+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 04 Martie 2013 15:06

 

eucaliptEucaliptul (Eucalyptus Globulus) este o plantǎ originarǎ din Australia, unde este una dintre alimentele preferate ale koala. Uleiul de eucalipt a fost utilizat de secole pentru videcarea rǎnilor și a infecțiilor fungice. Ceaiuri din frunze de eucalipt, de asemenea, au fost utiliat pentru a reduce febra. Eucaliptul se ȋntȃlnește atȃt ȋn medicina tradițională chineză, ȋn India, dar și ȋn medicina europeanǎ.

 

 

Există multe specii de eucalipt; unii sunt de dimensiunea unei arbust ornamental, ȋn timp de alții cresc pȃnǎ la ȋnalțimi de 55 de metri. Ȋn scop terapeutic sunt utilizate frunzele și uleiul esențial de eucalipt. Eucaliptul este utilizat sub formǎ de  cataplasme pentru tratarea rǎnilor și a diferitelor tipuri de inflamații, ȋmpotriva reumatismului și a durerii de spate. Uleiul de eucalipt este un antiseptic puternic, util în tratamentul bolilor pulmonare, al rǎceli, al bronșitei și al gȃtul inflamat. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat sub formǎ de baie de vapori pentru astm sau alte boli respiratorii sau sub formǎ de masaj pentru articulațiile dureroase. 

Frunzele de eucalipt conțin flavonoide, tanini, dar și uleiuri volatile. Intern, se utilizeazǎ sub formǎ de infuzie, inhalație sau tincturǎ, ȋn timp ce pentru utilizarea externǎ se folosește sub formǎ de comprese sau cataplasme.

Utilizare

Uz intern:

Dispepsie 

Halenǎ 

Bronșită

• Rǎceli

Tuberculozǎ 

Sinuzitǎ

Dureri ȋn gȃt

Febrǎ

Febrǎ tifoidǎ

Diabet 

Dureri musculare

Uz extern:

Articulații dureroase

Ulcerații

Rǎni

Arsuri 

Infecții la nivelul pielii

Contraindicații

Eucaliptul poate sǎ declanșeze, la unele persoane, reacții adverse sau pot interacționa cu alte plante medicinale, suplimente sau medicamente. Din aceste motive, planta ar trebui să fie luatǎ cu grijă, sub supravegherea unui specialist.

Uleiul de eucalipt este, în general, sigur atunci când este aplicat pe pielea adulților. Nu se aplică eucalipt pe pieptul, fața sau nasul unui copil cu vȃrsta sub doi ani. Persoanele care suferǎ de  astm bronșic, tulburări hepatice, boli de rinichi sau hipertensiune arterialǎ nu trebuie să folosească eucaliptul fără sǎ discute ȋn prealibil cu medicul sǎu.

Femeile ȋnsǎrcinate sau care alăptează nu trebuie să utilizeze eucalipt.Uleiul de eucalipt este toxic atunci când este administrat intern, motiv pentru care trebuie luat cu precauție, ȋn doze mici și sub supravegherea medicului.

 

Citește și:

Aloe Vera

Proprietatile medicinale ale albastrelelor

Echinaceea, remediu natural impotriva infectiilor respiratorii

 

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului