+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++ Health & Beauty Expo - Fa din sanatatea ta, frumusetea ta! +++ Gala Sanatatii - Locul de intalnire al valorilor din sanatate +++ Conferinta Nationala a Pacientilor - Cel mai important eveniment dedicat pacientilor din Romania +++ Conferinta Bebe Sanatos - Cel mai important eveniment dedicat cresterii si ingrijirii copilului, in primii 3 ani de viata

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu

antonio2Un băiețel bolnav de leucemie acută limfoblastică are urgent nevoie de ajutorul nostru. Internat la Institutul Fundeni București, din data de 13 decembrie 2011, Antonio Gabriel Bran a urmat timp de 6 luni un tratament intensiv cu citostatice în care părinții lui și-au pus toate speranțele, mai ales că acesta a răspuns pozitiv la tratament. La finalul tratamentului însă, copilul a făcut o reacție adversă la citostaticul administrat, medicii fiind nevoiți să îi schimbe de urgență tratamentul. Înlocuitorul citostaticului utilizat este însă foarte scump, iar familia nu își permite să asigure medicamentația necesară finalizării perioadei de tratament.

 

Povestea tragică a micuțului Antonio a început în noiembrie, cu o aparent banală răceală. Timp de o săptămână nu a vrut să mănânce mai nimic și s-a simțit extrem de obosit. Analizele sângelui au indicat o problemă de natură imunitară, iar puncția medulară a confirmat necruțătorul diagnostic - de leucemie acută limfoblastică.

Antonio a fost introdus imediat în tratament intensiv cu citostatice și fiind diagnosticat în fază precoce a bolii, șansele lui de supraviețuire sunt mari. Medicii consideră că nu este nevoie de un transplant medular, iar dacă răspunde pozitiv la tratamentul cu citostatice, băiețelul trebuie urmărit atent în următorii cinci ani, timp în care poate apărea o recădere. Dacă totul merge bine, după cinci ani, Antonio poate fi considerat vindecat.

Până acum, părinții nu au apelat la ajutorul nimănui, mai ales că băiețelul a dat semne încurajatoare de vindecare, însă după reacția adversă suferită în ultimele zile, continuarea tratamentului este pusă sub semnul întrebării.

Antonio trebuia să facă ieri o primă tură de citostatice cu noul medicament (ONCASPAR) care nu produce reacții adverse, însă din lipsa banilor părinții nu au putut să i-l procure. Dacă nu face acest tratament în termen de 10 zile, Antonio riscă să facă o recădere și tot chinul îndurat până acum ar fi în zadar.

Căutând disperat pe internet, tatăl băiețelului a găsit pagina personală a Simonei Maria Vlădica, director Sănătatea Media Group, și văzându-i copiii și preocuparea pentru ajutorarea celor aflați în suferință, a apelat la sprijinul acesteia. I-a scris pe adresa de facebook următoarele: Bună ziua doamna Simona, știu ca sunteți foarte ocupată cu multe treburi, dar vă rog să mă scuzați că am îndrăznit să vă abordez. Povestea mea este una foarte tristă, parcă fără rezolvare uneori. Am doi copilași, o fată și un baiețel. De profesie sunt asistent medical la Spitalul Dr Carol Davila, sectia hemodializă. Timp de 13 ani am îngrijit pacientul dializat, însă acum am ajuns să îngrijesc copilașul meu, adică scumpul meu baiețel în vârstă de 4 anișori diagnosticat pe 13 decembrie cu LEUCEMIE ACUTĂ LIMFOBLASTICĂ.

Părinții micuțului și-au pus întreaga speranță în oamenii de bine care nu vor rămâne indiferenți la suferința micuțului. Orice sumă de bani îi va asigura lui Antonio posibilitatea continuării tratamentului și implicit o șansă la supraviețuire.

Pentru orice donație, puteți depune bani în conturile:

Cont lei RO15BRDE426SV48844934260

Cont euro RO57BRDE426SV48845064260

Titular cont Bran Nelutu Marius

De asemenea, ne puteți contacta pe adresa redacției Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau pe pagina personală de Facebook a Simonei Maria Vlădica.

Share

sigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP