+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 15 Ianuarie 2013 13:19

fundita hivUniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) solicită Ministerului Sănătății continuarea demersurilor pentru ca achiziția medicamentelor pentru pacienții seropozitivi sǎ se facǎ centralizat dar și continuarea distribuirii acestora în circuit închis, prin farmaciile spitalelor de boli infecțioase.

 

Reprezentanții UNOPA afirmǎ cǎ achiziția centralizatǎ duce la un mai bun management al achizițiilor, la reduceri de prețuri și la respectarea contractelor de către furnizori, ȋn timp ce distribuirea tratamentului în circuit închis asigură o relație continuă între medic și pacient, dar și protecția confidențialității diagnosticului și un control exact asupra consumului de medicamente.

Iulian Petre, director executiv UNOPA, a subliniat cǎ: "Am ținut să facem aceste precizări întrucât în ultima vreme, o organizație care nu are nicio legătură cu pacienții infectați cu HIV au inclus această categorie de pacienți într-o listă de pacienți cronici care ar solicita distribuirea tratamentului în circuit deschis. Sperăm ca Ministerul Sănătății să continue acest demers pentru realizarea achiziției centralizate în cazul pacienților seropozitivi, pentru care s-au făcut pasi importanți în ultimul timp de către același Minister. S-ar reuși astfel ca accesul la tratamentul necesar pacienților noștri să nu mai sufere discontinuități, de care ne-am lovit mult în anii anteriori.", a declarat Iulian Petre, se aratǎ ȋntr-un comunicat de presǎ.

Potrivit aceleiași surse, la data de 30 septembrie 2012, ȋn Romȃnia erau înregistrați 11.399 pacienți infectați cu HIV, din care 9.475 în evidență activă, iar 7.652 urmau tratament antiretroviral.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

O fundatie va implementa un program de testare gratuita pentru infectia cu HIV si hepatitele B si C

UNOPA a demarat o campanie cu privire la infectia HIV

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP