+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Marţi, 28 August 2012 13:12

vitamina b3Vitamina B3 poate fi noua armǎ ȋmpotriva stafilococului auriu meticilino-rezistent, spun cercetǎtorii britanici.

 

Cunoscutǎ și sub numele de nicotinamidǎ, substanța stimulează capacitatea celulelor sistemului imunitar de a lupta ȋmpotriva stafilococului auriu.

Dr. Adrian Gombart, care a participat la realizarea studiului, a afirmat cǎ: „Descoperirea este foarte importantǎ, chiar dacǎ este nevoie de noi studii. Antibioticele ȋncep sǎ se confrunte cu o rezistențǎ din partea acestor tipuri de bacterii. Utilizatǎ ȋn asociere cu antibioticele actuale, vitamina ar putea duce la un nou mod de tratarea a infecțiilor cu Staphylococcus aureus.", potrivit bbc.com

Oamenii de știintǎ au folosit doze extrem de mari de vitamina B3 în testele lor, efectuate atȃt cu ajutorul probelor de sȃnge de la pacienții care prezentau infecții cu stafilococul auriu meticilino-rezistent dar și probe de sȃnge de la animale. Rezultatele au arǎtat faptul cǎ vitamina B3 crește numărul și eficacitatea neutrofilelor, celulele albe din sȃnge, fapt ce le permite sǎ lupte mai eficient ȋmpotriva bacteriilor, informeazǎ aceeași sursǎ.

Cercetǎtorii susțin cǎ utilizarea vitaminei B3 ȋn tratamentul cu antibiotice convenționale ar putea eficientiza tratamentul, chiar și ȋn cazul stafilococilor care capǎtǎ rezistențǎ la antibiotic.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Administrarea de antibiotice la bebelusi favorizeaza obezitatea

Un nou tratament impotriva TBC, cu o eficienta de 99% in studiile clinice

Germenii din spatele infectiilor urinare, tot mai rezistenti la antibiotice

Bacteriofagii pot fi utilizati pentru tratamentul infectiilor cu bacteria Pseudomonas

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP