+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 24 Mai 2013 10:47

analiza sangeAsociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, împreunǎ cu Societatea Naţională de Medicină a Familiei au lansat sǎptǎmȃna aceasta campania „Împotriva hepatitei alături de pacienţi”.


Ȋn cadrul campaniei ce va avea loc în Bucureşti şi în alte şase judeţe din țarǎ și anume: Prahova, Bacău, Mureş, Gorj, Buzău şi Braşov, se vor distribui gratuit 9.000 de vouchere pentru realizarea testǎrii pentru despistarea virusului hepatic B, prin intermediul celor 280 de medici de familie înscrişi ȋn program.
Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, Marilena Debu, a explicat care este scopul campaniei, dar și care sunt principalele grupe de risc care vor beneficia de aceste testări gratuite: “Fiind un număr mic de teste, e vorba de nouă mii de teste, am încercat să acoperim şi cât mai multe colţuri ale ţării. Ne-am axat pe persoanele care au făcut transfuzii înainte de 1992, cele care au făcut proceduri medicale stomatologice, persoanele care prin natura profesiei sunt expuse riscului de a se infecta, utilizatorilor de droguri, celor care au piercinguri sau tatuaje, persoanelor care ştiu că au avut contacte sexuale întâmplătoare, dar şi femeilor însărcinate.” , a afirmat Marilena Debu  cu ocazia lansǎrii campaniei, relateazǎ romania-actualități.ro
La lansare au fost prezenți și prof. Adrian Streinu-Cercel care a recomandat populației sǎ se testeze și sǎ nu subestimeze hepatita cronicǎ B: „Testaţi-vă! Dacă sunteţi pozitivi la testele HVB, testaţi-vă partenerii, iar dacă aceştia sunt negativi, să se vaccineze. Totodată, în momentul în care sunteţi găsiţi pozitivi, este bine să mergeţi la un medic specialist să vă ia în evidenţă, să vă stadializeze boala şi, dacă se impune, să vi se prescrie tratament”, a punctat prof. Adrian Streinu-Cercel. Campania demarată de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, împreunǎ cu Societatea Naţională de Medicină a Familiei se va încheia pe data de 1 septembrie 2013.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Romania, pe locul 25 in ceea ce priveste tratamentul hepatitei
O fundatie va implementa un program de testare gratuita pentru infectia cu HIV si hepatitele B si C

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Pizza sector 3
SITEMAP