+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++ Health & Beauty Expo - Fa din sanatatea ta, frumusetea ta! +++ Gala Sanatatii - Locul de intalnire al valorilor din sanatate +++ Conferinta Nationala a Pacientilor - Cel mai important eveniment dedicat pacientilor din Romania +++ Conferinta Bebe Sanatos - Cel mai important eveniment dedicat cresterii si ingrijirii copilului, in primii 3 ani de viata

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Home Stiri Medicale Stiri Medicale Noi organizatii membre in Alianta pentru Sanatate din Romania

Alianta-pentru-Sanatate-din-Romania2Vineri, 27 aprilie 2012, în cadrul ROMMEDICA, Alianța pentru Sănătate din România a avut Adunarea Generală a Membrilor Asociați în care s-au discutat acţiunile şi măsurile de întreprins pentru rezolvarea atât a celor mai stringente probleme ale tuturor membrilor Alianței pentru Sănătate din România: noua lege a sănătății și finanțarea sistemului de sănătate, cât și a problemelor specific fiecărei organizații membre în parte.

 

Cu această ocazie s-au aprobat în unanimitate cererile de adeziune ale următoarelor asociații: Societatea Româna de Medicină de Laborator, Societatea Română Alzheimer, Asociația Sano-hep România, Asociația Hands Across România, Asociația Medicilor Rezidenți, Federația Patronatelor Farmaceutice din România, Asociația Osteore, Asociația pentru Dezvoltare și Sănătate Muriel, Asociația Copiilor cu Boli Cardiace Congenitale.

"Cunoaștem cu toții activitățile susținute din domeniul sănătății ale noilor membri care ni s-au alăturat și suntem onorați să primim în Alianța pentru Sănătate din România organizații cu o vastă experiență și expertiză. Cu toții am resimțit nevoia de asociere pentru transmiterea punctului de vedere autorităților, motiv pentru care existența și funcționarea Alianței pentru Sănătate din România este vitală. Este absolut necesar să ne unim forțele pentru ca împreună să găsim soluții adaptate nevoilor reale ale pacienților. Numai printr-un dialog permanent și o consultare reală a specialiștilor putem îmbunătății sistemul desănătate. Suntem deschiși colaborării cu toate organizațiile din domeniu pentru găsirea celor mai bune soluții la problemele sistemului sanitar, precum și pentru convingerea autorităților responsabile să ia măsurile adecvate", menționează Cristian Hotoboc, Președinte Alianța pentru Sănătate din România.

Este nevoie ca autoritățile să conștientizeze rolul vital al societății civile organizate în structuri asociative. Prin Alianța pentru Sănătate din România construim un cadru propice pentru argumentarea în fața autorităților publice responsabile și a factorilor politici, în vederea schimbării cadrului legislative în conformitate cu realitățile și nevoile pacienților.

În acest moment Alianța pentru Sănătate din România beneficiază de expertiza și implicarea a unui număr de 32 de organizatii membre, acoperind toate palierele sistemului de sănătate și utilizează toate resursele pentru a-și pune în aplicare viitoarele proiecte ce se referă la identificarea disfuncționalităților din sistemul de sănătate, înlăturarea risipei din sistemul de sănătate și militarea pentru transparență și pentru o finanțare mai bună.

Share

sigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP