+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++ Health & Beauty Expo - Fa din sanatatea ta, frumusetea ta! +++ Gala Sanatatii - Locul de intalnire al valorilor din sanatate +++ Conferinta Nationala a Pacientilor - Cel mai important eveniment dedicat pacientilor din Romania +++ Conferinta Bebe Sanatos - Cel mai important eveniment dedicat cresterii si ingrijirii copilului, in primii 3 ani de viata

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Home Stiri Medicale Stiri Medicale Oamenii de stiinta germani au dezvoltat o metoda de diagnosticare a bolii Alzheimer

alzheimer batranaO metodă de diagnosticare a bolii Alzheimer, care permite identificarea acesteia cu aproximativ zece ani înainte de apariţia primelor simptome, a fost dezvoltatǎ de cercetǎtorii de la Universitatea din Leipzig.

 

 

Cercetătorii au dezvoltat două substanţe care permit recunoaşterea alterării ţesutului cerebral (care se realizeazǎ prin depunerile de plăci de beta-amiloid), cu mult timp înainte ca pacientul să prezinte primele simptome ale bolii Alzheimer. Rezultatele au mai arǎtat faptul cǎ aceste depuneri de proteine se produc ȋn creierul pacienților cu aproximativ zece ani ȋnainte de instalarea primelor simptome.

Dr. Osama Sabri, autorul principal al studiului, sperǎ ca primul produs sǎ fie scos pe piațǎ chiar anul acesta, mecanismul sǎu de funcționare fiind de a detecta plǎcile de beta-amiloid printr-o tomografie specială cu emisie de pozitroni. Acesta a mai adǎugat faptul cǎ descoperirea reprezintǎ „o semnificativă îmbunătăţire a diagnosticării" bolii Alzheimer.

Ȋn prezent, cercetǎtorii studiazǎ cea de-a doua substanțǎ, ȋn cadrul unui studiu realizat pe 20 de pacienți care suferǎ de Alzheimer ȋn stadiul incipient pentru a verifica dacǎ anumiți receptori din creier sunt alterați din cauza aceleiaşi proteine.

Din nefericire, aceastǎ metoda de diagnostic nu oferǎ informații cu privire la dezvoltarea bolii Alzheimer și nici la ce vȃrsta se va dezvolta boala la pacienții care au aceste depuneri de proteine ȋn țesutul cerebral.

Descoperirea fost prezentată în cadrul celui de-al 50-lea Congres al Societăţii germane de medicină nucleară, care are loc la Brema, în nord-vestul Germaniei.

 

Citește și:

Un test de sange ar putea detecta boala Alzheimer

Au fost gasiti anticorpii care blocheaza dezvoltarea maladiei Alzheimer

Share

sigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP