+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 24 Octombrie 2012 08:17

umf3Universitatea de Medicinǎ și Farmacie Carol Davila va organiza rezidențiatul din data de 25 noiembrie 2012. Conform metodologiei, concursul se va desfǎșura ȋn București pentru posturile publicate în județele: Argeș, Brăila, București, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea și pentru locurile publicate în centrele universitare București și Constanța.

 

Dintr-un numǎr total de 2.552 de locuri, pentru București au fost alocate 524 de locuri ȋn domeniul medicină, 63 ȋn domeniul medicinei dentare și 29 de locuri ȋn domeniul farmaciei.

Cele mai cǎutate specializǎri ȋn medicină sunt: medicina de urgențǎ cu 27 de locuri, cardiologie cu 22 de locuri și chirurgie generală tot cu 22 de locuri. În domeniul medicină dentarǎ cea mai cǎutatǎ specializare este chirurgia dento-alveolarǎ cu 15 locuri iar în ceea ce priveşte domeniul farmacie, pentru specializarea faramacie clinicǎ au fost alocate 19 locuri pentru rezidenți.

Dacǎ analizǎm situația posturilor, noutatea pe care sesiunea din noiembrie 2012 o aduce este aceea cǎ se va organiza rezidențiat pe post și pentru spitalele clinice, nu doar pentru spitalele mici.

Pentru rezidențiatul ȋn medicinǎ, tematica cuprinde capitole din: cardiologie, pneumologie, reanimare medicalǎ, neurologie, boli infecțioase, hepato-gastroenterologie, chrurgie visceralǎ, ginecologie-obstetricǎ, reumatologie, chirurgie ortopedicǎ, oftalmologie, chirurgie ORL, geriatrie, psihiatrie, psihiatrie pediatricǎ, pediatrie, medicină internǎ radiologie, dermatologie, endocrinologie-diabet-boli metabolice, chirurgie urologicǎ, nefrologie, hematologie– oncohematologie și oncologie. În ceea ce priveşte medicina dentară absolvenții trebuie sǎ parcurgǎ o tematicǎ de 70 de capitole iar canditații care vor da examen ȋn domeniul farmaciei au de pregǎtit o tematicǎ de 51 de capitole.

Concursul se va desfǎșura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări iar absolvenții vor avea la dispoziție 4 ore pentru a rǎspunde corect la cel puțin 60% din acestea, pentru a putea promova examenul de rezidențiat.

Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe locuri vor ȋncheia un contract individual de muncă pe perioadă determinatǎ cu unitatea sanitară la care au fost repartizați, ȋn timp ce absolvenţii din cele trei domenii care vor obţine un post vor încheia un contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitarea la care au fost repartizați.

Înscrierile la rezidențiatul din noiembrie 2012 s-au ȋncheiat pe data de 22 octombrie urmȃnd ca pe 26 octombrie 2012 Ministerul Sǎnǎtǎții sǎ comunice celor șase centre universitare ȋn care va fi organizat concursul de rezidențiat, numărul de candidaţi pentru fiecare domeniu. Pȃnǎ pe data de 30 octombrie 2012 listele nominale ale candidaților vor fi transmise în format electronic.

Ocuparea locurilor și a posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, iar reprezentanții UMF Carol Davila vor alcǎtui o singurǎ clasificare pentru fiecare domeniu.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

48 de locuri in plus pentru rezidenti

Sorin Oprescu, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Medicina si Farmacie "Nicolae Testemitanu" din Chisinau

 

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP