+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 30 Martie 2015 11:58

ministerul sanatatiiMai multe tratamente inovative vor fi introduse pentru pacienții cu boli infecțioase, printre care și hepatita C, HIV/SIDA, în urma aplicării unui ordin de ministru care se află în dezbatere publică până pe 2 aprilie.

"O modificare a prezentului act normativ este introducerea pentru bolile infecțioase, asta înseamnă terapii noi. Toată lumea își dorește ca și bolile cu transmitere sexuală, cum ar fi HI/SIDA, bolile infecțioase, hepatita, să fie tratate cu tratamente inovative. Asta încercăm să facem prin criteriile pe care noi le-am modificat. (...) În funcție de individualitatea organismului, toți suntem diferiți unul de celălalt, în funcție de asta vom face analiza și vom constata care este, cum vom aplica o terapie pe niște costuri în așa fel încât să fie în beneficiul pacientului", a declarat luni cu prilejul unei dezbateri directorul în cadrul Ministerului Sănătății Mihaela Udrea.

Potrivit acesteia, "din punct de vedere teoretic" din 2 aprilie ordinul poate fi aplicabil și se vor putea încheia contractele cost-volum, acest lucru însemnând că se va putea trece la terapii noi pentru pacienți.

Directorul MS a spus că o altă modificare pe care o va aduce ordinul de ministru "în favoarea pacientului" va fi și modalitatea de calcul a costurilor, costul pe terapie, care va însemna o economie, astfel încât să poată fi tratați mai mulți pacienți.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat vineri că în cazul în care negocierile dintre CNAS și producătorii de medicamente vor decurge bine, pacienții diagnosticați cu hepatita C vor putea beneficia de tratament fără interferon în jurul datei de 1 mai.

"Suntem într-un proces avansat de discuții (...). Nu vreau să dau un termen foarte clar, dar cu siguranță în următoarele săptămâni cred că va fi posibilă semnarea primului acord cost-volum pe acest subiect. Sperăm să îl semnăm în aprilie, nu depinde numai de noi. Ministerul Sănătății a făcut tot ceea ce ținea de minister și de Agenția Medicamentului. În momentul de față sunt discuțiile legate de acest aspect la CNAS și săptămâna viitoare demarează negocierile. Asta înseamnă că e posibilă o înțelegere pe subiectul interferon free cât de curând, noi vă spuneam că în jurul Paștelui ne așteptăm la decizii pozitive în acest sens, deci, până în jur de 1 mai putem să comunicăm", afirma Bănicioiu.

sursă: Agerpres

 

Citește și:

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP