+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Medicina Alternativa

sofranȘofranul (Crocus Sativus) este o plantǎ originarǎ din Persia Anticǎ, cultivatǎ ȋn special ȋn culturi. Pentru persani și egipteni, sofranul era utilizat ca și afrodisiac, antidot împotriva intoxicațiilor, un stimulent digestiv, precum și ȋmpotriva dizenteriei și pojarului. Românii umpleau pernele cu șofran pentru a preveni mahmureala.

Citeşte mai mult...
 

aloe-veraAloe vera (Aloe Barbadensis) este cunoscutǎ de secole ȋntregi pentru proprietǎțile sale vindecǎtoare, atȃt ȋn cazul ȋn care este adminstratǎ intern, dar și dacǎ este administratǎ extern. Aloe vera este o plantǎ suculentă ce prezintǎ frunze sub formă de lance, de culoare verde. Acesta poate fi utlizatǎ extern ȋn cazul mușcǎturilor de insecte, a erupțiilor cutanate, ȋn cazul rănilor, a herpesului, ȋn caz de conjunctivitǎ, reacții alergice, piele uscată, acnee, arsuri solare, degerǎturi și negi.

Citeşte mai mult...
 

matreata-braduluiMǎtreața bradului (Usnea barbata) este un lichen care se gǎsește cel mai adesea în păduri, unde crește pe copacii bǎtrȃni. De mii de ani, Usnea Barbata a fost folosit ca remediu de cǎtre egipteni, greci, americani nativi și chinezi pentru proprietǎțile sale medicinale puternice.

Citeşte mai mult...
 

volburaVolbura (Convolvulus Arvensis) mai este cunoscutǎ și sub numele de rochița-rȃndunicii iar acesta se ȋntȃlnește, ȋn special, ȋn grǎdini și ȋn apropierea drumurilor. Rădăcină sa este subțire, iar frunzele sunt ovale. Florile au o formǎ asemǎnǎtoare unei pȃlnii și ȋnfloresc din luna iunie pȃnǎ ȋn august. Ȋn scop medicinal se utilizeazǎ ȋntreaga plantǎ.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 3 din 12

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP