+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 08 Decembrie 2014 09:40

Prof.-univ.-dr.-Ionel-SinescuRecunoașterea valorilor este unul dintre principiile de bază ale învățământului universitar medical clujean. Cu prilejul Zilelor Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, instituția, prin conducerea acesteia, a decernat titlul deDoctor Honoris Causaunei personalități de seamă a lumii medicale românești -acad. Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. 

Titlul Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”  i-a fost acordat acad. Ioanel Sinescu pentru implicarea şi eforturile depuse la îmbunătăţirea învăţământului medical românesc, precum și pentru activitatea științifică și medicală de excepție. 

„În cei doi ani de când ocupă funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, acad. Ioanel Sinescu s-a remarcat prin rezultatele obţinute în promovarea instituţiei pe care o conduce, precum şi prin activitatea sa managerială şi de cercetare, fiind totodată unul dintre cei mai renumiţi şi apreciaţi profesionişti din medicina românească, având o activitate profesională impresionantă în domeniul urologiei.”, a precizat prof. univ. dr. Alexandru Irimie, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca. 

La rândul său, acad. Ioanel Sinescu a declarat: „Este o deosebită onoare să primesc această importantă distincţie din partea unei instituţii de învăţământ de prestigiu, cum este Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Învăţământul medical românesc trebuie să fie tot timpul la cele mai înalte standarde și mă bucur de colaborarea inter-universitară care există între UMF Carol Davila și UMF Iuliu Hațieganu.” 

Acad. Ioanel Sinescu şi-a început activitatea didacticăîn 1979, imediat după terminarea stagiului de intern, ca asistent stagiar la Clinica de Chirurgie Urologică „Fundeni”. Treptat, a fost avansat ca asistent universitar, şef lucrări, conferenţiar universitar şi profesor universitar. Din anul 2012, ocupă funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” București. Acad. Ioanel Sinescu a realizat primul transplant renal din România, este șeful Centrului de Chirurgie Urologică, Dializă și Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni și membru în cele mai înalte foruri de chirurgie urologică din Europa.

 

Andra Silivestru

Citește și:

Alegerea locurilor, a posturilor si a centrelor de pregatire pentru rezidentii care au obtinut punctaj de promovare se va desfasura pe 2 decembrie

Festivalul fulgilor de nea - 1-7 decembrie, la Palatul National al Copiilor

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP