+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 08 Aprilie 2013 11:05

umf-carol-davilaUMF Carol Davila va acorda, pe data de 9 aprilie, titlul de Doctor Honoris Causa profesorilor Jonathan Michael Shapiro și Bonaventura Clotet  ȋn semn de recunoaștere a contribuției excepționale pe care cei doi profesori au adus-o ȋn domeniul cercetǎrii, dar și a luptei ȋmpotriva infecției cu virusul HIV.


Profesorul Jonathan Michael Shapiro este doctor ȋn medicinǎ, iar specialistul profeseazǎ atȃt ȋn Israel, cȃt și ȋn Statele Unite ale Americii. Acesta este membru al Comitetului Știintific din cadrul Școlii de Medicinǎ a Universității Stanford, iar din anul 1996 deține funcția de director al Centrului Național de Hemofilie, Departamentul HIV/SIDA din cadrul Centrului Med Sheba, Israel. Profesorul Bonaventura Clotet este cadru didactic la Universitatea de Medicinǎ din Barcelona de 27 de ani, iar din anul 1993 conduce secția HIV/SIDA din cadrul Spitalului Universitar din Badalone, Spania. Mai mult, specialistul coordoneazǎ o echipa de 100 de cercetǎtori care  lucreazǎ la identificarea unor noi metode de tratament ȋn domeniul infecției cu HIV, al hepatitelor și al papilomavirusurilor.
Cei doi profesori au o activitate științificǎ vastǎ, cu numeroase articole știintifice publicate, dar și cǎrți de specialitate. Mai mult, specialiștii au elaborat ȋmpreunǎ numeroase ghiduri clinice de terapie a infecției cu HIV. Ceremonia de acordare a titlurilor va avea loc la Rectoratul Universitǎții de Medicinǎ și Farmacie “Carol Davila” din București, ȋncepȃnd cu ora 14.00. De asemenena, cei doi experți vor susține pe data de 10 aprilie, un seminar denumit “Excelența ȋn HIV”  ȋn aula Academiei din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”, ȋncepȃnd cu ora 12.00. La seminar vor participa medici, studenți, dar și personalul de specialitate din domeniul bolilor infecțioase.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
A IV-a editie a simularii examenului de admitere la Facultatea de Medicina Dentara
Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, Doctor Honoris Causa al Universitatii din Oradea

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP