+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Miercuri, 10 Aprilie 2013 13:40

 

reflexoterapie-boli-pieleReflexoterapia este eficientǎ ȋn tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii precum: tratamentul eczemelor, al dermatitelor, al psoriazisului, al acneei dar și al zonei zoster. Reflexoterapia ajută la ameliorarea vizibilǎ a afecțiunilor pielii prin deblocarea energiei și prin eliberare stresului. 

 

Terapia funcționează prin aplicarea unei presiuni la nivelul mâinilor și picioarelor pentru a stimula anumite zone și funcții ale corpului. Presiune aplicatǎ poate crește fluxul de sânge, poate ameliora circulația oxigenului și a substanțelor nutritive, ceea ce duce eliminarea toxinelor care cauzeazǎ deteriorarea pielii. Atunci când  anumite organe nu funcționează în mod corespunzător, ȋn organism apare o acumulare de toxine pe care corpul ȋncearcǎ sǎ le elimine prin piele. Acest dezechilibru poate duce la apariția coșurilor, a pustulelor sau a eczemelor. Toxinele care stagneazǎ în intestin, duc la apriția constipație, acesta fiind unul din factorii care pot produce anumite boli de piele.

De asemenea, obiceiurile alimentare nesănătoase sau alergiile la anumite alimente, provocǎ un dezechilibru la nivelul organelor interne, dezechilibru care duce apoi la apriția unor simptome cutanate.

Afecțiunile pielii precum eczemele sunt, de multe ori, agravate de stres, astfel cǎ  atunci cȃnd va realiza evaluarea pacientului terapeutul va ține cont și de aceste aspecte. Înainte de a aplica un tratament  reflexoterapeutic, terapeutul va face o evaluare amănunțită a pielii pentru a descoperi dacǎ existǎ anomalii de culoare, texturǎ sau temperaturǎ. 

Reflexoterapeutul va ȋncerca sǎ identifice și dacǎ alimentația pacientului poate sta la baza erupțiilor cutanate, prin chestionarea pacientului ȋn legaturǎ cu obiceiurile alimentare. 

Reflexoterapia și acneea

Reflexoterapeuții afirmǎ cǎ regǎsirea echilibrului la nivelul organismului poate vindeca acneea. Presiunea aplicată pe anumite puncte sensibile promovează circulația sângelui, echilibreazǎ hormonii și elibereazǎ organismul de toxine. 

Reechilibrarea organismului - Reflexoterapia ajutǎ la reechilibrarea organismului prin stimularea sistemului endocrin, ȋn special atunci cȃnd se aplicǎ presiune pe punctele corespunzătoare ficatului, rinichiilor, glandelor suprarenale, glandei tiroide, intestinelor sau diafragmei. Dupǎ procedurǎ, porii de la nielul pielii pot indica faptul cǎ stimularea organelor a favorizat eliminare toxinelor din organism.

Eliminarea stesului - Stresul poate face pielea mai sensibilǎ și poate declanșa acneea. Mai mult, stresul provoaca un exces de hormoni, iar acest exces duce la blocarea porilor. Aplicarea presiunii ȋn anumite puncte specifice promovează relaxarea, reduce stresul și permite organismului să se stabilizeze.

Reflexologia ajută la echilibrarea organismului și ȋmbunatǎțește funcționarea ficatului, plămânilor, dar și funcția renală. Un organism sănătos hrǎnește pielea cu substanțe naturale, care împiedică uscarea pielii și ȋi conferǎ o protecția antibacteriană și antisepticǎ naturalǎ. 

 

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Reflexoterapia si scleroza multipla

Ce afectiuni sunt tratate cu ajutorul reflexoterapiei?

 

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP