+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 12 Octombrie 2012 14:14

atac-cerebralAccidentele vasculare cerebrale sunt din ce în ce mai frecvente și apar la o vȃrstǎ tot mai tȃnǎrǎ, subliniazǎ cercetǎtorii ȋntr-un nou studiu. Mai mult, aproximativ o persoanǎ din cinci, victimǎ a atacului cerebral, are sub 55 de ani.

 

Studiul a monitorizat aproximativ 1,3 milioane de oameni din SUA timp de cȃțiva ani iar rezultatele au arǎtat faptul cǎ fațǎ de anul 1993 cȃnd accidentele vasculare cerebrale ajungeau, la aceastǎ categorie de vȃrstǎ, la un procent de 13%, pȃnǎ ȋn anul 2005 acesta crescuse la 19%.

Dr. Brett Kissela, autorul studiului a explicat faptul cǎ: "Motivele care duc la dezvoltarea acestei tendințe ar putea fi o creștere a factori de risc: diabetul, obezitatea și colesterolul ridicat.", a declarat cercetatorul, scrie bbc.com

Specialiștii au afirmat cǎ aceastǎ tendințǎ se observǎ peste tot ȋn lume, ȋnsǎ ȋn cadrul analizelor realizate ȋn Marea Britanie, datele au arǎtat faptul cǎ deși atacul cerebral apare mai devreme la unele persoane, ele sunt cu 40% mai ușoare decȃt cele severe care apar la persoanele mai ȋn vȃrstǎ. Dr. David Werring, neurolog de la University College din Londra, a declarat: "Accidentul vascular cerebral este, de obicei, considerat o boalǎ a persoanelor în vârstă, dar acest studiu ne reamintește că și tinerii sunt, de asemenea, afectați.", a avertizat medicul, scrie aceeași sursǎ.

Specialiștii afirmǎ cǎ o alimentație sǎnǎtoasǎ, realizarea de exerciții fizice regulate și ținerea sub control a tensiunii arteriale sunt doar cȃțiva factori care pot duce la prevenirea unui atac cerebral vascular. Studiul a aparut ȋn revista American Academy of Neurology.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Consumul de rosii reduce riscul de atac cerebral vascular

Orele suplimentare petrecute la serviciu cresc riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare cu pana la 80%

Ciocolata poate reduce riscul de accident vascular cerebral

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP