+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 28 Iulie 2015 11:52

ambulanta accidentAsociatia Serviciilor de Ambulanta din România şi Federaţia Naţională Sindicală “Ambulanţa” din România au organizat azi,  28 iulie 2015, in Piaţa Constituţiei, o festivitate la care au participat toate Serviciile de Ambulanţă din ţară cu ocazia Zilei Naţionale a Ambulanţei, Instituită prin Legea nr. 22/2015 (în vigoare de la 13 martie 2015) şi marcată de autorităţile publice centrale şi locale prin organizarea de evenimente dedicate recunoaşterii rolului ambulanţei în salvarea de vieţi omeneşti. 

 

„Este pentru prima dată în România când se sărbătoreşte Ziua Ambulanţei. Această zi nu a fost aleasă întâmplător întrucât prima „Salvare” din Bucureşti (Societatea de Salvare din Bucureşti) a apărut la data de 28 iulie 1906, din iniţiativa privată a prof. Nicolae Minovici. 

In primele 6 luni ale acestui an s-au înregistrat peste 1 milion şi jumătate de cazuri efectuate. Serviciul Român de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (S.A.B.IF.) răspunde solicitărilor telefonice venite atât din partea populaţiei cât şi a altor unităţi medicale, la 1000 de solicitări in medie pe 24 de ore.

 

Fiind principalul segment al asistenţei medicale şi transportului pentru urgenţele majore în etapa prespital, S.A.B.IF. este implicată şi în asistenţa medicală preventivă a marilor aglomerări umane cum ar fi activităţile sportive, culturale, social politice, greva foamei, asigurând asistenţa medicală şi transportul pentru urgenţele individuale, colective şi de masă in cazul catastrofelor.

Pe lânga asistenţa medicală de urgenţă şi asistenţa medicală de urgenţă în caz de dezastre, S.A.B.IF. efectuează şi alte activităţi cum ar fi asistenţa medicală la domiciliu pentru urgenţele de gradul 2, eliberarea de certificate constatatoare de deces în zilele de sâmbata, duminică şi sărbatori legale, acordând de asemenea asistenţa medicală şi transportul la spital pentru cazurile sociale, în lipsa unui sistem de asistenţa socială”, a sustinut Dr. Alis Grasu, manager general S.A.B.I.F.

Marşul festiv organizat azi cu ocazia Zilei Naţionale a Ambulanţei s-a desfăşurat pe următorul traseu:

– P-ta Constitutiei, B-dul Unirii, continuat spre P-ta Universitatii, (Hotel Intercontinental), B-dul Nicolae Balcescu, B-dul Magheru, s-a continuat spre P-ta Romana, pe B-dul Lascar Catargiu pana in P-ta Victoria, unde s-a facut o oprire de 5 minute si s-a  difuzat IMNUL AMBULANTEI.

- Coloana de ambulante a continuat traseul pe Calea Victoriei, oprire de 5 minute pe Calea Victoriei fata in fata cu Ministerul Afacerilor Interne si cu Ministerul Sanatatii, unde s-a difuzat Imnul Ambulantei,  continuandu-se traseul pe Calea Victoriei, dupa trecerea podului s-a intrat pe B-dul Natiunilor Unite, B-dul Libertatii cu finalizarea traseului in P-ta Constitutiei.

– Grupul de parada al fiecarui judet, a fost transportat cu ambulanta respectiva, avand usa laterala a celulei medicale deschisa de unde s-au fluturat de catre acestia steguletele de sarbatoare cat si steagul Serviciului de Ambulanta respectiv.

 

Autor: Georgiana Milescu

 

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP