+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Chirurgie generala

stapedectomiaStapedectomia este o intervenție chirurgicalǎ realizatǎ pentru a trata pierderea auzului, problemǎ cauzatǎ de o afecțiune denumită otoscleroză. Șansele de a obține un rezultat bun prin această operație sunt aproximativ 90%. Acest lucru înseamnă că 9 din 10 pacienți vor avea un auz îmbunătățit. În cazul în care funcțiile urechii interne sunt normale, atunci auzul normal poate fi restabilit ȋn totalitate. 
Citeşte mai mult...
 

 operatie-polipectomiePolipectomia nazalǎ reprezintǎ ȋndepǎrtarea chirurgicalǎ a polipilor nazali  și se efectuează pentru a elibera cǎile nazale atunci când aceastea sunt blocate de polipi. Printre simptomele pe care polipii nazali le produc se numǎrǎ și reducerea simțului olfactiv prin blocarea fluxului de aer dar și efectul de „nas ȋnfundat”.   

Citeşte mai mult...
 

operatie-pancreatita Chirurgia este, de obicei, rezervatǎ pentru persoanele cu pancreatită cronică care au dureri și care nu rǎspund la alte tratamente. Unele studii sugereazǎ cǎ intervenția chirurgicalǎ precoce ȋncetinește progresia pancreatitei cronice, în timp ce altele afirmǎ cǎ starea continuǎ sǎ se agraveaze, chiar și ȋn cazul oamenilor care realizeazǎ intervenții chirurgicale precoce.

Citeşte mai mult...
 

 

operatie-colonLa pacienții care suferǎ de cancer de colon, o operație chirurgicală efectuată în mod corespunzător este esențială pentru ca rezultate sǎ fie favorabile. În majoritatea cazurilor, intervenția chirurgicalǎ implică o rezecție a cancerului primar și a ganglionilor limfatici din acea regiune.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 1 din 2

<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap