+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 05 Septembrie 2012 13:25

umf-carol-davilaUniversitatea de Medicinǎ și Farmacie Carol Davila din Bucureşti a avut ȋn sesiunea de admitere organizatǎ ȋn vara acestui an, cel mai mare numǎr de candidați pe loc din ultimii 15 ani.

 

Ȋn condițiile ȋn care universitǎțile din țarǎ vor organiza luna acesta cea de-a doua sesiune de admitere pentru ocuparea locurilor rǎmase libere, UMF Carol Davila este una dintre puținele instituții de ȋnvǎțǎmȃnt universitar ȋn cadrul cǎreia toate locurile scoase la concurs au fost ocupate.

 Numǎrul aplicanților pentru cele patru facultǎți din cadrul Universitǎții de Medicinǎ și Farmacie Carol Davila a depǎșit anul acesta 3000 de candidați, ȋn condițiile ȋn care existau 800 de locuri subvenționate de stat.

Ȋn cadrul Facultǎții de Medicină au existat 430 de locuri finanțate de la buget, pentru Facultatea de Medicină Dentară s-au alocat 130 de locuri subvenționate de cǎtre stat, pentru Facultatea de Farmacie 125 de locuri la buget , pentru Facultatea de Moașe au fost alocate 75 de locuri iar pentru alte specializǎri ale Facultǎții de Moașe și Asistențǎ Medicalǎ au fost distribuite 40 de locuri finanțate de la buget.

Medicina a devenit un domeniu tot mai cǎutat de cǎtre tinerii absolvenți de liceu din ȋntreaga țarǎ, iar numǎrul de candidați pe un loc subvenționat de la buget dovedește acest lucru.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Peste 3200 de candidati sustin examenul de admitere la UMF Carol Davila din Bucuresti

Concurenta mare la admiterea in Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti

Rezultatele finale ale sesiunii de admitere de la UMF Carol Davila

 

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP