore Medicine TV. Din cadrul Galei Sănătății, ediția a III-a nu puteau lipsi premiile consacrate, o categoria aparte, devenită deja tradiție. Au fost premiate personalitățile medicale pentru pasiune și devotament în medicină, pentru întreaga carieră medicală, precum și pentru aportul deosebit în medicina de urgență.
Un rol foarte important în desfășurarea Galei Sănătății, ediția a III-a l-a avut și comisia de jurizare formată din 15 membri conduși de rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Din acest motiv Lector. Univ. Drd. Simona Maria Vlădica a ținut să le mulțumească în mod special și să îi felicite pentru implicarea în recunoașterea și premierea valorilor din sănătate.
Gala Sănătății, ediția a III-a este un eveniment realizat cu sprijinul sponsorilor care au decis să se alăture acestei cauze și să promoveze valorile din domeniul sănătății. Este vorba despre GlaxoSmithKline (GSK), AstraZeneca, Servier, Fundația Vodafone, Roche și Amgen.
]]> Thu, 22 Dec 2011 15:01:08 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/73/evenimente-medicale/gala-sntii-ediia-a-iii-a-2.html
Gala Sănătății, cel mai important și mai așteptat eveniment al anului, a premiat în seara de 14 decembrie valorile din domeniul sănătății. Fie că a fost vorba despre medici renumiți, manageri de spitale, reprezentanți ai societăților medicale, ai asociațiilor de pacienți și ai asociațiilor studențești, toți s-au reunit în Salonul de Recepții al Palatului Parlamentului pentru a asista la ceremonia de acordare a premiilor pentru excelență în medicină.
Într-un decor de excepție, Lector. Univ. Drd. Simona Maria Vlădica, Director General al Sănătatea Media Group, a oferit pe rând premiile Galei Sănătății, ediția a III-a. Astfel, au fost acordate premiile jurizate: Premiul pentru cel mai performant management medical, sector public și privat, Premiul pentru excelență în cercetare, dezvoltare și inovație în medicină, Premiul pentru cea mai bună campanie de informare publică în domeniul sănătății, Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală, Premiul pentru cea mai implicată asociație de pacienți, Premiul pentru cea mai activă asociație a studenților la medicină, Premiul pentru cel mai bun jurnalist pe sănătate, Premiul pentru implicare deosebită în activitatea didactică și Premiul eco-sănătate.
La acestea s-au adăugat premiile de excelență, precum și premiile Explore Medicine TV. Din cadrul Galei Sănătății, ediția a III-a nu puteau lipsi premiile consacrate, o categoria aparte, devenită deja tradiție. Au fost premiate personalitățile medicale pentru pasiune și devotament în medicină, pentru întreaga carieră medicală, precum și pentru aportul deosebit în medicina de urgență.
Un rol foarte important în desfășurarea Galei Sănătății, ediția a III-a l-a avut și comisia de jurizare formată din 15 membri conduși de rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Din acest motiv Lector. Univ. Drd. Simona Maria Vlădica a ținut să le mulțumească în mod special și să îi felicite pentru implicarea în recunoașterea și premierea valorilor din sănătate.
Gala Sănătății, ediția a III-a este un eveniment care nu ar fi putut fi realizat fără ajutorul sponsorilor care au decis să se alăture acestei cauze și să promoveze valorile din domeniul sănătății. Este vorba despre GlaxoSmithKline (GSK), AstraZeneca, Servier, Fundația Vodafone, Roche și Amgen.
]]> Sat, 17 Dec 2011 12:17:03 GMT http://exploremedicinetv.ro/video/videos/viewvideo/72/evenimente-medicale/valorile-din-lumea-medical-premiate-la-gala-sntii-2011-2.html