+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu

Balneofizioterapie

hidroterapieHidroterapia este terapia ce se bazeazǎ pe consumul de apǎ, dar și pe efectele benefice pe care apa le are asupra organismului. Apa este un element de bazǎ pentru viațǎ, dar poate fi consideratǎ și o terapie ce are ca scop ameliorarea diferitelor afecțiuni. Mai mult de opt pahare de apǎ pe zi  îmbunătățesc sistemul circulator, sistemul excretor, precum și sistemul digestiv.

Citeşte mai mult...
 

psoriazisPsoriazisul este o boală dermatologică cronică, care determină o creştere exagerată a celulelor pielii. Rezultatul acestei afecțiuni este apariția unor leziuni la niveul pielii care se vindecǎ foarte greu. Psoriazisul este tratat, ȋm principal, cu steroizi pentru a reduce inflamația, cu medicamente sistemice pentru a inhiba răspunsul imun al organismului, dar și cu o terapie prin care pacientul este expus la razele UV.
Cu toate acestea, anumite tipuri de tratamente, inclusiv balneoterapia, tratamentul cu nǎmol și masajul sunt tehnici ȋnglobate sub termenul de "balneofizioterapie", tratamente ce pot fi benefice pentru pacienții care suferǎ de psoriazis.

Citeşte mai mult...
 

balneoterapieBalneoterapia este o practicǎ ce utilizatǎ, ȋncǎ din cele mai vechi timpuri, ca tratament ȋmpotriva a numeroase boli. Apa este solventul cel mai eficient al naturii deoarece transportă o varietate de minerale și substanțe chimice, necesare organismului. Apa este vitalǎ și ȋnseamnǎ supraviețuire. Mai mult, apa poate sǎ ȋnsemne și vindecare.

Citeşte mai mult...
 

balneotherapy-1aBalneofizioterapia este un domeniu ȋn care exercițiile fizice se ȋmpletesc cu factorii balneari naturali sau artificiali. Acesta este o practica medicalǎ complexǎ și include o serie de procedee precum: balneoterapia, helioterapia, climatoterapia, inhalaţiile, electroterapia, hidroterapia, masajul, precum și exercițiile fizice. Balneofizioterapia utilizeazǎ atȃt agenții fizici naturali, cȃt și cei artificiali pentru a reda organismului proprietǎțile pierdute.

Citeşte mai mult...
 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP