+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++ Health & Beauty Expo - Fa din sanatatea ta, frumusetea ta! +++ Gala Sanatatii - Locul de intalnire al valorilor din sanatate +++ Conferinta Nationala a Pacientilor - Cel mai important eveniment dedicat pacientilor din Romania +++ Conferinta Bebe Sanatos - Cel mai important eveniment dedicat cresterii si ingrijirii copilului, in primii 3 ani de viata

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Home Stiri Medicale Stiri Medicale Pastaile si fructele ii protejeaza pe barbati de boala Parkinson

fructe de_padureBărbaţii care mănâncă fructe şi legume bogate în flavonoide şi antioxidanţi prezintă un risc cu 40% mai mic de a dezvolta boala Parkinson, arată un nou studiu realizat de cercetătorii de la Harvard School of Public Health.

Fructe precum: fragi, mure, zmeură, seminţe de coacăze negre sau afine, scad riscul de a dezvolta boala, însă numai în cazul bărbaţilor. La cei care consumă cel puţin o dată pe săptămână legume cu păstai, riscul scade cu aproximativ 24%, se arată în acelaşi studiu, informează agerpres.ro

Dr Xiang Gao, autorul studiului, a afirmat că: „Date fiind potenţialele efecte ale acestor mici fructe şi ale legumelor cu păstăi asupra sănătăţii, printre care reducerea riscului de hipertensiune, cum arată alte studii, ar fi bine ca astfel de fructe să fie incluse în alimentaţie.".

Flavonoidele sunt cunoscute pentru proprietăţile lor de a ameliora inflamaţiile, au proprietăţi antibacteriene, antifungice şi antivirale, protejează vasele sanguine, scad tensiunea arterială, fiind în acelaşi timp hepatoprotectoare. Alte alimente bogate în flavonoide sunt: ceapa, merele, varza, brocoli, germenii de grau, ciocolata şi chiar vinul roşu.

 

Citeşte şi:

Acizii grasi omega-3 protejeaza creierul

Citricele reduc riscul de accident vascular cerebral

Share

sigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

SITEMAP