+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Marţi, 12 Martie 2013 09:14

seminte-de-in  Semințele de in conțin aproximativ 27 compuși ce previn apariția cancerului dar care aduc și alte beneficii organismului. 

 

 

  Vechii egiptenii  foloseau semințele de in atȃt ȋn scopuri nutritive dar și medicinale, mai ales cǎ semințele oleaginoase sunt bogate ȋn acid alfa-linolenic, un acid gras esențial benefic în tratamentul bolilor de inimǎ, bolilor inflamatorii intestinale dar și al artritei.
Semințele de in au și un efect  laxativ ceea ce le transformǎ ȋntr-un bun remediu ȋmpotriva constipației, ȋn același timp utilizate ȋn dietele de slabire. Specialiștii recomandǎ utilizarea semințelor de in și ȋn cazul altor boli precum: un nivel ridicat al colesterolului, menopauzǎ sau cancer. Semințele de in sunt bogate ȋn substanțe nutritive, fiind o sursǎ excelentǎ de fibre și acizi grași omega 3 și omega 6.  Mai mult, semințele de in sunt o sursǎ importantǎ de fosfolipide,  esențiale pentru funcționarea normalǎ a creierului.
Studii recente au arǎtat faptul cǎ semințele de in au un efect protector ȋmpotriva cancerului iar ȋn studiile clinice realizate pe animale, acizii grași omega-3 acizi din semințe au inhibat incidența tumorilor dar și dezvoltarea acestora.

Beneficiile semințelor de in:
•    Creșterea nivelului de energie, vitalitate și rezistență
•    Previn chiagurile de sȃnge
•    Protejeazǎ ȋmpotriva cancerului
•    Scade nivelul de colesterol din sȃnge
•    Scad  hipertensiune arterială
•    Regleazǎ nivelul de zahar din sȃnge
•    Adjuvant ȋn  bolile inflamatorii, inclusiv artritǎ
•    Adjuvat ȋn bolile de piele sau ȋn caz de piele uscatǎ
•    Laxativ natural
•    Intensificǎ metabolismul și au un  impact pozitiv asupra managementului greutății corporale


Contraindicații:
Semintele de in pot încetini rata de absorbție a medicamentelor orale sau a altor elemente nutritive, dacă sunt luate în același timp. Se recomandǎ ca  persoanele care suferǎ  de diabet zaharat sau schizofrenie sǎ consume alte surse de acizi grași omega-3, precum peștele. Deși studiile au arǎtat faptul cǎ un consum regulat de pește  reduce riscul de degenerescențǎ macularǎ, un studiu recent, a arǎtat faptul cǎ dietele bogate ȋn acid alfa-linolenic pot crește substanțial riscul de a dezvolta acesta boalǎ ocularǎ.
Deși existǎ multe studii clinice, ȋncǎ nu se cunosc cu exactitate efectele consumului de semințe de in ȋn cazul pacienților care suferǎ de cancer de prostatǎ. Ȋn acest sens sunt necesare mai multe studii clinice, ȋnsǎ specialiștii recomandǎ ca barbații care suferǎ de cancer de prostatǎ sǎ aleagǎ alte surse de acizi grași omega-3 precum peștele sau uleiul de pește.
Semințele de in sunt recomandate ȋn cantitǎți moderate și anume nu mai mult de douǎ lingurițe pe zi. 


Autor: Lavinia Radu

Citește și:
Anghinarea
Eucaliptul
Proprietatile medicinale ale busuiocului

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP