+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 11 Februarie 2014 13:26

umf-bucUniversitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București deruleazǎ ȋncepȃnd de astǎzi și pȃnǎ pe data de 11 martie, campanii educative în liceele din Capitală.


Astǎzi, elevii de la Colegiul Național “Sfântul Sava” din București au aflat de la dr. Marinela Ciocotisan, specialist ȋn ortodonție lingualǎ, tot ceea ce trebuie sǎ știe despre sǎnǎtatea oralǎ. Specialistul le-a vorbit elevilor de liceu despre importanța și beneficiile aparatului dentar, curǎțarea adecvatǎ a dinților, despre carii și nu ȋn ultimul rȃnd despre modelele de bracket-uri existente pe piațǎ. De asemenea, medicul le-a explicat adolescenților cǎ aparatul dentar nu mai este de mult subiect de glume rǎutǎcioase ȋntre adolescenți, mai ales cǎ astǎzi unul din doi adolescenți din Franța și Germania poartǎ aparat dentar, iar numǎrul lor este ȋn continuǎ creștere.
 Campaniile educative organizate de UMF „Carol Davila” sunt construite sub forma unor conferinte de promovare a sǎnǎtǎții cu caracter instructiv-educativ, acestea au rolul de a aduce elevilor informații noi și rǎspunsuri la problemele cu care se confruntǎ ȋn aceastǎ perioadǎ a vieții, scopul principal al manifestărilor fiind combaterea şi prevenirea unor afecţiuni des întâlnite în rândul populaţiei şcolare. Temele abordate de cadrele didactice ale UMF “Carol Davila” cuprind subiecte variate printre care amintim: „scolioza”, „obezitatea și problemele de alimentație”, „sǎnǎtatea oralǎ”, „consumul de droguri și tutun”, „acneea” și „educația sexualǎ și metodele contraceptive”.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Sanatatea promovata in liceele din Bucuresti prin intermediul campaniilor instructiv-educative derulate de UMF “Carol Davila”
UMF Carol Davila organizeaza concurs pentru ocuparea posturilor de asistent universitar

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP