+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Luni, 14 Ianuarie 2013 15:04

plaman tuberculozaUn test respirator poate identifica infecțiile respiratorii, inclusiv tuberculoza, ȋn doar cȃteva minute, spre deosebire de testele utilizate ȋn prezent care necesitǎ cȃteva sǎptǎmȃni pentru a oferi un rezultat.

 

Oamenii de științǎ de la Universitatea din Vermont au reușit sǎ identifice „amprenta digitalǎ" a bacteriilor care produc infecțiile respiratorii, ceea ce reduce timpul de așteptare al rezultatelor la doar cȃteva minute. Echipa a analizat compușii organici volatili (COV) emiși de douǎ bacterii comune care afecteazǎ plǎmȃnii și anume Pseudomonas aeruginosa și Staphylococcus aureus. Studiul cercetǎtorilor a fost efectuat cu ajutorul șoarecilor de laborator care prezentau aceste bacterii. Rezultatele au arǎtat faptul cǎ testul nu numai cǎ a identificat șoarecii care aveau infecții respiratorii, dar a identificat și douǎ tulpini diferite ale aceleiași bacterii. Specialiștii susțin cǎ testul poate identifica prin aceeași motodǎ și Mycobacterium tuberculosis, bacteria care produce TBC-ul.

Dr Jane Hill, cercetǎtor la Universitatea din Vermont, a explicat cǎ: „Bǎnuim cǎ testul va putea face, de asemenea, distincția între infecțiile bacteriene, virale și fungice ale plǎmȃnilor. Vom ȋncepe testele clinice pe pacienți pentru a identifica punctele forte dar și limitǎrile acestui test.", a subliniat specialistul, citat de dailymail.co.uk

Tuberculoza se transmite de la persoană la persoană prin intermediul aerului. Boala este cu atȃt mai periculoasǎ cu cȃt anul trecut, aproximativ 500.000 de pacienţi au dezvoltat forme multirezistente ale bolii, la nivel mondial. Ȋn Romȃnia aproximativ 30.000 de persoane suferă de tuberculozǎ, iar medicii estimeazǎ cǎ ȋn fiecare an apar 18.000 de cazuri noi.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Dr. Raed Arafat:Tuberculoza, o problema „reala" in Romania

Ministerul Sanatatii va reorganiza programele nationale de sanatate

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP