+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 07 Martie 2013 15:12

anghinareAnghinarea (Cynara Scolymus) este un membru al familiei armurariului, ce poate ajunge la o înălțime de aproximativ 2 m și care produce flori de mari dimensiuni de culoare violacee. Anghinare a fost folositǎ  atȃt ca un produs alimentar, cât și ca medicament ȋncǎ de pe vremea Greciei Antice.

Anghinarea are un gust amar, atribuit în mare parte unei substanțe chimice găsitǎ în părțile verzi ale plantei. Cu toate acestea, planta este bogatǎ și ȋn substanțe precum: flavonozi, polifenoli, insulinǎ, acid clorogenic, tanoizi, potasiu și magneziu.

Anghinare este o plantǎ de culturǎ utilizatǎ ȋn tratamentul hipercolesterolemiei,stimuleazǎ activitatea bilei și are și proprietăți antioxidante. Planta este utilizatǎ ȋn tratamentul bolilor de ficat, ȋmpotriva arsurilor la stomac, al sindromului de colon iritabil, este utilizat ȋn caz de probleme ale rinichilor, anemie, retenție de lichide, artritei sau ȋn infecții ale vezicii urinare. Ȋn scop terapeutic poate fi folositǎ sub formǎ de tincturǎ, pulbere, infuzie sau extract. 

Utilizarea:

Uz intern:

Hepatitǎ A, B,C,D

Hipercolesterolemie

Detoxifierea organismului

Dischinezie biliarǎ

Gutǎ

Reumatism

Ateroscrelozǎ

Dislipidemie

Obezitate

Constipație

Icter

Litiazǎ biliarǎ

Greațǎ

Sindromul colonului iritabil

Contraindicații:

Evitați consumul de anghinare dacǎ stiți cǎ sunteți alergici. Simptomele alergiei pot include agravarea astmului bronșic, erupții cutanate, șoc anafilactic, dispnee , tuse sau senzația de presiune toracică. 

Anghinarea este consideratǎ o plantǎ sigurǎ atunci cȃnd este utilizatǎ pentru perioade scurte de timp. Efectele adverse asociate cu anghinare sunt, în general, ușoare și includ simptome gastrointestinale. Cu toate acestea, au existat cazuri de insuficiență renală produse de utilizarea excesivǎ a frunzelor de anghinare. Se recomandǎ prudențǎ ȋn cazul pacienților care suferǎ de boli de  rinichi.

Anghinarea nu este recomandatǎ la femeile ȋnsǎrcinate sau care alǎpteazǎ deoarece nu se cunosc efectele adverse pe care planta le poate produce.

 

Citește și:

Eucaliptul

Proprietatile medicinale ale busuiocului

Proprietatile medicinale ale cireselor

 

 

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului