+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 27 Mai 2014 13:34

doctorandUniversitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a demarat proiectul intitulat „Cercetarea doctorală şi postdoctorală prioritate a învăţământului superior românesc (Doc-Postdoc)”, proiect cofinanţat din fonduri europene, pe o durata de un an şi jumătate.

Proiectul va fi implementat în parteneriat cu Universitatea Politehnică din Bucureşti şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş iar grupul ţintă al proiectului este reprezentat de 110 doctoranzi şi 40 de cercetători postdoctorali, din cele trei centre universitare.

„Pe termen scurt şi mediu, vor fi atraşi şi sustinuţi în cariera de cercetare un număr de 150 de tineri absolvenţi şi cercetători postdoctorali şi se va investi în dezvoltarea profesională a acestora. Pe termen mediu şi lung, prin creşterea nivelului de pregătire şi, implicit, a competitivităţii resursei umane, se creează condiţiile unei dezvoltări economice durabile, element a cărui importanţă este amplificată de caracterul interregional al proiectului, cu impact la nivel naţional”, a spus într-un comunicat managerul de proiect, prof. dr. Daniela Ion.

Astfel, UMF „Carol Davila” va acorda burse unui număr de 85 de doctoranzi şi 30 de cercetători postdoctorali; UMF Târgu Mureş are incluşi 5 doctoranzi în proiect, iar Universitatea Politehnică din Bucureşti va înscrie 20 de doctoranzi şi 10 cercetători postdoctorali. Pentru un doctorand se va plăti suma de 1800 de lei pe lună, iar pentru un cercetător postdoctoral, 3700 de lei şi sprijin pentru mobilităţi universitare în spaţiul Uniunii Europene pe parcursul pregătirii în cadrul studiilor universitare de doctorat, respectiv studiilor postdoctorale de cercetare avansată. Mai multe informaţii găsiţi aici.

 

Autor: Lavinia Radu

 

Citeşte şi:

Prof. dr. Raymund E. Horch, Doctor Honoris Causa al UMF „Carol Davila” Bucuresti

Cele mai importante noutati medicale vor fi dezbatute la Congresul UMF „Carol Davila”

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP